Waterpolo is een sport wat al ruim 100 jaar bestaat en ook bij De Devel al jarenlang wordt gespeeld zowel door jonge zwemmers als door volwassenen zwemmers. Het maakt niet uit of je een meisje of een jongen bent...Een vrouw of een man... Waterpolo wordt door iedereen gespeeld!

In het kort nu wat waterpolo nu precies is:
Een wedstrijd bestaat uit vier perioden. Het verschilt per leeftijd hoelang een periode duurt. Bij de allerjongsten duurt een periode vier minuten. Bij de volwassenen duurt een periode acht minuten. Twee teams spelen tegen elkaar. Per team liggen er zes spelers en een keeper in het water. Er mag vaak gewisseld worden. Een scheidsrechter gooit de bal in het midden. Hij fluit. Dan mag iedereen naar de bal zwemmen. Het team dat de bal als eerste heeft, mag verder spelen en probeert bij de tegenstander de bal in het doel te gooien. Het team met de meeste doelpunten wint de wedstrijd.

De belangrijkste spelregels zijn:

  • je mag de bal niet met twee handen vasthouden;
  • je mag de bal niet onder water duwen;
  • als je de bal vasthebt, mag je tegenstander je aanraken. Hij mag je voorzichtig onder duwen. Ook mag hij proberen de bal af te pakken;
  • je mag niet op de bodem staan of aan de kant hangen;
  • als je een vrije bal hebt, mag je niet aangevallen worden.

Minipolo is er voor kinderen vanaf zes jaar. Met minipolo kunnen kinderen op een leuke manier kennismaken met het 'echte' polo. Minipolo lijkt op waterpolo, maar de spelregels zijn makkelijker. De jongste kinderen mogen bijvoorbeeld de bal met twee handen vangen, er is geen vaste keeper en ze mogen in het water staan.

Bij de waterpoloafdeling van De Devel is het erg gezellig. Buiten dat er hard getraind wordt voor een wedstrijd is er ook tijd om af en toe iets gezelligs met elkaar te doen.

Krijg jij er ook zin in als jij dit leest? Er is altijd een mogelijkheid om een paar keer mee te doen. Vraag dan even de polocommissie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 06 - 42 56 20 41.

Je bent van harte welkom!!!