Let op:

aankomende week voor de basiszwemmers op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag nog geen zwemlessen omdat deze kinderen nog vakantie hebben.

Woensdagavond gaan de zwemlessen ‘ Kinderen met een beperking’ WEL door !!!

Marjan Dorsman

AFZWEMMEN KINDEREN MET EEN BEPERKING
ZATERDAG 03-12-2016, DIPLOMA A, C en Zwemvaardigheid I

Op zaterdag 3 december hebben 3 kinderen met een beperking, die bij onze vereniging zwemmen, afgezwommen voor hun A, C en Zwemvaardigheid I diploma. De kinderen hadden veel toeschouwers meegenomen en hebben goed laten zien wat ze allemaal moesten doen.
Een uur lang moesten de kinderen laten zien dat ze konden zwemmen met kleding aan, duiken door het gat, alle zwemslagen beheersten, drijven op hun buik & rug, bij de rand uit het water klimmen en nog veel veel meer. En het is ze alle drie perfect gelukt.
Op de reguliere woensdagavond werden in het instructiebad alle onderdelen van het diploma A & C geoefend, de ene keer lukte dit wel maar soms was er ook wel eens iets wat niet gelijk of helemaal niet lukte. Met veel geduld en toewijding werd het beoogde doel toch altijd weer gehaald. De afgelopen weken heeft Jelle een aantal keren op zaterdagochtend en op donderdagmiddag extra geoefend. Raphaëlla heeft 1x proef gezwommen op de donderdag. Beide zwommen dan in het grote wedstrijdbad. Dit was soms toch echt wel even spannend en wennen want het water was een stuk kouder daar. Maar toen bleek dat deze kinderen alle technieken echt goed beheersten mochten ze dus vandaag afzwemmen.
Jelmer zwemt vanaf Januari dit jaar in het wedstrijdbad op donderdagmiddag en oefent daar voor zwemvaardigheid I alle technieken. Ook hij bleek alle vaardigheden goed onder de knie te hebben en mocht dus van de trainer ook afzwemmen voor zijn diploma.
Alle kinderen hebben het uiteraard gehaald en onder de toeziende ogen van alle toeschouwers werden na afloop de diploma’s uitgereikt. De kinderen kregen een groot applaus voor al hun zwemprestaties. De kinderen kregen van hun trainer Wouter Paans ook nog een kado’tje voor hun inzet en het behalen van hun mooie diploma. Wat een kanjers zijn jullie toch en iedereen is natuurlijk ook echt super trots dat jullie dit weer gehaald hebben! Esper super bedankt dat je deze ochtend je vader geassisteerd hebt met het regelen en organiseren van dit afzwemmen.

Namens ZZ&PC De Devel & Wouter Paans feliciteren wij met trots:

Jelle: met zijn A diploma
Raphaëlla:  met haar C diploma
Jelmer: Met zijn zwemvaardigheid-I diploma

 

Foto's zijn te vinden in het fotoalbum op de site

Wilma Paans

Op maandag 30 november was het weer zo ver! Sinterklaas had 3 pieten naar het zwembad gestuurd om bij ons te komen kijken en helpen bij de zwemles. Sommige kinderen vonden het in het begin erg spannend dat er pieten waren, maar naar een tijdje was de spanning weer weg.

De kinderen van zwemvaardigheid hebben eerst een parcours met kleding gezwommen. Dat was zwaar, maar het ging heel erg goed! Na het parcours mochten de kinderen de lange broek, het shirt en de schoenen uittrekken en verder gaan in hun badkleding. De kinderen konden vervolgens laten zien dat ze konden zwemmen met een bal en konden klimmen over een vlot.

Na dit parcours hebben we nog een estafette gedaan, waarbij Marjan en Sanne uiteraard ook mee moesten doen. Met kleding en al gingen zij te water. Na de estafette hebben de kinderen nog een liedje gezongen en hebben zij wat lekkers gekregen van de pieten.

Na de kinderen van zwemvaardigheid waren de kinderen snorkelen aan de beurt! Deze kinderen zwemmen altijd met flippers en gaan daarom extra snel. De pieten stonden daar wel even van versteld. Deze kinderen hebben laten zien dat ze achteruit moeten lopen als ze flippers aan hebben, maar ook dat ze goed onder water kunnen zwemmen en koprollen kunnen maken. Doordat de kinderen achteruit moesten lopen leken het niet pinguïns. De pieten dachten echt dat ze pinguïns les kwamen geven, in plaats van kindjes.

Ook deze kinderen heb een parcours gedaan. Ze hebben afgesloten met wedstrijdjes over de breedte van het bad. De kinderen deden daar een soort afvalrace. De kinderen konden heel hard zwemmen! Toch vroeg een van de kinderen zich af of de pieten ook konden zwemmen. De pieten die ons bezocht hebben, konden niet zwemmen. Dat hadden ze nooit geleerd. Marjan en Sanne stelde voor om volgend jaar bij De Devel op zwemles te komen, maar de pieten durfden dat niet.

De kinderen hebben aan het einde een liedje gezongen en wat lekkers gekregen van de pieten.

Op dinsdag 1 december zijn de kinderen van aquakids ook verrast. De pieten durfde het zwembad niet meer in, omdat ze bang waren dat ze moesten komen zwemmen. Daarom hebben ze een zak met veel lekkers en een gedicht achter gelaten bij de receptie. De mevrouw van de receptie heeft de zak vervolgens bij ons afgegeven. Gelukkig hebben de pieten ook nog aan de kinderen van aquakids gedacht. Zij hebben aan het einde van de les ook een lekker zakje strooigoed of een mandarijn gehad.

Foto's zijn te vinden in het fotoalbum:

Sinterklaas 2015

Op zaterdag 5 december hebben 4 kinderen met een beperking, die bij onze vereniging zwemmen, afgezwommen voor hun B en zelfs ook hun C diploma. De kinderen hadden veel toeschouwers meegenomen, ouders, opa's, oma's en begeleiders. Zelfs Jelmer kwam kijken naar zijn vriendjes en vriendinnetjes.

Een uur lang moesten de kinderen laten zien dat ze konden zwemmen met kleding aan, duiken door het gat, alle zwemslagen beheersten, drijven op hun buik & rug en nog veel veel meer.

Op de reguliere woensdagavond werden in het instructiebad alle onderdelen van het diploma B & C geoefend, de ene keer lukte dit wel maar soms was er ook wel eens iets wat niet gelijk of helemaal niet lukte. Met veel geduld en toewijding werd het beoogde doel altijd toch altijd weer gehaald. De afgelopen weken heeft de afzwemgroep op zaterdagmorgen 3 keer, om 08.15 uur, in het grote wedstrijdbad geoefend. Dit onder leiding van Wout Paans en Marjan Dorsman. Dit was soms toch echt wel even spannend en wennen want het water was een stuk kouder en ook de rand was een stuk hoger dan in het andere bad. Maar keer op keer ging het steeds beter en bij de 3e keer bleek dat alle kinderen de technieken echt goed beheersten en mochten afzwemmen.

Alle kinderen hebben het gehaald en onder de toeziende ogen van alle toeschouwers werden na afloop de diploma’s uitgereikt. De kinderen kregen een daverend applaus voor al hun zwemprestaties. Alle kinderen kregen van hun trainer Wout Paans ook nog een kado’tje voor hun inzet en het behalen van hun mooie diploma. Wat een kanjers zijn jullie en iedereen is echt super super trots dat dit weer gehaald is!

Namens De Devel feliciteren wij:

  • Jolanda & Robin met hun C-zwemdiploma
  • Joël & Raphaëlla met hun B-zwemdiploma.

Esper bedankt voor het maken van de foto's!

Afzwemmen met beperking 5-12-2015

Wilma Paans

Op zaterdag 21 maart was het zover. Na opnieuw weken oefenen mochten de kinderen van zwemvaardigheid 1 en 2 en snorkelen 1 en 2 afzwemmen! Voor sommige kinderen de eerste keer, voor sommige de tweede keer dit seizoen. Waar sommige kinderen erg zenuwachtig waren hielden andere het hoofd koel.

Na het uitvoeren van alle oefeningen is het toch altijd even spannend, want heeft iedereen alles wel goed gedaan? Nadat de zwemjuffen even hadden overlegd kwam het verlossende antwoord. Alle kinderen hebben hun zwemdiploma behaald!

Deze kinderen hebben hun diploma gehaald:

Zwemvaardigheid 1:   Zwemvaardigheid 2:
Churriviella Koeiman   Levi van der Waal
Fatina Aoudelamar   Ruth van Dijk
Mees Roodselaar    
Mireille Plaisier    
Nancy Roobol    
     
Snorkelen 1:   Snorkelen 2:
Quinten de Borst   Bastiaan van Roon
Sanne Bosman   Bram Schaap
    Nalinie Badloe
    Rhawina Badloe
    Robin Pijper
    Raymon Hollaar
    Stephen Verhoeven
    Ximeny Romein
    Yahnè Biesbroek
    Yip van der Waal