Afdrukken

Op zaterdag 8 maart j.l. was er weer een activiteit georganiseerd en dit keer: film kijken & pannenkoeken eten voor de kinderen van 2002-2006 van de westrijd- én de basisafdeling.

Een flinke, gemixte groep van 32 kinderen. En we kunnen nu echt gaan merken dat er bij de basisafdeling meer bekendheid voor de activiteiten komen want met 14 'basis'kinderen deden ze bijna niet onder bij de 18 'wedstrijd'kinderen. En met 17 jongens tegen 15 meiden was het dus echt een leuke, gezellige groep.

Rond 15.15 uur druppelden al de eerste kinderen binnen. En tja, die werden nog maar even lekker naar buiten gestuurd om daar nog even lekker te gaan genieten van het mooie weer zodat wij verder konden met het klaarzetten van alle stoelen. Om 15.45 uur waren alle kinderen wel binnen en konden ze eerst even wat drinken om daarna te starten met de eerste film: De Smurfen 2 ! Dat een paar kinderen deze film al in de bios gezien hadden was totaal geen punt.

Smurfen In deze film creëert Gargamel een paar nieuwe, ondeugende smurfachtige wezens: de Stouterds. Hij hoopt hiermee slimmer te zijn dan de echte Smurfen. Maar wanneer hij ontdekt dat Smurfin een geheime spreuk weet die Stouterds kan omtoveren tot echte smurfen, ontvoert Gargamel de Smurfin naar Parijs. Daar komen de andere Smurfen ook naar toe om samen met hun menselijke vrienden Smurfin te redden… Tja, ging dit allemaal wel lukken ?

Tijdens deze film kregen de kinderen onbeperkt limonade, popcorn en chips. Maar natuurlijk hadden ze wel ruimte overgelaten voor de zelfgebakken pannenkoeken ! Heerlijk met stroop, suiker of met chocopasta !!! Nadat alle buiken nu gevuld waren gingen we starten met de 2e film: TheCroods.

SmurfenIn deze film zorgt een hevige aardbeving ervoor dat holbewoner Grug en zijn familie hun vertrouwde omgeving moeten achterlaten. Tijdens hun gevaarlijke zoektocht naar een nieuwe thuis ontmoeten ze een zwerver wiens moderne ideeën over de toekomst in schril contrast staan met de traditionele waarden van Grug. De hele situatie wordt niet eenvoudiger wanneer zijn oudste dochter ook nog eens valt voor de charmes van de vreemdeling.

En na de film kregen ze nog een ijsje waarna de ouders hun kroost weer konden komen ophalen. Het was een zeer geslaagde middag/avond!

Marjan Dorsman
Categorie: Basis nieuws