Verslag seizoen 2013/2014

Verslag Speedo SportEmotion Jaargangfinale 2014

Na verschillende hoogtepunten dit jaar, was het zondag tijd voor hét hoogtepunt van het jaar voor de minioren. Zondag zijn de Jaargangfinales in het 50m bad in Dordrecht gezwommen. Op deze (officieuze) NK voor de snelste minioren van het land, mochten voor De Devel dit jaar 7 zwemmers plaatsnemen op het startblok. Net als bij de Jaargangwedstrijden (korte baan) in Leiden in februari van dit jaar, hadden Jay de Vries, Julian Stok, Jessica Kras, Niels Zwiers, Timo Kock en Rinske Bouman zich geplaatst. Ook Daniël Stok had zich ditmaal geplaatst en mocht aan de start verschijnen. Celise Vroman's reserveplek op de 100m rug werd helaas niet omgezet in een startplek.

Voor het overgrote deel van de Develzwemmers zou dit de eerste kennismaking met het zwemmen van een wedstrijd op de lange baan worden. Dat is toch net wat anders dan het zwemmen van een wedstrijd in een 25m bad. Het voordeel van meerdere keerpunten moest hier worden gemist.

Julian mocht in programmanummer 3 de spits afbijten voor De Devel op de 200m wisselslag. Hij eindigde op deze afstand op een 21e plaats. Na deze 'warming up' zwom hij later op de ochtend de 50m vlinderslag. Zoals gebruikelijk was hij razendsnel van het startblok af. Met af en toe een blik naar zijn directe tegenstanders (tot ergernis van de coaches), zwom hij op deze afstand in een PR naar een welverdiende 14e plek toe. In de middag bereikte hij op de 100m rugslag en de 100m vrije slag naar 17e en een 24e plek.

Op de 100m schoolslag verscheen de andere helft van de Stok-tweeling, Daniël, samen met Niels aan de start. Ze lieten zien dat zij in goede vorm verkeerden. Beiden zwommen zij in een PR naar een respectievelijk 16e en 9e plek toe. Na deze appetizer kreeg de immer gedreven Niels de smaak te pakken. Zijn inzet op de 100m rugslag bleek goed voor een 13e plek in de uiteindelijke uitslagen. Op de 100m rugslag bemachtigde hij wederom heel knap de 9e plaats. Tweemaal in de top 10 van Nederland. Met recht een mooi resultaat.

Bij de meiden verscheen Jessica als eerste aan de start op haar snelste slag, de (100m) schoolslag. Het was haar debuut op de lange baan. De gebruikelijke versnelling en de eindsprint die zij gewoonlijk uit haar mouw schudt, zaten er nu helaas niet in. Toch werd ze op deze afstand heel verdienstelijk 14e van Nederland, en da's lang niet slecht!

Voor Timo was het op de 100m schoolslag een soortgelijk verhaal. Ondanks alle goede adviezen van zijn vader verscheen hij ontspannen als altijd, heel eigenwijs zonder badmuts aan de start. Volgens Timo zit zo'n badmuts echt voor geen meter. Ook zonder wist hij een mooie 15e plek binnen te slepen. Na deze eerste kennismaking met een 50m bad, tikte hij op de 100m vrij en de 50m vlinder aan als 21e en 23e, uiteraard zonder nog steeds zonder badmuts.

Rinske had zich geplaatst voor o.a. de 200m wisselslag; de eerste 50 meter vlinderslag legde zij minder snel af dan we van haar zijn gewend. Na deze eerste baan wist ze haar tempo te pakken, wat resulteerde in een 10e plaats in de eindscores. Haar 100m vrije slag was goed voor een nette 22e plaats. Met 6 meiden die allemaal binnen een halve seconde van elkaar stonden, beloofde het een spannende strijd te worden op de 50m vlinderslag. De eerste 25 meter ging het redelijk gelijk op. Hierna begon de concurrentie uit te lopen. De als 2e geplaatste Rinske wist de hooggespannen verwachtingen helaas niet te verzilveren. Zij miste duidelijk haar keerpunt op deze lange baan. Het resultaat was uiteindelijk een mooie, maar voor Rinske onbevredigende 10e plaats. Mijn empathische kwaliteiten hadden zo vlak na de wedstrijd maar weinig invloed op Rinske's verdrietige teleurstelling.

De hoofdrol bleek deze dag te zijn weggelegd voor Jay. Hij mocht in de ochtend meteen na Julian te water gaan voor de 100m rugslag. Hoewel hij als 3e aantikte, werd er op deze afstand geen tijd genoteerd. Tweelingbroer Damian zag vanaf de tribune het keerpunt al fout gaan. Helaas maar terecht werd er wel een diskwalificatie genoteerd. Kostbaar foutje. Op de 100m vrij ging het gelukkig beter. Anderhalve baan lang lag Jay aan kop. Op de laatste 15 meter werd hij in een spannende race nog bijgehaald door 3 directe tegenstanders, en tikte hij nipt als 4e aan. Op de 50m vlinderslag wist een ontketende Jay zijn favorietenrol ruimschoots waar te maken. Met een geruststellende voorsprong tikte hij schijnbaar moeiteloos als 1e aan in een PR van 35.02! Van harte gefeliciteerd met dit geweldige resultaat!

Het was een lange en vermoeiende laatste wedstrijddag voor de zwemmers, maar ook een geweldige afsluiting van een mooi zwemseizoen met veel hoogtepunten. Het harde werken van de zwemmers en de inzet van de trainersploeg, Wout Paans, Jacco Stok en Rainier Voll heeft zijn vruchten afgeworpen. Nu met als resultaat 7 zwemmers op in totaal 17 afstanden bij de top van Nederland, waarvan 6 afstanden binnen de top tien vallen. Complimenten voor de zwemmers en trainers!

De andere hoogtepunten dit seizoen:

Als het aan de trainers ligt, zullen we volgend seizoen deze resultaten evenaren, of wellicht zelfs doen verbleken. Voor nu allemaal een goede vakantie toegewenst! Rust goed uit, want volgend seizoen gaat er weer hard getraind en bijgeschaafd worden.

Voor de echte bikkels gaat de landtraining nog even door. Ook de ouders van deze bikkels mogen meedoen!
Waar:De Veerplaat in Zwijndrecht
Data:vier woensdagen, 9-16-23-30 juli
Tijd:17:15 - 18:15 uur
Coach:Geraldine, 06-57676796
Bij regen gaat het uiteraard niet door.

Vreugde en verdriet tijdens de jaargangfinales:

Een dolgelukkige Jay na de 50m Vlinderslag
Een dolgelukkige Jay na de 50m Vlinderslag
Een ontroostbare Rinske na de 50m Vlinderslag
Een ontroostbare Rinske na de 50m Vlinderslag

Voor meer foto's zie: http://www.jaargangfinale.nl

Ewald Bouman

Denemarken II

Op donderdag 29 mei vertrok er een groep zwemmers, ouders en begeleiders naar Denemarken om daar het hele hemelvaartweekend mee te doen aan de 17de International Swimcup in Esbjerg. Onderweg hebben sommige wat last gehad van file rond Bremen, maar voor de rest verliep de reis rustig. Wij hebben met zijn allen verzameld bij de Mac Donalds in Esbjerg om daar met zijn allen te eten. Na het eten zijn we met zijn allen naar onze locatie gegaan. Dit was een ruime sporthal met grote kleedkamers en douches. Deze sporthal was naast een school, waar andere verenigingen sliepen. In de sporthal kon iedereen een plekje zoeken om zijn / haar (lucht)bed neer te leggen. De volgende dag zou de wekker al vroeg gaan, daarom ging (bijna) iedereen op tijd naar zijn bed.

Op vrijdag ging de wekker al om 5 uur / kwar over 5. Om kwart over 6 moesten we namelijk al in de bus naar het zwembad zitten. Isa, Asha en Rinske moesten naar ander zwembad, de senioren en junioren gingen naar het 'grote' zwembad. Jurrien en Mark begonnen de ochtend bij onze minioren om ze de weg even te wijzen. Eenmaal aangekomen bij het zwembad hebben de senioren met zijn allen ontbeten en zijn toen in het zwembad een plekje gaan zoeken. Dat was al vrij moeilijk omdat veel verenigingen al een plek hadden ingenomen. We besloten dan ook gelijk om de volgende dag eerder onze spullen in het zwembad te zetten, zodat ook wij een ruimere plek hadden. Er is door iedereen goed gezwommen op vrijdag en dat bleek als snel toen we van Jurrien en Mark te horen kregen dat Rinske al een zilveren medaille had gewonnen en er door Asha en Rinske ook nog finaleplaatsen behaald waren. Rainier stond derde en eerste reserve voor de finales, maar mocht helaas toch niet starten. Na het zwemmen van de series zijn we snel teruggegaan naar onze accommodatie om onze spullen neer te zetten en even uit te rusten, want aan het eind van de middag moesten we met zijn allen terug naar het 'grote' zwembad voor de opening van de Swimcup en voor de finales van Asha en Rinske.

Aan het einde van de middag begonnen de finales. Deze begonnen met een uurtje inzwemmen. Na het inzwemmen begon de opening van de Swimcup. Tijdens de opening worden alle verenigingen voorgesteld. Wij waren alleen ons bordje vergeten, dus toen heeft Miranda er nog snel eens voor ons gemaakt, zodat Isa en Denise wel een bordje hadden. Tijdens de opening was er een mooie lichtshow met muziek en springers die van duikplank allemaal trucjes en kunsten doen. De show met de muziek en het voorstellen van de verenigingen is een heel spektakel. Heel erg gaaf! Na de officiële opening starten de finales, waar elke zwemmer in een spotlight voorgesteld wordt. Gaaf om onze zwemmers zo te zien staan. Na keihard aanmoedigen wist Asha een mooie tweede plek te behalen op de 50 meter schoolslag. Rinske behaalde knap een vierde plek op de 50 meter rugslag. Na deze finales en de medaille uitreiking zijn we met zijn allen in de sporthal gaan avondeten en daarna teruggegaan naar de onze accommodatie, om nog even na te kletsen en te gaan slapen.

Ook op zaterdag ging de wekker weer vroeg. We stonden om kwart over 6 weer op de bus te wachten die ons naar het zwembad bracht. Bij het zwembad konden we weer ontbijten. Vandaag stonden de 25 meters op het programma en veel van ons (de senioren / junioren) hebben daar na jaren weer eens een PR op kunnen zwemmen. Maar er zijn ook op de andere afstanden goede tijden gezwommen. Na het zwemmen van de series zijn we teruggegaan naar onze accommodatie, waar we de spullen konden uithangen en even bij konden komen, om in de avond weer terug te gaan naar het zwembad. Ditmaal waren er 2 finaleplaatsen voor Asha, 3 voor Rinske en stond Isa eerste reserve, maar mocht ze in de finale toch nog starten! Deze avond was er geen grote lichtshow, maar werden de zwemmers wel in de spotlight aangekondigd aan toeschouwers. Isa behaalde een mooie 8ste plek en zwom een mooie PR! Voor Rinske was de eerste finaleplaats erg spannend. Ze was als eerste geplaatst op de 50 vlinder. Ze dook erin en lag gelijk een stuk achter, maar dat maakte ze op de tweede baan helemaal goed en werd daarmee eerste, goud! Ook behaalde Rinske nog een mooie 3de en 4de plek! Asha behaalde een mooie 2de plek in de finales en zwom twee mooie PR's! Na deze finales hebben we met zijn allen lekker gegeten en zijn we daarna teruggegaan naar onze accommodatie. Daar gebeurde er nog iets naars, want Isa zat bij Jeroen op zijn rug en ze vielen om, een open hand en een zere duim tot gevolg. De schrik zat er goed in, maar nadat Marjan de hand had ontsmet, een pleister had geplakt en haar samen met Linda, doormiddel van het zingen van liedjes, weer tot rust had gekregen ging het met beide weer goed.

Op zondag ging de wekker weer om 5 uur. Helaas was dit onze laatste dag alweer, heel jammer, want het was heel gezellig en leuk. Iedereen moest al vroeg zijn spullen inpakken, want voor 10 uur moesten we uit de sporthal zijn. We hebben al vroeg alles ingepakt en zijn daarna voor de laatste keer naar het zwembad vertrokken. Ook op de laatste dag werd er goed gezwommen. Er waren weer finaleplaatsen, ditmaal voor Rogier en Rinske. Deze hebben we helaas af moeten zeggen, omdat we na de lunch weer richting Nederland zouden vertrekken. Na de lunch hebben we afscheid genomen en zijn we terug gegaan naar Nederland. Onderweg hebben we veel file gehad en duurde de terugreis best lang.

We kunnen terug kijken op een geslaagd, gezellig en sportief weekend, waarbij we het allemaal heel erg naar ons zin hebben gehad!

Van de opening en de finales zijn video opnamen gemaakt door de organisatie. Deze geven de sfeer goed weer, en zijn te vinden op het YouTube kanaal van Danish International Swim Cup 2014.

Sanne de Roo

17th Danish International Swim Cup 30 mei-1 juni

Al maanden geleden kwamen de eerste plannen: De Devel kon weer meedoen met de wedstrijden in Esbjerg. Voor sommigen weer, voor anderen nieuw. In 2008 was De Devel ook geweest en nu konden wij mee! Niet getwijfeld, wat een ervaring, ja natuurlijk willen wij mee! De voorbereidingen en besprekingen gevolgd en toen de inschrijving! Wij gingen!

En toen was het opeens zover. Samen met Asha en Angela vertrokken wij alvast op woensdagmiddag om zo ook nog iets van Denemarken te zien behalve de zwembaden. Het werd een dagje Kolding, waar wij in een subtropisch zwemparadijs belandden (wat moet je anders doen dan zwemmen als je vrij bent? en we dus toch weer in een zwembad zaten), maar toch ook nog iets van het hele leuke stadje bekeken. Op donderdagmiddag reden we door naar Esbjerg! Verzamelen bij de McDonald's om 18:00 uur was de afspraak. Daar aangekomen bleken Martin, Marjan, Elise, Rogier, Sanne en Denise er ook al te zijn. Al gauw volgden Roger, Carin, Miranda, Daniëlle, Mark, Jurrien en Jeroen. Toen tenslotte ook Jennifer, Rainier, Dika en Rinske aankwamen waren we compleet. Heerlijk in het zonnetje konden we buiten eten. Wat een goed begin. Na het eten vertrokken we voor het laatste stukje op zoek naar onze overnachtingsplaats. Wij bleken in een gymzaal te slapen naast een school. Een eigen gymzaal met eigen douches en wc's. Dat is wel erg lekker! De auto's uitgeruimd, de bedden opgemaakt, de tassen gepakt en na een laatste drankje het bed in. De meiden (Rinske, Asha en Isa) konden maar moeilijk in slaap komen van alle spanning en gezelligheid en vielen veel te laat in slaap om de volgende morgen om 5 uur te worden gewekt.

Na een ijskoude douche, namen we de bus. De minioren onder begeleiding van Mark en Jurrien naar het ene zwembad, de anderen naar het zwemstadion. Het ontbijt volgde en daarna het inzwemmen. Vele nieuwe dingen kwamen voorbij: start niet in het Nederlands, een Duitse start (hadden ze al een keer eerder gedaan), maar 1 start (dus geen valse start maar direct diskwalificatie), olympische startopstelling, electronische tijdswaarneming, ... Kortom de ervaring begon al gelijk. Na het inzwemmen stonden er verschillende races op het programma: Asha begon met de 50m schoolslag. Eigenlijk niet de meest favoriete slag, maar ach hij ging wel lekker: een pr én plaatsing voor de finale! Hoe bijzonder! Daarna waren Isa en Rinske aan de beurt op de 200m vrije slag. Isa heeft 7 seconden van haar tijd gehaald maar helaas waren de andere meiden te snel voor haar zodat ze 4e werd. Rinske eindigde in een mooie tijd van 2:52 met een pr en direct een zilveren medaille! Wow! Zo goed hadden we het vooraf niet bedacht.

Daarna mochten de meiden alledrie nog starten op 50m rugcrawl. Alledrie een mooie tijd en een finale plaats voor Rinske en Asha. Tenminste dat dachten we.

Gauw naar de gymzaal om te rusten en ons klaar te maken voor de finales en de openingsshow! Met de hele groep hadden we een mooi plaatsje voor de opening op de tribune. We kwamen er daar al snel achter dat Asha gediskwalifeerd was op de rugcrawl en dus alleen een finaleplaats had op de schoolslag. De oudste en jongste zwemmers mochten van Mark en Jurrien De Devel presenteren dus gingen Denise en Isa samen het zwembad rond met een bordje van De Devel. Erg leuk! De opening was ook heel bijzonder: een lichtshow met DJ en een optreden van een groepje schoonschansspringers die het heel grappig deden.

Daarna de finales met eerst Asha op de 50m schoolslag. Stralend werd zij gepresenteerd in de spotlights! Kippenvel moment! De start ging prima, maar op de eerste baan lag ze met een paar meiden vlakbij zo rond de 4e / 5e plek. De tweede baan was supergoed en Asha kreeg het voor elkaar om als tweede aan te tikken. Ongeloof straalde ervan af en trots! Goed gedaan meis, een zilveren medaille!

Daarna mocht Rinske nog starten op de 50m vrij. Als 8e geplaatst wist zij keurig als 5e aan te tikken.

De dag afgesloten met het diner, dat overigens allemaal prima geregeld was! En daarna dringen bij de bus om terug naar onze gymzaal te gaan. Weer moe maar voldaan en veel te laat vielen de meiden in slaap. Wij volgenden een paar uur later en werden weer fijn om 5 uur gewekt.

Pfff dat viel niet mee, snel een douche genomen en op het laatste moment Isa uit bed gehaald. Daar gingen we weer. Met de bus naar ons zwembad. Nu gingen Mark en Jurrien mee naar het zwemstadion en waren we van moeder naar ploegleider gepromoveerd. Het programma op zaterdag: Isa en Rinske: 25m vrije slag, en alledrie: 50m vrij en 50m vlinder. Goede series gezwommen met bijna allemaal PR's (en dat na twee te korte nachten). Het resultaat: Rinske 3 finale plaatsen (waarbij 1x zelfs als eerste geplaatst), Asha 2 finale plaatsen en Isa 1x 1e reserve. Weer tijd voor een rustige middag. Lekker twee uur geslapen / gerust. Gek gedaan met de jeugd in de gymzaal hangend en slingerend aan de touwen en terug naar het zwemstadion. Nu begonnen de finales direct. En bij binnenkomst bleek dat Isa toch geplaatst was! Er was 1 kind uitgevallen. Stralend van trots mocht zij als eerste de finale zwemmen. De aankonidiging in de spotlights, de gillende tribune, een gespannen bekkie, maar daar ging ze! Weer een pr. Haar tijd van die ochtend nog met 0.3 kunnen verbeteren. Trots op mijn meisje! Fijn dat ook zij mocht starten in de finale. Daarna mocht Rinske ook op 25m vrij starten. In een supermooie tijd van 16:24 wist zij net als derde aan te tikken (1 honderste achter nummer 2 en 4 honderste voor nummer 4). Nu brons! Asha volgde haar op 50m vlinderslag. In een tijd van 45,72 tikte zij als tweede aan. Mooi! Twee zilveren medailles voor Asha! Rinske gelijk in de serie erna op de 50m vlinderslag. Als eerste geplaatst, maar net uit het water van de vorige finale. Zou zij het op haar favoriete slag kunnen waarmaken? In de ochtend een tijd van 38.50 geen pr. Rinske wilde harder! Op de eerste baan ging het gelijk op, maar na het keerpunt was al duidelijk dat er hier maar 1 kwam voor de gouden medaille! Rinske tikte met een lengte voorsprong aan met een pr van 37.51 (en dus een volle seconde sneller dan in de series). GOLD! Rinske behaalde hiermee alle kleuren medailles! Hoe bijzonder. Samen met Asha op het podium (alle kinderen werden bij elkaar gehuldigd per afstand / slag). Leuk gezicht. De finales werden voor De Devel afgesloten met Asha en Rinske op de 50m vrij. Ze eindigden (volgens mij) als 5e en 4e. Geen medailles meer, maar de dag was meer dan geslaagd. 6 finaleplaatsen voor de Devel, 3 medailles.

Nog 1 dag te gaan. Na het diner snel naar huis met de bus. Maar in de bus brak het feest los. Zingend (gillend) tegen een andere vereniging zetten we de bus op zijn kop. Lachen! De yell werd diverse keren gescandeerd en het was ook wat stil aan de overkant. Al liet de andere vereniging zich ook leuk horen! Gave sfeer zo met de diverse verenigingen.

We hadden ook al Deense vrienden gemaakt. Zij kenden het geknutsel van onze meiden in het zwembad niet. Al snel hebben we Loura geleerd hoe ze met scoobidoo touwtjes een armband kon maken en het loombands maken werd ook met grote ogen bekeken! De rage kan daar nu ook beginnen!

De laatste dag vóór kwart over 6 was de hele gymzaal opgeruimd, de auto's ingepakt en we waren klaar voor het laatste programma. Gelukkig hadden onze meiden nog maar korte afstanden op het programma staan. Alledrie zwommen ze 25m rug en 25m vlinder. Voordat we begonnen nog even een paar foto's gemaakt bij de Deense vlag en bij de gekke scheidsrechter die op zijn shirt "Overdommer" had staan en waar de meiden al drie dagen lol om hadden gehad. De series verliepen niet meer zo heel spectaculair. Nog een enkele pr werd gezwommen, maar de moeheid overheerste. Witte bekkies, sneller boos en verdrietig en de pijntjes begonnen te komen. Tijd om af te sluiten. Rinske hebben we nog moeten afmelden voor de laatste finale plaats ('s avonds om 8 uur nog naar huis moeten rijden en 's ochtends weer naar school dat ging natuurlijk niet) en daarna nog de anderen gaan aanmoedigen in het zwemstadion.

Na alle keren dat zij onze meiden hadden aangemoedigd, geholpen, gecoacht en ga zo maar verder was het onze tijd om hen te helpen en aan te moedigen! Konden we ook gelijk mooie foto's proberen te maken! En op die manier konden we met z'n allen afsluiten! De junioren en senioren hadden nog langere afstanden op het programma staan, maar waren dan ook rond 12 uur allemaal klaar met zwemmen. Rogier had nog knap een plaats in de finale afgedwongen, maar ook die moest worden afgezegd. Martin vertrok maandagochtend in alle vroegte ook nog naar Frankrijk om daar de Alpe d'Huzes te belopen! Daarvoor hadden we ook nog een potje gemaakt. Elke pr kostte 2 Euro. Als snel deed iedereen mee en werd er een mooi bedrag opgehaald. Martin, zet hem op! Na alle dagen samen met Roger zo goed De Devel langs te kant te hebben vertegenwoordigd als officials (met opgestoken duimen) voor jou de tijd om op sportief gebied jouw best te doen.

Afgesloten met een gezamenlijke lunch, de yell op video opgenomen en een groepsknuffel en uitgebreid afscheid vertrokken we naar Nederland.

Moe maar voldaan. Ongelooflijk trots op de prestaties, maar bovenal genoten van de gezelligheid, warmte van deze bijzondere groep! Het was alles meer dan waard!

Esbjerg 2014 Esbjerg 2014 Esbjerg 2014
Esbjerg 2014

In het fotoalbum van de site een selectie van de foto's die ik gemaakt heb (uiteraard meer van de minioren, maar gelukkig ook nog van de anderen):

Swimcup Danmark - Esbjerg 2014
Linda Maes

STAR Regio Training

Hallo allemaal,

Er is voor komend seizoen de mogelijkheid om in te schrijven voor S.T.A.R. regio training (STAR = Stichting Topzwem Activiteiten Rotterdam). Lees de PDF voor meer informatie.

De Zwemcommissie

Fotos Regio zomerkampioenschappen

Er zijn een aantal foto's van de Regio West kringkampioenschappen geplaatst in het fotoalbum op de site:

Regio West Zomer Kampioenschappen deel 2 - 17 mei 2014
De Activiteitenraad

Verslag Efteling

Zondag 6 april was het weer zo ver, ons jaarlijkse pretpark uitje! Dit jaar ging dit uitje naar de Efteling. Voor de organisatie werd het onverwachts wel een "anders-dan-anders" uitje. Voor ons ERG jammer!

Bij het prikken van een datum was er contact geweest met de Efteling en stond er niet op het programma dat er een bijzondere activiteit was; mooi, dan konden de uitnodigingen de deur uit ;)

Maar 3 dagen van te voren bleek dat er opeens "code rood" op de site van de Efteling stond. Er werd opnieuw naar de Efteling gebeld en wat bleek Het hele park was afgehuurd door Post.nl… Er werd nog HEEL druk overlegd… Wat moesten we doen? Zelfs in de activiteitenraad was verdeeldheid en daarom besloten we om de mensen zelf maar te laten kiezen: kozen ze ervoor om tóch met ons mee te gaan? Of kozen ze ervoor om hun kaartje in ontvangst te nemen en zelf een keer naar de Efteling te gaan… (op een minder drukke dag maar dan zonder begeleiding van de activiteitenraad!)

Op zondagochtend 9.00 u gingen we (i.p.v. 28 mensen) tóch nog met 14 mensen richting Kaatsheuvel.

Ondanks de voorspelde drukte en de matige weersvoorspelling was deze dag toch wel HEEL gezellig! Gelukkig hadden we maar een paar spetters regen en viel de drukte toch wel mee.

Om 2 uur werd er verzameld bij de "Stoomcarroussel" voor een ijsje. Men mocht zelf kiezen wat voor ijsje en zo konden we even bijkletsen waar iedereen al in was geweest.

De groep "jongeren" (Rogier, Naomi, Esra en Rainier) vonden het helemaal niet druk: ze waren zelfs binnen een paar uur door al hun "wensen" van attracties (8st.) heen! En konden ze zelfs voor een 2e keer dezelfde attracties kiezen…

Hun geheim: de stok van Rogier ;). Hiermee mochten ze dus door de invalideningang en waren ze overal zo aan de beurt. Tja, zo heeft een nadeel ook nog eens een voordeel!

De groep van Timo had het ook erg naar zijn zin! Ze hadden ook nergens HEEL lang hoeven te wachten en ook zij vonden het gewoon erg gezellig en niet al te druk.

Het groepje van Sanne & Marjan had dit jaar Bram bij zich die zich niet meer kon herinneren dat hij eerder bij de Efteling geweest was… Hij keek zijn ogen uit, maar soms was het ook te spannend waardoor hij stiekem zijn handen voor zijn ogen deed maar dan wel door z'n vingers keek om niets te missen. Gelukkig voor hem werd hij goed opgevangen door Max en zijn vriend zodat ook Bram "nieuwe vrienden had" en de dag van zijn leven had. De jongste kinderen van onze groep mochten vaak kiezen waar ze heen wilden dus werd ook door groot & klein genoten van de zweefmolen en de rups. Soms gingen de "grote" een achtbaan doen waardoor de kleinere het doolhof in gingen en tja, tikkertje in het doolhof was voor Cora & Marjan ook ERG leuk om naar te kijken!

Al met al was het dus een zeer geslaagde dag. De meeste wachtrijen waren ca. 20/30 min. Een enkele was 40/45 min. wachttijd. Dus ja: achteraf gezien viel het onwijs mee.

Om 18u werd er keurig op tijd verzameld om naar huis te gaan… Daar zagen we zelfs dat Timo zo veel door het park geslenterd had, dat de hele voorkant van zijn rechter schoen kapot gelopen was ;). Iedereen had het enorm naar zijn zin gehad en ja: ondanks de hectische voorbereidingen waren wij heel blij dat wij nu terug kunnen kijken op een zeer geslaagd pretparkuitje!

Graag willen wij iedereen bedanken die Efteling spaarkaarten bij ons heeft ingeleverd, hierdoor hebben we met z'n allen een hele leuke dag kunnen hebben!

Groetjes,

De Activiteitenraad

Live stream Swimcup Eindhoven

De wedstrijden van de Swimcup in Eindhoven zijn te volgen via deze YouTube link

Ron Plaisier

Verslag film kijken en pannenkoeken eten

Op zaterdag 8 maart j.l. was er weer een activiteit georganiseerd en dit keer: film kijken & pannenkoeken eten voor de kinderen van 2002-2006 van de westrijd- én de basisafdeling.

Een flinke, gemixte groep van 32 kinderen. En we kunnen nu echt gaan merken dat er bij de basisafdeling meer bekendheid voor de activiteiten komen want met 14 'basis'kinderen deden ze bijna niet onder bij de 18 'wedstrijd'kinderen. En met 17 jongens tegen 15 meiden was het dus echt een leuke, gezellige groep.

Rond 15.15 uur druppelden al de eerste kinderen binnen. En tja, die werden nog maar even lekker naar buiten gestuurd om daar nog even lekker te gaan genieten van het mooie weer zodat wij verder konden met het klaarzetten van alle stoelen. Om 15.45 uur waren alle kinderen wel binnen en konden ze eerst even wat drinken om daarna te starten met de eerste film: De Smurfen 2 ! Dat een paar kinderen deze film al in de bios gezien hadden was totaal geen punt.

Smurfen In deze film creëert Gargamel een paar nieuwe, ondeugende smurfachtige wezens: de Stouterds. Hij hoopt hiermee slimmer te zijn dan de echte Smurfen. Maar wanneer hij ontdekt dat Smurfin een geheime spreuk weet die Stouterds kan omtoveren tot echte smurfen, ontvoert Gargamel de Smurfin naar Parijs. Daar komen de andere Smurfen ook naar toe om samen met hun menselijke vrienden Smurfin te redden… Tja, ging dit allemaal wel lukken ?

Tijdens deze film kregen de kinderen onbeperkt limonade, popcorn en chips. Maar natuurlijk hadden ze wel ruimte overgelaten voor de zelfgebakken pannenkoeken ! Heerlijk met stroop, suiker of met chocopasta !!! Nadat alle buiken nu gevuld waren gingen we starten met de 2e film: TheCroods.

SmurfenIn deze film zorgt een hevige aardbeving ervoor dat holbewoner Grug en zijn familie hun vertrouwde omgeving moeten achterlaten. Tijdens hun gevaarlijke zoektocht naar een nieuwe thuis ontmoeten ze een zwerver wiens moderne ideeën over de toekomst in schril contrast staan met de traditionele waarden van Grug. De hele situatie wordt niet eenvoudiger wanneer zijn oudste dochter ook nog eens valt voor de charmes van de vreemdeling.

En na de film kregen ze nog een ijsje waarna de ouders hun kroost weer konden komen ophalen. Het was een zeer geslaagde middag/avond!

Marjan Dorsman

De Devel Kampioen Regio West competitie

Op zaterdag 22 maart is De Devel kampioen geworden van de Regio West B Competitie. Dit was natuurlijk aanleiding voor een leuk en gezellig feest. Alle zwemmers die hiervoor hebben gezwommen hebben een bos bloemen en een mooi gegraveerd glas met hun naam gekregen!

Foto's zijn te vinden in het fotoalbum:

Regio West Competitie 22-03-2014
Roger van Valen

Landtrainingen

Beste zwemmers,

Vanaf komende week zullen er extra landtrainingen gegeven worden. Deze trainingen zijn bedoeld voor de zwemmers van de senioren A/B, de jeugd A/B en de groep zwemmers die bij Henk trainen. De training zal zijn op woensdagavond van 17.30-18.00u, voorafgaand aan de zwemtraining dus. Geraldine de Vries zal deze trainingen begeleiden. Bij droog weer zal de training buiten op het parkeerterrein plaatsvinden. Verzamelen is dan bij het clubhuis. Bij regen wordt er op de perrons langs het bad getraind.

Vergeet dus niet je trainingspak en loopschoenen mee te nemen voor het geval we buiten trainen.

Tot de meivakantie gaat het om de volgende woensdagen:

12-3, 26-3, 9-4, 16-4 en 23-4

Bij voldoende opkomst zal de landtraining ook na de meivakantie doorgaan. De landtrainingen op de zaterdagochtend gaan gewoon door volgens het rooster.

De trainers

Filmpje warmingup/landtraining

Fysiotherapie De Lus heeft voor ons een filmpje gemaakt van de oefeningen van de landtraining/ warming up - zodat de oefeningen thuis (of onderweg op de mobiel) ook nog eens teruggekeken kunnen worden!

http://www.youtube.com/watch?v=dJxDmPT1irg
Wouter Rijper

Uitslag Enquête activiteitenraad

Hoi allemaal,

Allereerst allemaal bedankt voor het invullen van onze enquête!

35 zwemmers en/of ouders hebben gereageerd op de enquête, waar wij een hoop goede en ook een aantal verbeterpunten uit konden afleiden en waar wij de komende tijd aan zullen gaan werken.

Bij deze willen wij jullie een korte samenvatting geven van wat er uit de enquête is voort gevloeid.

Een aantal positieve punten die uit de enquête zijn gekomen zijn onder andere:

Om deze positieve punten ook positief te houden, zullen wij als Activiteitenraad er voor zorgen dat de bestaande activiteiten ook zullen worden voortgezet, waardoor iedereen naast het zwemmen ook met zijn/haar zwemvriendjes ontspannende activiteiten kan doen, waarbij het plezier voor op staat.

Verder zullen wij ook als we hulp nodig hebben de zwemmers en/of ouders die hebben aangeven eventueel te willen helpen, benaderen of ze bij de activiteiten willen assisteren.

Ook zullen we er voor zorgen dat de buitenlandse/speciale wedstrijden ook volgend seizoen op de wedstrijdplanning komen te staan.

Als er positieve punten zijn, zijn er natuurlijk ook nog altijd verbeterpunten voor ons.

Een aantal verbeterpunten voor ons zijn:

Wij hopen dat we jullie hiermee een beetje op de hoogte hebben gesteld van de uitkomsten van de enquête.

De Activiteitenraad

Verslag gourmetten 9 februari

Zondag 9 februari was het weer tijd voor de jaarlijkse gourmet avond voor de wedstrijdzwemmers.

Al was de opkomst iets minder dan vorig jaar, toch hadden 17 zwemmers zich aangemeld voor deze gezellige avond.

Nadat de voorbereidingen voor deze avond waren getroffen door Sjanie, Sanne en Jeroen, het vlees, stokbrood, eitjes, sausen en de groenten op tafel waren gezet, kon er door de zwemmers om 18.00uur worden begonnen met het gourmetten.

Dit jaar waren het geen elektrische gourmetstellen maar losse gourmetpannetjes die branden op een brandpasta, waardoor Jeroen dit keer niet alle gourmetstellen op één stekkerblok hoefde aan te sluiten en dit keer de stroom wel gewoon aanbleef.

Al snel bleek dat de jongens erg veel honger hadden. Hierdoor was hun schotel met vlees al snel op en ze gingen hierna verder met de andere schotels om ook deze op te krijgen.

De meiden vonden vooral de eieren het lekkerst en klutsten de eieren elke keer in een plastic bekertje, om ze zo te kunnen bakken in hun pannetje.

Om 20.30 was iedereen uitgegeten en is er met iedereen opgeruimd en gingen de zwemmers weer volgegeten naar huis.

Al met al was het een gezellige avond, waarbij iedereen zich prima heeft vermaakt en lekker heeft gegeten. Hopelijk wordt het volgend jaar weer een groot succes.

Bijgaand een impressie van deze avond.

Gourmetten
Gourmetten 2014
De Activiteitenraad

Spaarkaarten Efteling

Goedemorgen allemaal,

Op dit moment loopt er bij Albert Heijn een actie om te sparen voor korting op een Eftelingkaartje. Nu hebben wij volgende maand toevallig net een uitje gepland staan naar de Efteling.

Het zou ons dus erg goed uitkomen als jullie allemaal met ons mee willen sparen om zodoende zoveel mogelijk spaarkaarten vol te krijgen. We krijgen dan namelijk 10 euro korting per kaartje en dat is meer dan dat we als groepskorting krijgen.

De actie loopt nog t/m volgend weekend, dus laad de karren vol en ga hammmmsterrrrrren!!

En laat het ons alsjeblieft uiterlijk 9 maart weten hoeveel je bij elkaar gespaard hebt.

Ook als je zelf mee wil naar de Efteling willen we graag jouw spaarkaart ontvangen. We gooien deze dan op de grote hoop en schaffen in 1x voor iedereen de kaartjes aan.

Groetjes,

De Activiteitenraad

Speedo Jaargangwedstrijden Leiden op 22 en 23 februari 2014

Afgelopen weekend heeft een recordaantal van maar liefst 7 jonge zwemmers van ZZ & PC De Devel deelgenomen aan de 29e editie van de Speedo Jaargangwedstrijden in Leiden. Op deze wedstrijden komen de beste minioren-zwemmers (per afstand) van Nederland tegen elkaar uit op de korte baan (25 meter-bad). Dit jaar hadden Niels Zwiers, Julian Stok, Jay de Vries, Timo Kock, Jessica Kras, Celise Vromans en Rinske Bouman zich weten te plaatsen voor dit Nederlandse kampioenschap voor 8 tot 12-jarigen.

Jongens
Op de eerste dag ging de wedstrijd voor De Devel van start met de 100 meter rugslag voor minioren 5 met Julian. Julian, de nummer 2 van vorig jaar op de 100m rugslag, was er op gebrand om zijn prestaties van vorig jaar bij de jaargangwedstrijden te evenaren of zelfs te verbeteren. Hoewel hij heeft laten zien dat hij nog steeds bij de top van Nederland hoort, bleek het niveau van vorig jaar dit weekend helaas niet haalbaar. Op achtereenvolgens de 100m rugslag, 50m vlinder, 100m wissel, 100m school en de 50m vrije slag wist hij een 12e plaats, twee 13e plaatsen, een 14e en een 24e plaats te bereiken.

Ook bij de minioren 5, leek de gemotiveerde Niels van zenuwen geen last te hebben. Hij zwom zich op de 100m vrij, 50m vlinder, en 100m wisselslag naar een 10e, 13e en 12e plek toe. Op de 100m schoolslag zwom hij een prachtig persoonlijk record. Met 1.33,61 zwom hij maar liefst 5 seconden van zijn PR af, en bereikte hiermee een mooie 9e plek. Niels zwom hierna nog 1 afstand, waarbij hij er ook hier in slaagde om zijn persoonlijke tijd te verbeteren: zijn 50m vrij bleek goed voor wederom een 9e plaats.

Bij de minioren 4 was het aan Jay en Timo om de eer van De Devel te verdedigen. Jay verkeerde in uitstekende vorm en zwom op 5 afstanden mooie PR's. Op dag 2, tijdens een zinderende strijd op de 50m vlinderslag, zwom de als eerste geplaatste Jay een geweldige 3e tijd (37.71)! Eén van zijn directe concurrenten had echter exact dezelfde tijd gezwommen. In grote spanning werden de definitieve uitslagen afgewacht. Helaas kreeg Jay de B-tijd toegewezen waardoor hij uiteindelijk op een mooie, maar voor hem onbevredigende 4e plek eindigde. Op de 50m vrij bereikte hij eveneens heel verdienstelijk de 4e plaats, op de 100 wissel de 6e, en op de 100 vrij de 7e plaats.

Ook de altijd ontspannen Timo mocht op zaterdag en zondag aan de start verschijnen op in totaal 3 afstanden. Timo liet zien dat hij in goede vorm verkeerde en niet voor niets naar Leiden was gekomen. Op zijn sterkste slag, de 100m school bereikte hij in een PR van 1.40.82 zowaar de 6e plek van Nederland. Met nog 2 PR's op de 100m wissel en de 100m vrij wist hij ook nog eens een 10e en 12e plaats in de wacht te slepen.

Meisjes
Op dag 1 was het bij de meiden tot 10 jaar aan Rinske om De Devel op de kaart te zetten. Ze zwom op de eerste dag de 100m rugslag en de 100m vrije slag. Door de spanning lukte het haar op beide afstanden helaas niet om in de buurt van haar PR's te komen. Haar tijden waren uiteindelijk goed voor een 12e en een teleurstellende 20e plaats. Op de laatste afstand was de als eerste geplaatste Rinske vastbesloten de dag alsnog succesvol af te sluiten. Op haar favoriete slag, de 50m vlinderslag, zwom een getergde Rinske in een bloedstollende race naar een bronzen plak toe in een PR van 38.06!

In dezelfde categorie, meiden minioren 4, mochten Jessica en Celise op dag 2 aan de start verschijnen op de 100m schoolslag. Jessica zwom met haar pittige slag in een prachtig PR van 1.40,51 naar een geweldige 8e plek van Nederland. Een energieke Celise bereikte met krachtige slagen een tijd van 1.44.43 op de schoolslag, goed voor de 14e plek. Op de 50 m vrij zwom zij in een PR van 36,79 naar een mooie 16e plek toe.

Eveneens op dag 2 zwom Rinske wederom 3 afstanden. Ze begon de dag met de 100m wisselslag. Haar persoonlijk record van 1.28.74 bleek voldoende voor een mooie 10e plaats op deze afstand. Hierna zwom zij nog een moeizame 50m vrij en 50m schoolslag. Toch nog goed voor een 14e en 16e plaats.

De zwemmers van De Devel hebben hiermee een prachtig resultaat neergezet en konden na het zeer sfeervolle weekend in Leiden tevreden terugkeren naar het thuishonk.

Een welverdiende pluim voor de zwemmers én voor trainers Wout Paans, Jacco Stok en assistent trainter Rainier Voll, die met hard werken maar mooi 7 Devel-zwemmers (op in totaal 27 verschillende afstanden) in de top van de miniorenzwemmers van Nederland hebben gekregen!

Jaargangwedstrijden 2014
Jaargangwedstrijden 2014

Meer foto's van dit weekend zijn (binnenkort) te vinden op: http://www.lz1886.nl/fotos/

Ewald Bouman

Verslag en fotos Clubmeet

Hallo allemaal,

Afgelopen zondag gingen we dan eindelijk naar Eindhoven toe! Na zoveel weken voor 1 doel te hebben getraind met Wout, Jacco en op vrijdag Reinier. Op woensdagochtend zelfs extra landtrainingen gevolgd bij Geraldine om kwart voor 6. Met z'n allen op de foto en in de krant. Wat een voorbereidingen en wat een spanning! Nu was het verder aan de kinderen. 20 in totaal en ze moesten allemaal op tijd naar bed op zaterdagavond van Wout!

De voorbereiding was klaar, de estafettes getraind tot in de puntjes, de kinderen scherp, de trainers gespannen en alle ouders, broers en zussen leefden ook nog eens mee. De bus geregeld door André, het lekkers gebakken door Cor, de dochters Sanne & Sanne present voor koffie en thee, een verzorging tot in de puntjes!

Zondagochtend om kwart voor 11 verzamelen in de kantine. Na wat lekkers, tijd voor het serieuze werk: Iedereen moest weten wat te doen.

De bus vertrok en we werden uitgezwaaid, de kids voelden zich even topsporters! Zouden de olympische spelen ook zo gaan?

In Eindhoven werden de kinderen naar de kleedkamers gestuurd en daarna begon het inzwemmen. Eerst de meiden en daarna de jongens, want het was te druk.

De eerste start was spannend, maar de kop was eraf. De Devel was er klaar voor, het spandoek geshowt, de jell gebruld. Hoe ver zouden ze komen? We hadden een idee ergens tussen de 10 en 3e plaats? Of droomden anderen van goud of zilver? We zouden het wel zien. Ouders op de tribune konden gillen wat ze wilden, gehoord werden ze niet. Het tweede deel voor de jury-wissel verliep bijzonder goed met een 5e, 4e, 3e en zelfs eerste plaats en toen stond De Devel op nummer 2 in de tussenstand. Wat knap! Maar we zagen al snel dat die plek niet haalbaar zou blijven. De races erna bleven we namelijk wat achter op de concurrenten.

De kids hebben genoten van de grote wedstrijd (de eerste voor velen). De wedstrijd liep ten einde, de strijd was gestreden, het werk zat erop! De uitslag werd bekend gemaakt. Velen bleven achter ons steken, wat een prestatie, de zesde plek was voor onze kinderen. Slechts 5 verenigingen bleken beter te zijn. Volgend jaar gaan we proberen hen ook te verslaan! Wij hebben er weer zin in. Wie gaat er mee?

De terugweg werd aangevangen, de bus zat weer vol, de McDonald's alvast besteld. In het restaurant werden de kids nog verwend met eten en een ijsje.

En toen was de dag toch echt voorbij. Om half 10 kwamen we weer aan. En zelfs daar nog een ontvangstcommité.

Moe maar voldaan kwamen we thuis. Genoten van de dag, genoten van de kinderen, gewoon enorm trots!

Foto's zijn te vinden in het fotoalbum:

Nationale Club Meet Eindhoven 9 februari 2014
Linda Maes

Esbjerg Denemarken

Hallo allemaal,

Er zijn inmiddels ongeveer 20 personen die meegaan naar de zwemwedstrijd in Esbjerg, Denemarken van 30 mei t/m 1 juni.

Wil jij je ook nog opgeven? Dan is dit de allerlaatste kans!

Laat dit dan uiterlijk 15 februari aan ons weten door te mailen aan de Activiteitenraad

Als je meer informatie wil, kan dit natuurlijk ook. Geef dat dan even bij ons aan en we sturen dat aan je door.

Begin maart hebben we met alle deelnemers dan nog een bijeenkomst om alles door te spreken en de reis definitief te maken.

Groetjes,

De Activiteitenraad

Verslag Clubmeet

Beste Zwemmers en Ouders,

Zondag 9 februari 2014. Na de kwalificatie in Dordrecht was dit dan eindelijk de dag van de Nationale Arena Clubmeet. Rond half 11 kwamen 20 zeer gespannen en gemotiveerde zwemmers (m/v) en hun ouders de kantine binnen druppelen om zich op te maken voor een van de spannendste wedstrijden van de wedstrijdkalender.

Onder het genot van een bak koffie, thee of wat fris, gecombineerd met een lekkere koek of cake werden de indeling van de dag doorgenomen, de regels even aangestipt en de zwemmers ieder van de laatste tips voorzien voor de te zwemmen afstanden, door de coaches Wout, Jacco en Rainier. Om vervolgens als team af te reizen naar Eindhoven, alwaar de wedstrijd zou plaatsvinden.

Via lifetiming konden de prestaties door het thuisfront worden gevolgd. Zo kregen we een goed beeld van het verloop van de wedstrijd en zagen we ook dat er door diverse zwemmers meer dan goede prestaties werden neergezet. Met als eindresultaat een 6e plek landelijk voor de Devel!

Op de terugweg werd natuurlijk de Mac onveilig gemaakt, zodat zwemmers en ouders laat maar met gevulde magen en tevreden huiswaarts konden keren.

Namens de zwemcommissie een meer dan verdiende felicitatie aan de ploeg en de trainers. In een landelijke competitie als zesde eindigen is echt een zeer mooi resultaat!

Naar we uit de reacties begrijpen waren de wedstrijd en de gehele dag een superleuke ervaring Een van de ouders opperde zelfs al om dit volgend jaar te herhalen. Wij steunen dit idee en gaan er van uit dat trainers en zwemmers de komende maanden gebruiken om opnieuw een plek in de landelijke finale te bemachtigen.

Nogmaals, zwemmers en trainers, een dikke pluim voor jullie inzet en resultaat. De gehele vereniging kan en mag trots zijn. En aan de ouders een welgemeend hartelijk dank voor jullie inzet om deze dag onvergetelijke te maken.

Namens de Zwemcommissie,
Cor de Roo

Foto's winterkampioenschappen deel 3

Ook van de wedstrijd zondag 12 januari van de Regio West winterkampioenschappen zijn een aantal foto's te vinden in het webalbum:

Regio west Winterkampioenschappen 12-01-2014
Jennifer Voll

Foto's winterkampioenschappen deel 3

Van de Regio West winterkampioenschappen zijn een aantal foto's te vinden in het webalbum:

Regio West winterkampioenschappen 11 januari 2014
Roger van Valen

Afmelden

Beste Zwemmers en ouders,

Op dit moment zijn er wat technische problemen met de computer bij het wedstrijdsecretariaat.

Er wordt met man en macht gewerkt om dit op te lossen. Dit kan betekenen dat sommige zaken, zoals bijvoorbeeld uitslagen op de website iets vertraging oplopen.

Via het wedstrijdsecretariaat komen er nu berichten binnen, dat het idee bij ouders en/of zwemmers bestaat, dat afmelden via de mail niet mogelijk zou zijn. Dit is niet juist!

Afmelden kan op de gebruikelijke manier, dus tijdig via de mail of telefonisch.

Ook kan er gewoon vanuit het secretariaat aan jullie worden gereageerd.

Kortom, er is niets veranderd.

In het geval zaken veranderen, dan zal dit door de ZC worden gemeld. Alleen de informatie van de zwemcommissie is dus leidend.

Wij hopen hiermee onduidelijkheden uit de weg te hebben geruimd.

Namens de ZC,

Cor de Roo

Foto's regio winterkampioenschappen 4 januari

Ik heb wat foto's gemaakt voor het album van de winterkampioenschappen op 4 januari in het Hofbad in Den Haag. De foto's zijn te vinden in het webalbum:

Regio Winterkampioenschappen 4 januari 2014
Roger van Valen

Clubkampioenschappen

Foto's van de clubkampioenschappen zijn te vinden in het webalbum:

Clubkampioenschappen 2013
Foto's: Peter Waas en Roger van Valen

Speciale aanbieding tijdens de clubkampioenschappen:

Broodje hamburger speciaal2,00
Broodje hamburger speciaal met patat3,50
 
3 stokjes saté (met stokbrood)2,00
3 stokjes saté met patat3,50
De zwemcommissie

Nationale minioren Club Meet

Na onze goede prestaties op de regionale minioren club meet, hebben we nu een officiële uitnodiging gehad van de KNZB voor de Nationale Minioren Club meet op zondag 9 februari 2014 in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven!

Ook dit jaar zit er weer een spandoek-wedstrijd gekoppeld aan de wedstrijd.

Meer informatie over de wedstrijd is op de KNZB site te vinden.

Joke Tak

Foto's sinterklaas surprises

Op 3 december was er sinterklaas surprise avond in het clubhuis voor de wedstrijdzwemmers. Foto's zijn te vinden in het webalbum:

Sinterklaas 2013 Wedstrijdzwemmers

Foto's Jennifer Voll

Enquête Activiteitenraad

Hallo allemaal,

Wij willen graag weten wat jullie (de zwemmers) vinden van de Activiteitenraad en de activiteiten die wij organiseren. Daarom hebben we een kleine vragenlijst gemaakt waarin jullie kunnen laten weten hoe jullie over ons en de activiteiten denken.

Via de volgende link kom je bij de vragenlijst: http://www.thesistools.com/web/?id=369684

Het invullen kost maar 5-10 minuten van jullie tijd en wij zouden het heel fijn vinden als jullie de moeite willen nemen om deze in te vullen. Met de resultaten kunnen wij dan zien wat we goed of fout doen en wat we kunnen verbeteren.

Alvast hartelijk bedankt en graag invullen voor 15 december!!

Groetjes,

De Activiteitenraad

Foto's midwinter BBQ

In het album zijn foto's te vinden van de Midwinter BBQ

Midwinder BBQ 23-11-2013
Roger van Valen

Minioren clubmeet Regio West: 1 groot feest

De laatste week werden de puntjes op de I gezet tijdens de trainingen. Wout en Jacco werden bloedfanatiek!

Zaterdagochtend 23 november brak eindelijk aan. Om 10 uur verzamelen in het clubhuis waar onder het genot van pannenkoeken, verse jus d'orange nog een bespreking volgde. Iedereen was er helemaal klaar voor, maar gespannen waren ze wel.

Met z'n allen richting Dordrecht gereden. Eerst lekker inzwemmen, daarna verkleden voor de opkomst. Wat een vrolijk gezicht en wat een werk had iedereen ervan gemaakt om er op zijn mooist uit te zien!

De wedstrijd begon en de spanning nam toe! Na programma 6 volgde een tussenstand: De Devel aan kop! Goed nieuws, maar nog 15 te gaan. Dus niet te vroeg juichen. Iedereen deed heel erg zijn best. Vele pr's sneuvelden, armen bleven boven het water uitkomen bij de vlinderslag, keerpunten klopten, ... Iedereen zwom boven zijn kunnen. Wout en Jacco hadden hulp gekregen van Myrthe, Rainier en Yvonne. Wat een ploeg om deze 18 kinderen door de wedstrijd heen te helpen!

Tussenstand na programma 11: De devel bovenaan! Jawel, het vele Devel-publiek op de tribune kon even adem halen. Jury-wissel en de yellenwedstrijd! De kids waren goed verstaanbaar, of komt dat omdat wij deze yell zo goed kenden, en lieten van zich horen. Ook de andere ploegen waren voorbereid en deden hun best. De eerste uitslagen waren binnen: spandoekenwedstrijd niet gewonnen, de yellenwedstrijd wel. Leuk! Maar daar kwamen we niet alleen voor... Verder met de wedstrijd.

Spannende races volgden, na programma 16 nog steeds bovenaan, maar de voorsprong bedroeg slechts 0,18 seconde. Tja, niet te zien met het blote oog dus... Daar zaten we. Nog een paar te gaan.

De laatste 2 programma's braken aan: 2 estafettes. 8 kinderen op het blok. Nerveus, gespannen, al wat energie verloren. Rechtstreekse duels tegen de nummer 2. De meiden mochten eerst en na een aarzelende start maakten deze 4 meiden al snel duidelijk wie er voor de winst kwamen! Een tweede plek in de race, maar nummer 1 deed niet meer mee voor de eindoverwinning. Yes! Dat was 1.

De spanning onder de jongens nam toe, maar die gingen gelijk hard van start. Geen twijfel mogelijk, of toch? Een van de ouders dacht dat ze gediskwalifeerd waren. WAT? dat zal toch niet? Op de foto is duidelijk te zien: er was niet te vroeg gestart. Pfff, dat is mooi.

Snel naar de kantine voor de uitslag! Na 3x bovenaan te hebben gestaan was de hoop groot.

Het verlossende woord volgde snel: WINST voor deze minioren-kampioenen! Knappe prestatie, mooie beker, een medaille van chocolade en allemaal op de foto!

We hebben genoten! Een feestje gevierd tijdens de BBQ en een héle lange zondag gehad. De 2 tijd-snelsten gaan naar de finale. Pas laat in de avond werden de uitslagen bekend. In Alphen aan den Rijn is er maar door 1 ploeg harder gezwommen.

Dus: Reserveer 9 februari in de agenda! Met z'n allen op naar Eindhoven!

Bedankt aan iedereen die heeft geholpen!

Foto's zijn te vinden in het webalbum:

Provinciale Club Meet 23-nov-2013
Linda Maes

Artikel de Brug

Op 20 november stond het volgende artikel in De Brug

Artikel Brug 20-11-2013

Clubkampioenschappen

Beste zwemmers en ouders,

Zoals jullie weten hadden we wat problemen met het vinden van een geschikte datum voor het houden van de Club Kampioenschappen. Dit, omdat het bad voor een onderhoudsbeurt gaat sluiten.

Inmiddels kunnen we melden, dat er toch een datum beschikbaar is om deze supergezellige wedstrijd te houden. Namelijk, 21 december aanstaande!

Het vraagt wel wat improvisatie, want eerst is er nog een junioren meerkamp, waarvan we ook de organisatie hebben. Daarna zal er een korte pauze zijn en gaat het feest alsnog los.

Uiteraard zullen we, zoals alle jaren, ook kaarsjes zwemmen, oliebollen eten en natuurlijk de familie-estafette organiseren.

Klik hier voor meer informatie

21 december 2013, vanaf 16.30 uur: CLUBKAMPIOENSCHAPPEN.

De Zwemcommissie

Bowlen 9 november 2013

Er zijn jassen verwisseld bij de bowling afgelopen zaterdag. Lees meer er over in dit PDF document.

Op zaterdag 9 november was het weer zo ver, de jongste wedstrijdzwemmers gingen met elkaar de strijd aan op de bowlingbaan. Ook dit jaar gingen de kinderen van zwemvaardigheid en aquakids weer mee.

Voor het bowlen hebben de kinderen lekker kunnen genieten van een bord patat met een snack en een glas limonade. Dit was ook wel nodig, want met een lege maag kun je niet goed bowlen. Na het eten was het tijd voor de baanindeling en het uitzoeken van de schoenen. Na wat zoeken en passen had (bijna) iedereen de goede schoenen gevonden en kon de strijd dan echt beginnen. Onderling gingen de kinderen met elkaar de strijd aan. Op baan 12 stond Mike lange tijd boven aan, maar Robin Stok kwam steeds dichterbij, waardoor het nog erg spannend werd. Niet alleen tussen Robin en Mike was er een spannende strijd, maar ook op de andere banen werd er fanatiek gespeeld voor de prijzen. Zo was er ook eens strijd tussen Esmee en Timo, waar het een tijd spannend was. Maar ook tussen broer en zus was er strijd. Ze zaten dan wel niet bij elkaar op de baan, maar Lorenzo en Larissa gingen met elkaar de strijd aan. Op de andere banen was de strijd niet zo fanatiek en hielpen de kinderen elkaar met het zoeken naar de goede bal om zo een goede score neer te zetten.

Voor de nummers een, twee en drie was er een mooie medaille. Dit jaar was het podium helemaal van de jongens. Nummer een is geworden David Kras met 143 punten, nummer twee is geworden Esper Paans met 110 punten en derde is geworden Stijn den Otter met 109 punten.

Het was hele leuke middag!

Hieronder de hele uitslag:

PlaatsNaamPunten
1David Kras143
2Esper Paans110
3Stijn den Otter109
4Max de Roo107
Bram Nagelkerkek107
6Niels Zwiers106
7Robin Stok105
8Larissa Punt101
9Nalinie Badloe97
Bjorn de Klerk97
11Isa Maes96
12Asher de Jong95
13Mike Vermeij93
Danielle van Valen93
Stephen Verhoeven93
Timo Kock93
17Malika Alberts92
Julian Stok92
19Sanne Bosman91
20Jay de Vries89
21Daniel Stok87
Jeffrey Weeda87
23Yip van der Waal86
Lorenzo Punt86
Rinske Bouman86
Julian Zoutewelle86
Lara Idsinga86
Jessica Kras86
29Naomi van Ballegooijen85
30Juliette Boon84
31Jaella Schot83
Robin Waas83
33Puck Wiersma82
Esmee Pijper82
35Amy-Jo Middelkoop81
Chris Cheung81
37Jelmer Paans79
38Marly de Vreede77
Rianne Jongeleen77
Robin Pijper77
41Jennifer de Keizer76
Stijn Alten76
43Bram Schaap75
44Asha van Lobberegt73
45Bastiaan van Roon72
46Samantha van der Jagt69
Celise Vromans69
48Margreet Oostendorp67

Foto's van de bowling zijn te vinden in ons webalbum:

Bowlen 9 november 2013
Sanne de Roo, foto's: Jennifer Voll

Bowlen 1 november 2013

Vrijdagavond 1 november was weer de jaarlijkse bowlingavond voor de oudere zwemmers van onze zwemclub. En uiteraard werd er weer gestreden om de felbegeerde wisselbeker. De opkomst was met 16 zwemmers heel redelijk, dus het werd weer een gezellig avondje. Uiteraard met de nodige consumpties en heerlijk grote bitterballen.

Vooraf waren er natuurlijk de gebruikelijke favorieten, maar die maakten dat niet allemaal waar. Mark van Noorloos had zich bijvoorbeeld al ingedekt door te zeggen dat hij een beetje ziekjes was. Bij het gooien was dat goed te merken, want hij haalde niet zijn normale niveau en gooide eigenlijk geen deuk in een pakje boter. Hoewel… toen er omgeroepen werd dat de persoon die vanaf dat moment als eerste een strike zou gooien een ijsje zou krijgen, was hij er als de kippen bij en gooide plotseling uit het niets een strike! En dat ijsje is smakelijk naar binnen gegaan, dus of hij nou echt zo ziek was…??

Ook Rainier viel tegen dit jaar. Afgelopen jaren was hij vaste klant in de top 5 en de verwachting was dat hij dit jaar wel eens mee kon gaan doen om de winst. Vooraf was dat door zijn moeder ook al aangekondigd. Maar niets was minder waar: Rainier eindigde vrij troosteloos op de 14e plaats.

Jeroen had ook niet helemaal zijn dag, maar kwam aan het eind nog verrassend terug en eindigde toch nog op de 4e plaats.

'Loser van de avond' werd deze keer Mark de Jongh met slechts 97 punten, al had hij wel het excuus dat het zijn eerste keer was bij de oudere zwemmers.

Positieve verrassingen waren er natuurlijk ook. Roy, die hier de afgelopen jaren regelmatig genoemd werd om zijn belabberde bowling kunsten, had duidelijk geoefend en kwam dit jaar uit op een verdienstelijke 6e plek. Ook Sybe, toch één van de jongste deelnemers deed het erg goed en werd 5e.

Beste dame werd Ilse die met 197 punten op een 3e plaats terecht kwam.

De strijd om de wisselbeker ging echter tussen Daan en Jurrien. Dat het erg spannend was, is wel te zien aan de uitslag van slechts 1 puntje verschil: 229 punten om 228 punten. Daan ging lang aan kop, maar uiteindelijk ging Jurrien er net voorbij en wist hij voor de 2e keer op rij de winst te pakken.

Dat het algemene niveau niet zo hoog lag dit jaar was te merken aan de scores. Vorig jaar had de top 4 allemaal veel meer punten dan de winnaar van nu. Jurrien had vorig jaar bijvoorbeeld 267 punten en de nummer 4 had nog altijd 232 punten.

Grote afwezige was de nummer 2 van vorig jaar: Jelmar. Als hij er wel bij was geweest had hij zeker een goede kans gemaakt om de beker te winnen.

Leuk om te vermelden is dat Sjoerd nog even gezellig langs kwam ondanks dat hij moeite had om met zijn krukken vooruit te komen. Meedoen lukte uiteraard niet, maar als toeschouwer ging het prima!

Na afloop was het nog lang gezellig, al was het getrommel van een feestje in de zaal naast ons nou niet echt sfeer bevorderend.

Natuurlijk zijn er deze avond ook weer foto's gemaakt. Deze zijn te bekijken in het foto album op de website. Volgend jaar weer nieuwe kansen!

Uitslag na 20 beurten:

plaatsnaampunten
1.Jurrien van Die229
2.Daan Clasener228
3.Ilse Verhaaf197
4.Jeroen Durinck194
5.Sybe de Waard183
6.Roy Bos174
7.Mark van Noorloos169
8.Joep Clasener168
9.Sanne Boelhouwer164
10.Larissa Paans 160
Jess Stok160
12.Floortje de Waard156
13.Aure Lampe151
14.Rainier Voll143
15.Layla Middelkoop104
16.Mark de Jongh97

Foto's zijn te vinden in het fotoalbum:

Bowlen 1-nov-2013
De Activiteitenraad

Training Club Meet

In het webalbum zijn foto's te vinden van de training 2 november voor de Club meet wedstrijd

20131103 Training Club meet
Linda Maes

Midwinter Barbecue 23 november 2013

BBQ

Hallo allemaal,

Na een geslaagde eerste editie vorig jaar nu in de herhaling: de midwinter barbecue!
Met vertrouwde elementen als PR ranglijst, de uitreiking van de prestatiebekers en de achter de schermen beker, maar ook dit jaar nieuw, de aanstormende talenten onder 12 bij de jongens en meisjes. Kortom, het moment van het jaar waar de ouders, zwemmers en officials van de afdeling wedstrijdzwemmen op gezellige en smakelijke wijze een super gezellige avond hebben.

We hebben allemaal de BBQ al weer in de winterstalling gezet, maar nog een keer gaat de brand in de kolen en hebben we een heerlijke avond. We verwachten natuurlijk alle ouders en zwemmers, van jong tot oud, voor de verenigingsavond van het jaar.

We nodigen jullie graag uit om zaterdag 23 november 2013 deel te nemen aan deze gezellige avond. De kosten bedragen €10 per persoon. De zwemmers, trainers, officials, ouders, trimzwemmers en masters zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn. De barbecue start rond 18.00 uur en de ervaring leert dat de avond dan gezellig doorloopt. Er is geen vaste tijd van sluiting.

Het eten wordt geheel verzorgd, de "kookploeg" zorgt steeds voor nieuwe voorraad versnaperingen. Als er dieetwensen zijn, dan verzoeken we dat even duidelijk op de aanmelding aan te geven, dan kunnen we daar rekening mee houden en eventueel ook overleg hebben.

Tussendoor wordt het "officiële" gedeelte ingepast.

Alle zwemmers, ouders en broers/zussen van de zwemmers zijn welkom.

De prijs is exclusief drankjes.

Aanmelden kan bij André Boelhouwer, Cor de Roo, Joke Huizer en Jaap/Joke Tak. Lever onderstaand aanmeldingstrookje samen met het inschrijfgeld zo snel mogelijk, maar in iedere geval voor 9 november in bij één van deze personen. Je mag je aanmelding ook mailen.

Wij zullen er alles aan doen om voor een gezellige avond te zorgen. Maar daarvoor is jullie aanwezigheid wel noodzakelijk. We zien jullie aanmelding dan ook graag tegemoet. Vergeet niet in te schrijven voor 10 november aanstaande


Als er dieetwensen zijn, meldt dit dan even onder op de aanmeldingsstrook

Ja, wij komen naar de Midwinter Barbecue op 23 november:

Naam: __________________________________________________

___________ Deelnemers à € 10,-

Totaal: _________________________________________________

Ik wil graag helpen als vrijwilliger (ja / nee)


De Zwemcommissie

Verslag en foto's zwemvierdaagse

Een zwemvierdaagse organiseren? Dat moet toch weer gaan lukken... Dat waren de gedachten van zowel Wouter als van Marjan. En zo gezegd, zo gedaan! Na een avondje rond de tafel zitten en wat mailen kon vanavond, 21 oktober, weer een zwemvierdaagse gezwommen worden. Om 17u had ik al zo'n 88 inschrijvingen. Een supermooi aantal! Maar toen we om 18u de wethouder mochten ontvangen stond er een flinke rij aan de tafels om te betalen. Wat was dat geweldig om te zien: We hadden het niet voor niets georganiseerd!

Na een kort verjaardagslied voor de jarige Rianne konden we dan echt van start!

Nadat wethouder Mirck de zoemer (luchthoorn) schalde kon de stroom mensen van start met hun banen. Het eerste uur was het een drukte van belang; eigenlijk te druk om lekker je banen te zwemmen maar iedereen kwam er toch uit met een brede glimlach! Jong & oud, leden of broertjes/zusjes van Develleden deden mee, opa/oma's met hun kleinkinderen, van alles en nog wat lag door elkaar heen te zwemmen (uhhh, eigenlijk kon je het in sommige banen helemaal geen zwemmen meer noemen maar meer 'overleven') Ja, er viel zelfs wel een (zwaar ?) gewonde ;) Na een pleistertje kon ook zij weer het water in.

Wat ERG leuk was, was dat het hele pupillen 7 waterpoloteam hun banen gingen zwemmen MET hun trainster! En tja, ik hoef niet te vertellen wie het eerste klaar waren ;)

En wat ERG ontroerend was, was dat er een oudere man mij aansprak met de vraag waarom het eigenlijk maar € 2,= kostte om banen te zwemmen. Nadat ik had uitgelegd dat we hier met opzet voor gekozen hadden om de mensen die geen medaille voor een lager bedrag mee te laten zwemmen liep er een traan over zijn wangen. Het woord kwam eruit: hij vond het altijd heerlijk om te zwemmen maar hij had al een poos geen geld om banen te zwemmen bij het zwembad. En nu mocht hij wel 4 avonden banen zwemmen voor maar € 2,=. Je begrijpt: ik had mega kippenvel en een dikke strot!

Wat geweldig om daarna de balans op te mogen maken:

Foto's zijn te vinden in ons webalbum:
Zwemvierdaagse 2013

Marjan Dorsman, foto's: Roger van Valen

Foto's miniorenwedstrijd

Foto's van de minioren wedstrijd van 12 oktober zijn te vinden in het webalbum.

Miniorenwedstrijd 12 oktober 2013
Foto's: Linda Maes

Uitnodiging discussie- en informatieavond Zwemcommissie

Al sinds jaar en dag wordt er binnen de ZC gewerkt om het zwemmen mogelijk te maken en te houden. Veel van de werkzaamheden gaan min of meer via een vast stramien, anderen worden naar beste inzicht uitgevoerd.

Daarnaast proberen de leden van de zwemcommissie uiteraard zoveel mogelijk in het belang van de zwemmers en hun ouders de taken op te pakken en het zo optimaal mogelijk te doen.

We zijn er echter van overtuigd dat we het lang niet altijd zo doen als het gewenst is. Immers, in de wandelgangen wordt er regelmatig gesproken over zaken die niet of minder goed verlopen.

Verder is het ook voor ons vaak lastig om in te schatten wat nu de wensen zijn van de leden en hun ouders. Dat kan er dan zomaar in resulteren dat de weg die wij uitzetten niet aansluit bij wat de leden het liefst willen.

Daarom nodigen we de zwemmers en/of hun ouders graag uit om op donderdag 17 oktober 2013 met de zwemcommissie in discussie te gaan over wat dwars zit, wat goed is, beter kan of anders moet. Maar ook vooral om een goed idee te krijgen wat nu de wensen zijn van onze leden. Zodat we een plan voor de komende jaren kunnen gaan uitzetten, dat aansluit op de behoefte.

Het programma:

  1. Informatie door fysiotherapeut Lennard Kal, over het proeftraject sportersbegeleiding en blessurepreventie. Wat hopen we te bereiken, hoe ziet de begeleiding eruit, wat zijn de kosten en hoe worden die vergoedt vanuit de basisverzekering.
  2. Open water zwemmen binnen de Devel. Wat is er de afgelopen jaren gebeurd en wat gaan we volgend jaar doen
  3. De webshop van Sport Emotion. Een korte uitleg over hoe de kleding kan worden aangeschaft.
  4. West Swim Esbjerg: Een korte uitleg van datgene dat je kunt verwachten als je deelneemt aan deze internationale wedstrijd in Denemarken.
  5. Discussieprogramma. Aan de hand van een aantal stellingen horen we graag wat jullie willen. De vraag is dus niet wat gaat er fout, maar wat wil je en wat kan er beter.
  6. Afsluitend de mogelijkheid om zaken aan te dragen die jullie nog kwijt willen.

We hopen dat jullie inbreng ons genoeg handvatten geeft om de werking van de zwemcommissie in de komende jaren te verbeteren en de sport en zwemmers op een zo optimaal mogelijke manier te ondersteunen.

Kortom, dit is dé kans om je mening te geven, mee te denken, ideeën aan te dragen en wensen te uiten. Het is niet de bedoeling dat wij vertellen wat we doen en waarom, maar dat we luisteren wat jullie willen.

Deze informatie zullen we gebruiken om het beleid van de komende jaren verder vorm te geven. Nu afwezig zijn betekent dan ook een gemiste kans om je te laten horen.

Komt allen, 17 oktober om 18.00 uur naar de kantine en discussieer mee. Jullie inbreng is onze leidraad!

We willen de avond rond 20.30 uur afronden. Uiteraard kan dan informeel nog worden nagepraat.

Namens de ZC,

Cor de Roo

Foto's minioren meerkamp

Hier enkele foto's van de Brabantse minioren meerkamp die op zondag 29 september gezwommen is:

Asha
Asha
Isa
Isa
Juliette
Juliette
Isa
Isa
Linda Maes

Verslag Nationale Miniorendag 2013

Afgelopen zaterdag 21 september is de Nationale Miniorendag (voorheen Nationale Speedodag) gehouden. Deze dag wordt ieder jaar georganiseerd door de KNZB voor de snelste miniorenzwemmers van het vorige seizoen. Per leeftijdscategorie worden de 30 snelste jongens en meiden van het land geselecteerd aan de hand van de tijden die ze bij de Miniorenwedstrijden hebben gezwommen. Zij krijgen van de KNZB een uitnodiging voor een leuke en leerzame dag bij het CIOS in Arnhem.

Dit jaar waren Julian Stok en Rinske Bouman voor dit evenement uitgenodigd. Voor Julian was dit zelfs al het 2e jaar op rij. Het was voor Julian nog even spannend of hij er wel bij kon zijn. Na het eten van bedorven pasta op schoolkamp was hij de dag ervoor niet helemaal zichzelf. Gelukkig was hij zaterdag weer helemaal opgeknapt. Julian had de hele dag dikke lol met zijn zwemconcurrenten én goede vrienden Jason en Brandon van den Berg van Poseidon '56. Rinske had minstens net zoveel lol met haar vakantie-, harts- en zwemvriendin van ZC Borger, Myrthe Natzijl. Vorig seizoen heeft Myrthe nog een keer meegetraind bij De Devel met de ploeg van trainer Wout Paans.

Rinkse, Myrthe en Julian
Rinkse, Myrthe en Julian

Opening
Na de aanmelding kreeg iedere kandidaat een mooie Arena zwemtas. Het dagprogramma begon met een leuke demonstratie van turnsters in de miniorenleeftijd. Deze meiden konden net als onze zwemmers geweldige keerpunten maken, maar dan in de lucht natuurlijk.

Programma minioren
Na het openingsnummer werden de zwemmers gesplitst in 3 groepen op leeftijd. Iedere groep kreeg een eigen kleur T-shirt. Per groep werden steeds verschillende sportieve spellen beoefend, o.a. trefbal, verschillende huppel- en springoefeningen, een parcours met veel verschillende obstakels en een landtraining met veel nieuwe oefeningen. Ook het oefenen van turn-keerpunten (radslagen en overklaps) werd niet vergeten. Dit leverde veel lol op voor de kinderen. De meeste zwemmers bleken in het water toch wat handiger met het maken van keerpunten.

Programma ouders en trainers
Ook de ouders en trainers werden niet vergeten deze dag. Zij mochten een drietal presentaties bijwonen. De eerste (gezamenlijke) presentatie was een leerzame en uitermate humorvolle verhandeling over het puberend brein. Vervolgens werden ouders in de 2e sessie grondig bijgespijkerd over gezonde voeding door voormalig sportdiëtist van het NOC-NSF, Floris Wardenaar. Enkele nuttige tips:

Hierna werden de ouders in de 3e presentatie in contact gebracht met de ouders van Ranomi Kromowidjojo en met de eerste Nederlandse wereldkampioene ooit, Annemarie Verstappen (200m vrij, 1982). Zij vertelden waar je als (ouders van een) jong talent mee te maken krijgt en hoe zij hiermee om gingen. Het plezier van het kind in het zwemmen is hierbij altijd het belangrijkst vertelden zij. Leuk weetje is dat Ranomi nooit haar eigen zwemtas hoefde in te pakken. Zelfs nu nog pakt haar moeder soms haar tas in.

De trainers werden intussen in 2 verschillende presentaties bijgepraat over Trainingsmethoden en Starten voor Minioren.

Hoogtepunt
Het hoogtepunt van de dag was uiteraard de zwemclinic die dit jaar werd gegeven door topzwemmer en borstcrawlspecialist, Sebastiaan Verschuren. Na de clinic mochten de kinderen met hem op de foto. Aan het eind van de dag was er als afsluiting nog een Meet & Greet met Nederlands topzwemmer Dion Dreesens en Olympisch zwemmer Bastiaan Lijesen.

Clinic door Sebastiaan Verschuren
Clinic door Sebastiaan Verschuren
Rinske op de foto met Bastiaan Lijesen
Rinske op de foto met Bastiaan Lijesen

Al met al was het een leerzame maar vooral leuke dag. Volgend jaar zijn we hopelijk met nog veel meer zwemmers van De Devel in Arnhem!

Ewald Bouman

Kamp 2013

In het webalbum zijn foto's van het Kamp 2013 in Eersel geplaatst. Als er iemand een leuk verslag wil schrijven voor de site, is dat zeer welkom, mailen kan aan de webmaster (zie onderin). Als iemand anders ook nog leuke foto's heeft kunnen ze ook worden opgestuurd, ze worden dan in het album er bij geplaatst.

Kamp 2013
Foto's: Peter Waas

LAC 2013-2014

Net als vorig jaar moeten de wedstrijdzwemmers die de LAC (lange Afstand Circuit) willen zwemmen, zichzelf opgeven bij Joke Tak (klik voor e-mail) of tel: (078-6124617)

Aanmelden moet voor 6 oktober gebeuren

Mocht je niet weten wat LAC is, vraag het even aan je trainer en overleg of je jezelf hiervoor op wilt geven.

De trainers