Zwemmen is erkend als een van de beste vormen van therapie voor mensen met een beperking. Vanaf het gevoel dat u zweeft in het water voor de meest ernstige beperking tot het daadwerkelijk leren zwemmen.
Ook de beweging van het lichaam in het water geeft een arbeidsgehandicapte een gevoel van vrijheid, en met beperkte beweging kan zwemmen ook worden gebruikt als een effectieve fysiotherapie sessie. Combineer de voordelen voor de gezondheid en de fun-factor, en je kunt begrijpen waarom zwemmen helpt bij het optillen zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde voor iedereen met een handicap.

Ook voor mensen met lichamelijke klachten of handicap is zwemmen in warm water een ideale manier om uw gewrichten soepeler te maken, uw spieren te versterken en uw uithoudingsvermogen te verbeteren.

Door de warme temperatuur van het water gaan de bewegingen makkelijker. Kortom een ideale vorm van bewegen. De veiligheidsmaatregelen worden bij De Devel echter goed in acht te worden genomen (bijvoorbeeld bij zwemmers met epilepsie-aanvallen).

Bij ZZ & PC De Devel wordt deze groep mensen niet vergeten! Samen met een ouder/begeleider wordt er iedere woensdagavond in het warme instructiebad tijd voor hun vrijgemaakt door o.a. een deskundige instructeur. Beginnend met een spetterfeest gevolgd door hard aan hun zwemslag oefenen. Aan het eind is er altijd tijd om het leuk af te sluiten...

Wilt u meer informatie over zwemmen voor mensen met een beperking? Neem dan contact op met de basiscommissie via e-Mail of bel naar tel. 06-42562041.

Jullie zijn van harte welkom !!!