Na de overwinning tegen huidig nummer één uit de competitie de Reigers in de kwart bekerfinale wist de Devel dat ze de mogelijkheid hadden de halve bekerfinale tegen ZZVS, nummer drie in decompetitie, ook te winnen. Dit is ook doelstelling nummer één geweest voor de Devel vanaf het begin van het seizoen dus de spelers gingen gedreven het water in.

In de eerste periode gingen de ploegen gelijk tegen elkaar op. Zo wist Erik en gast speler Joost beide een doelpunt te scoren. Ook ZVVS was gedreven deze pot te winnen en liet dit vanaf periode één merken. Zij wisten een doelpunt te scoren. Stand 1-2.

De tweede periode ging het opnieuw gelijk op. Vanuit ZVVS werden vooral de man-meer situaties goed benut. De Devel wist een paar mooie zwemacties en combinaties zien waardoor de eindstand in deze periode 4-4 werd.

De derde periode liep het niet goed bij de Devel. De kansen die ze kregen werden niet benut. ZVVS deed dit echter wel goed waardoor de Devel op achterstand komt. 7-5

De laatste periode bleek alles of niets te zijn voor de Devel. Echter speelde ZVVS op safe en waren de schoten op het doel van De Devel niet voldoende om de eindstand te beïnvloeden. Eindstand 8-6.

Nu de Devel is uitgeschakeld is de doelstelling om de bekerfinale te winnen ook niet behaald. Echter had de ploeg ook een doelstelling om in de top 5 van de competitie te eindigen. Doordat er deafgelopen tijd goede wedstrijden gespeeld zijn staat het team nu op de vierde plek en ziet het er naaruit dat deze doelstelling nog wel behaald kan worden.

Doelpunten:

Erik van der Pauw 2
Jeffrey van Geloof 2
Joost Cornelisse 1
Bart Klaassen 1

Met de halve finale beker in het vooruitzicht, moesten de heren uit Zwijndrecht eerst bij de nummer laatst op bezoek: d’Elft!

De wedstrijd begon moeizaam, traag spel bracht De Devel toch op een 2-0 voorsprong. d’Elft kontoch terugkomen op 2-1.

De 2e periode was niet om aan te zien, de 6 minuten durende zwemwedstrijd leverde alleen eendoelpunten op voor d’Elft. 2-2

3e periode begon het spel een beetje met actie, via Jos, Erik en Jeroen komt De Devel op een 3-5voorsprong.

Devel speelde de laatste periode nog steeds niet met energie en overtuiging, de bezoekers kwamenzelfs tot een 6-6 stand, waarbij de 7-6 van De Devel werd afgekeurd.

Coach Jeffrey zei na de wedstrijd er vrij weinig over de erg matige pot. “Opladen en voorbereiden opde halve finale voor de beker”. Deze is op goede vrijdag aanstaande om 21:10 in Vlaardingen.

Periode standen:
1-2; 2-2; 3-5; 6-6

Doelpuntenmakers:

Erik van der Pauw 3x
Jeroen Neijman 1x
Jos van Gelderen 1x
Terrence te Duits 1x

Met nog 4 wedstrijden te spelen, was de spanning om te snijden. Bij winst kunnen de dames van de Devel degradatie ontlopen door met 6 punten uit te lopen op de hekkensluiter. Vanwege meerdere blessures bij de vaste spelers, werden de dames geholpen door: Jessica Lodder, Romy Sluyter & Evita Vermeulen vanuit de meisjes.

Na een uitsluiting van BZC, kon Jaella Schot haar eerste doelpunt maken bij de dames, door een mooie assist van Ingrid Tak!
Einde van de eerste periode komt BZC terug en staat de stand weer gelijk 1-1.

Na een uitsluiting van Ingrid Tak, komt BZC op voorsprong. Na maanden revalideren was vandaag de dag dat Brenda van Doesburg haar rentree maakte bij de dames, en kon de Devel dames weer op gelijke hoogte zetten. Na een aantal mooie reddingen door keepster Selina Lagrouw, bracht Ingrid Tak met 2 doelpunten de stand naar 2-4.

De derde periode begon met een uitsluiting voor de Devel, hierdoor wist BZC te scoren en de stand terug te brengen naar 3-4, dit was dan ook de eind stand van periode 3.

In de laatste periode moest de voorsprong worden vastgehouden. De dames van de devel verdedigde deze periode erg goed waardoor BZC niet meer tot scoren kwam. De Devel wist wel het doel te vinden. Via Romy Sluyter werd de eindstand beslist op 3-5.

2x Ingrid Tak
1x Brenda van Doesburg
1x Jaella Schot
1x Romy Sluyter

Subcategorieën