Bij ZZ & PC De Devel is een grote groep zwemmers actief met het wedstrijdzwemmen. En niet voor niets. Wedstrijdzwemmen is gezond, leuk en iedereen krijgt de kans op zijn of haar niveau te presteren.

Het trainerscorps heeft jarenlange ervaring en speelt in op de wensen en behoeften van de verschillende groepen zwemmers. De beginners worden verder getraind in de zwemslagen, zodat ze zo goed en snel mogelijk leren zwemmen. Dit sluit uitstekend aan bij het Zwem A.B.C De volgende groepen worden begeleidt bij het opbouwen van kracht en duurtrainingen, techniek en tactiek. En dat steeds met aandacht voor de individuele zwemmer.

Jonge zwemmers worden langzaamaan begeleidt naar hun eerste wedstrijdjes. Spannend, maar juist daar is dan weer de aandacht om deze zwemmertjes op hun gemak te stellen, te motiveren en vooral een pluim te geven na de geleverde prestatie. Zij trainen meestal één of twee maal per week, vaak naast de zwemvaardigheid 1 of 2. Voordeel is dat op deze wijze zwemvaardigheid en zelfredzaamheid worden gecombineerd met meer kracht, waardoor in ons waterrijke land de kinderen nog beter zichzelf kunnen redden in geval van nood.

Naarmate de zwemmers ouder worden, zullen zij meer gaan trainen en ook vaker aan wedstrijden deelnemen. Uiteraard op hun eigen niveau. Met als doel hen te motiveren het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Uiteraard proberen we niet alleen sportief maar ook sociaal met elkaar bezig te zijn. Er worden diverse nevenactiviteiten georganiseerd, jaarlijks is er een spetterend kamp, ouders worden betrokken bij de vereniging en kinderen krijgen veel sociale vaardigheden mee. Omgaan met verlies en winst, respect voor je tegenstander en het verwerven van je plek in een groep. Waarbij de trainers en begeleiding steeds voorstaan dat dit op een heel natuurlijke manier verloopt, dus zonder dwang, maar vanuit een normale manier van omgaan met elkaar. Niet voor niets bestaan er vele langdurige vriendschappen binnen ZZ & PC De Devel.

Zwemmen is dus niet alleen gezond, het is bij ZZ & PC De Devel vooral heel leuk. Samen met je vrienden en vriendinnen trainen, je wedstrijden zwemmen en daarnaast veel lol hebben.

Wil je weten of wedstrijdzwemmen iets voor jou is? Je bent van harte welkom een aantal keren mee te trainen om kennis te maken. Zonder direct verplichtingen te hebben. Neem contact op met het de zwemcommissie van De Devel via e-Mail of bel de voorzitter van de zwemcommiessie Timo Maes: 06-20361542.

Je bent van harte welkom !!!

Beste zwemmer, ouder, familie, vrienden.

We wensen u lees- en kijkplezier met deze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief januari 2019 (jaargang 4, editie 2).pdf (373 kB)

20190123 nieuwsbrief frontpage

Marcel van der Jagt / Linda Maes

Redactie "De Develslag."

 
 
 
 

zaterdag 3 november zijn wij naar Go Kart In geweest met een leuke enthousiaste groep van maar liefst 29 deelnemers. 

Om 11.15 hadden wij verzameld  bij het clubhuis waarna wij richting Dordrecht vertrokken.

Eerst kregen wij uitleg over het karten en werd de groep opgedeeld in drieën. 

Voor sommige jonge zwemmers was dit wel even spannend maar ze hebben allemaal gereden. 

Hierna was het tijd voor een wedstrijdje lasergamen en als afsluiting een lekker patatje met snack. 

Wij als AR kijken weer terug op een super geslaagd uitje. 

20181103 karten lasergamen

Meer foto's zijn te vinden in het fotoalbum!

Tot onze volgende activiteit

Beste zwemmer, ouder, familie, vrienden.

We wensen u lees- en kijkplezier met deze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief augustus 2018 (jaargang 4, editie 1).pdf (852 kB)

20180825 nieuwsbrief frontpage

Marcel van der Jagt / Linda Maes

Redactie "De Develslag."

De eerste activiteit van het nieuwe seizoen zit er op.

Het weer viel een beetje tegen maar dit mocht de pret zeker niet drukken.

Met 18 kinderen zijn wij de middag begonnen met 2 uur bubble bal.

Eerst een partijtje voetbal en daarna last man standing.

Wat hebben wij gelachen, kinderen die op hun kop in de bal bleven staan.

Na het rennen, vallen en natuurlijk het elkaar ombotsen heerlijk een patatje met snack.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde activiteit.

20180923 bubblevoetbal

Meer foto's zijn te vinden in het fotoalbum.

De activiteitenraad

Beste zwemmers en ouders,

Het seizoen is bijna afgelopen. Maar de trainers hebben alweer vooruitgeblikt naar het volgende seizoen. Bij dit bericht tref je een selectieoverzicht aan. In dit overzicht is te zien bij welke groep je volgend seizoen traint en wat je trainingstijden zijn. Dit rooster start op 27 augustus.

In het trainingsrooster zijn enkele wijzigingen aangebracht, dus lees het goed. De belangrijkste noemen we hier alvast: de woensdagochtendtraining is vanwege de lage opkomst vervallen. De mastergroep van de dinsdag- en donderdagavonden zijn druk bezocht. We bieden deze groep een extra trainingsmogelijkheid aan op vrijdagavond, aangezien afgelopen seizoen gebleken is dat er op die avond ruimte beschikbaar is. De topselectie heet voortaan de A-selectie.

Verder hebben de meesten inmiddels vernomen dat trainer Wouter Rijper aan het eind van dit seizoen stopt als trainer van De Devel. Met ingang van het nieuwe seizoen hebben we de trainingen daarom onder de trainers herverdeeld. Daarnaast nemen Angela Ooms en Frederique Regeer een vaste training voor hun rekening. In het schema kunnen jullie de verdeling terugvinden.

De landtraining zoals die nu op de woensdagavond en zaterdagochtend gegeven wordt, komt te vervallen. Op dit moment zijn we bezig met het regelen van een alternatief hiervoor. Zodra hier meer over bekend is, zullen wij dit laten weten.

De laatste twee weken van de basisschoolvakantie (periode 13 augustus tot en met 24 augustus) starten we de trainingen alvast weer op met een vakantierooster. We trainen op maandag, woensdag en vrijdagavond in het buitenbad van Heerjansdam (Molenweg 35). Op maandag en woensdag is dit van 18.00 tot 19.00 uur en op vrijdag van 17.45 tot 18.45 uur. Alle zwemmers met een startnummer zijn van harte welkom. Neem een trui mee voor na de training, want na het buitenzwemmen koel je sneller af.

Het blokjesschema met het vakantierooster is nog in ontwikkeling. Zodra deze gereed is, verschijnt hij op de website.

Rest ons nu nog om iedereen een hele fijne vakantie te wensen. Wij kijken alweer uit naar het volgende seizoen. Tot dan!

De trainers