Verslag seizoen 2003-2004

Van de zwemcommissie


Resultaten Stefan Dortmond op de Wereld Masters Kampioenschappen in Riccione, Italie

Begin juli ontvingen wij van Stefan Dortmond een artikel met het verzoek dit op de website te plaatsen. Het artikel gaat over zijn resultaten op de Wereld Masters Kampioenschappen maar vooral ook over zijn aanstaande afscheid van De Devel. Stefan gaat namelijk zijn masters-carriere voortzetten bij een andere vereniging en alleen het jaar nog uit trainen bij De Devel.

Mede gezien zijn prachtige resultaten, maar ook vanwege zijn toch flinke staat van dienst bij De Devel voldoen wij natuurlijk graag aan zijn verzoek. Proficiat Stefan en succes met je verdere carriere!

 

 

Afscheid van De Devel

 

Sommigen van jullie hebben het al gehoord, anderen nog niet (wat wat wat?? Haha!). Nou, het zit zo, eehh, ik ga De Devel helaas verlaten. Deze beslissing komt niet zomaar uit de lucht vallen want ik liep er al heel lang mee te tobben, juist omdat ik hier heel veel jaartjes heb gezwommen, mijn worteltjes toch wel diep in de grond had en heb zitten en ik het erg naar mijn zin had en ja, ook nog heb. Ik heb de beslissing genomen om naar AZ & PC in Amersfoort te gaan. Waarom zo ver van huis? Tja, dat heeft verschillende redenen. Mijn werkgever zit in Utrecht waardoor ik niet altijd op tijd in Zwijndrecht te zijn om te trainen en vanuit het werk is het gemakkelijk een stukje omhoog te rijden en het water in te plonzen. Maar dat is natuurlijk niet de enige reden. Vorig jaar ben ik in aanraking ben gekomen met het Masterzwemmen en met de grote groep aan masters die ik Amersfoort zwemmen wat ik als een grote vriendenkring ben gaan zien en waar ik inmiddels regelmatig over de vloer kom en soms ook bij meetrain. Hoewel ik het op de training bij De Devel prima naar mijn zin heb merk ik toch een gat tussen mijzelf en de grootste groep overige zwemmers en zwemsters (leeftijd…ja, begin toch stilaan een oudje te worden haha!). En ja, als je in een groep van 20 masters terecht kan komen is dat een andere wereld.

 

Hoewel ik het nieuwe seizoen dus lid ben geworden van AZ & PC zal ik zeker tot het einde van dit jaar lid blijven van De Devel. Schrik dus niet (mmm, wellicht is het wel een gedachte van…zijn we nu nog niet van hem af?? Haha!) als ik af en toe nog binnenloop.

 

Bij De Devel ben ik ooit begonnen als recreatieve zwemmer en dat was, oei, in het jaar 1979! Klinkt een hele tijd geleden! In 1981 (volgens mij) mocht ik in de selectie komen en met de “groten” gaan zwemmen. En wie gaf mij toen al training? Niemand anders dan Ton Leemans. Jaja, die draait ook al heel lang mee. Overigens, ik kan me ook nog herinneren dat  “De Takjes”  er toen al waren. Na een kort uitstapje naar Nautilus, militaire dienstplicht (ook dat was er toen nog haha!) ben ik teruggekomen naar mijn “roots”, hier bij De Devel. Dit was ook het moment dat ik het wat rustiger aan deed, nagenoeg geen wedstrijden meer zwom en af en toe lange periodes dat ik ook het trainen liet schieten. Maar…,op een gegeven moment begint het weer te kriebelen, wil je wat meer bewegen (buikje gekweekt??) en besluit je om af en toe master wedstrijden te zwemmen (hoezo in vogelvlucht tot dit punt komen??). Volgens mij waren dat 25 jaar waarvan bijna 20 jaar bij De Devel!

 

Met dit berichtje wil ik ook graag iedereen bedanken met wie ik aanraking ben gekomen binnen De Devel. BEDANKT!! (big smile!). Want zonder hen, en de faciliteiten waarvan ik gebruik mocht maken, had ik het nooit zo naar mijn zin gehad en zeker niet tot zulke mooie resultaten gebracht zoals ik die op de Wereld Kampioenschappen Masters 2004 te Riccione in Italië (3 t/m 13 juni) heb laten zien onder de clubnaam ZZ & PC De Devel!

 

Afstand

Bad

Naam

Groep

Eindtijd

Plaats

Overig

50 Vlinder

50 meter

Stefan Dortmond

30+

27,42

12

 

100 Vlinder

50 meter

Stefan Dortmond

30+

1:00,79

11

Nat. Record

200 Vlinder

50 meter

Stefan Dortmond

30+

2:23,02

12

Nat. Record

400 Wissel

50 meter

Stefan Dortmond

30+

5:13,39

11

 

 

Enneehh….De Devel, wie weet tot over een paar jaar?

 

Groetjes

 

Stefan Dortmond

 


Sponsor Special!

Wij hebben weer sponsors!

Sinds enige tijd is een groepje enthousiaste ouders druk in de weer om goede besteding voor de eerste sponsorbijdragen sinds jaren te vinden. En daar zijn ze zeker in geslaagd, alhoewel het tot de training op zaterdag 29 mei 2004 een verrassing blijft wat het nou geworden is!

 

Op de speciale sponsor-pagina is inmiddels de eerste 'Sponsor special' geplaatst, waarin een en ander vast uit de doeken wordt gedaan. Na zaterdag 29 mei volgt er vast meer!

 

Update: de 2e "Sponsor special" en de voorwaarden voor het gebruk van het "Spetterpakket" zoals bij de uitreiking van het spetterpakket uitgedeeld zijn inmiddels ook geplaatst


Kringkampioenschappen 2004!

De kringkampioenschappen zijn inmiddels weer afgerond. In de eerste 3 sessies op 8 en 9 mei heeft De Devel weer aardig wat medailles bij elkaar gesprokkeld, 30 in totaal. In het 2e weekend (15 en 16 mei 2004) kwamen er daar nog eens 25 bij. Zie onderstaand totaal-overzicht in het medaille-klassement van De Devel.

 

In tegenstelling tot wat er in ons regionale dagblad over de kringkampioenschappen wordt gezegd zijn de kringkampioenschappen voor een groot deel van de zwemmers van De Devel (en ik denk voor meerdere verenigingen) de belangrijkste wedstrijden van het jaar. Alleen de junioren hebben nog een belangrijker all-round toernooi in het verschiet, de NJK in Eindhoven op 10-12 juni.

 

Op de inderdaad matig bezette seniorennummers na (met respect overigens voor de senioren die er wel met grote inzet zwommen) was het merendeel van de programma's goed tot zeer goed bezet, met vooral op de junioren-nummers een aantal landelijke toppers. Toppers die gewoon hun persoonlijke records zwommen! Voor die zwemmers en hun toeschouwers, overigens op een merendeels goed gevulde tribune, had de wedstrijd een interressant verloop.

 

Er was regelmatig succes voor de Devel-zwemmers. Uitschieter was daarbij Maaike de Waard die precies de helft van haar starts in een overwinning en dus een gouden medaille omzette!

Gelukkig is de ook breedte van de ploeg van De Devel regionaal gezien aardig gewaarborgd, getuige de prominente plaats van de 'nieuwelingen' Melvin Folkers en Manon Baggerman en ook de medaille-winsten van het 'oudste' meisje Maryse Lampe, die zelfs door een knullige dis op de 200 vlinder in een buitenbaan nog een geheide gouden medaille aan haar neus voorbij zag gaan.

 

De uitslag van alle Devel-zwemmers is op de uitslagen-pagina te vinden. Op de ZRO-site (www.knzb-zro.nl) zijn de volledige uitslagen in te zien.

 

 

nr.

naam

starts

medailles

%

goud

zilver

brons

1

Maaike de Waard

14

11

78

7

3

2

Melvin Folkers

12

9

75

3

5

1

3

Maryse Lampe

10

9

90

3

4

2

4

Manon Baggerman

13

3

24

3

 

 

5

Rutger van Veen

11

8

72

1

6

1  

6

Wilbert Benschop

9

3

33

 

3

 

7

Mark van Noorloos

8

3

38

 

2

1  

8

Björn de Groot

9

2

22

 

2

 

9

Myrthe Lampe

11

5

45

 

1

4

10 Romana Bosklopper 13 1       1
  4x200 vrij (Myrthe,Manon,Maaike,Victoria)         1  

 

De stand is overigens gebaseerd op de 'zwaarte' van de medailles: eerst aantal gouden, dan aantal zilveren en dan aantal brons.

De prestatie van De Devel ten opzichte van de andere verenigingen wordt op termijn opgemaakt (of is iemand al ijverig aan het tellen geweest?).

 

RML


En dat is ZILVER !

Op de NK in Amsterdam heeft Manon Baggerman, vooraf als 3e geplaatst op de 800 m vrije slag de zilveren medaille behaald! Na een spannende race was de achterstand op de nummer 1 maar 1,7 seconden! Van harte gefeliciteerd Manon. De Devel heeft sinds vele jaren weer een echt lange afstand talent!

 

 

We gaan nog op zoek naar een betere foto, maar voorlopig deze even. Oh ja, ik begrijp dat je even jezelf niet meer was, maar volgende keer wel even Devel kleren aandoen hè!

 

Op deze NK zwom namens De Devel overigens nog een ander lange afstand talent. Alleen ging het Myrthe Lampe deze keer wat minder goed af. Geheel volgens haar antipathie tegen 50 meter baden werd ze in haar eigen jaargang uiteindelijk 10e met een tijd flink boven haar PR.

 


Speedo-kanjer op de jaargangwedstrijden in Leiden!

Brons! Voor Lisa van Milt op de Jaargang wedstrijden in Leiden!

3x is scheeprecht zeggen ze wel eens. Nu ze voor de 3e keer hoog geplaatst stond voor de 100 m schoolslag in de landelijke speedo-topwedstrijd vond Lisa het welletjes. Dit was de laatste keer dat het mogelijk was dus die medaille moest ze halen. Met overigens niet eens een PR eindigde ze op een prachtige derde plaats achter de eeuwige rivalen Miranda 

Nijenhuis (Colombiaan) en Wendy Struik (Kempvis). Proficiat Lisa! Onderstaande foto laat zien dat je helemaal 'in de wolken' bent met je succes!

 

 

 

Voor de eerste dag waren verder nog geplaatst: Ellis Mos (100m vrije slag, 100m schoolslag) en Leonie Taal (100m rugslag). Zowel Leonie als Ellis haalden beiden 1 PR en consolideerden hun inschrijfpositie.

 

Op de tweede dag hadden we nog een medaille-kandidaat: Floortje de Waard was op basis van de Speedo-ranglijsten als derde geplaatst. Helaas hadden haar concurrenten net iets meer in hun mars vandaag en ook Floortje zat niet goed in haar vel. Met een tijd net iets boven haar persoonlijke besttijd werd ze uiteindelijk 7e. Ze was hiervan waarschijnlijk nog onder de indruk, want helaas ging het op het rug-school keerpunt in de 100m wisselslag niet helemaal goed en werd ze met RH ge'dis't.

Verder startten vandaag nog: Kiki Klerks (50m vinderslag, 200m wisselslag en 100m vrije slag), Leonie Taal (50m vlinderslag, 200m wisselslag) en Ellis Mos (100m rugslag). Leonie en Kiki zwommen beiden nog 1x een PR. Iedereen eindigde verder ongeveer op hun startpositie.

Zie verder op www.jaargangwedstrijden.tk en op de uitslagenpagina.

 

 

Willen jullie weten wie de trainer/coach/begeleider is van Lisa en de anderen?

 

Op de site van de jaargangwedstrijden vonden we deze foto van Wouter Rijper tijdens het bemoedigend toespreken van een van de zwemsters (Floortje).

 

 

 


NJK-pagina verplaatst

Volg deze link naar het verslag, de uitslagen en foto's van de NJK korte baan 2004 in Alphen a/d Rijn.

 


Site-deel wedstrijdzwemmen blijft in opbouw.

Dit deel is nog in opbouw; nog niet alle links werken; laatste (opbouw)wijziging: 24 oktober 2003.

De beschikbare informatie bestaat vooralsnog uit:

 

De zwemcommissie overlegt nog over extra toe te voegen informatie (bv PR-overzicht)

 

De chronologische lijst met uitslagen, develspatjes, wedstrijd- en activiteitenverslagen etc. van vorig seizoen (2002-2003) is verplaatst. Deze is te vinden in het menu-item 'Archief 2002-2003'.