AFZWEMMEN KINDEREN MET EEN BEPERKING
ZATERDAG 03-12-2016, DIPLOMA A, C en Zwemvaardigheid I

Op zaterdag 3 december hebben 3 kinderen met een beperking, die bij onze vereniging zwemmen, afgezwommen voor hun A, C en Zwemvaardigheid I diploma. De kinderen hadden veel toeschouwers meegenomen en hebben goed laten zien wat ze allemaal moesten doen.
Een uur lang moesten de kinderen laten zien dat ze konden zwemmen met kleding aan, duiken door het gat, alle zwemslagen beheersten, drijven op hun buik & rug, bij de rand uit het water klimmen en nog veel veel meer. En het is ze alle drie perfect gelukt.
Op de reguliere woensdagavond werden in het instructiebad alle onderdelen van het diploma A & C geoefend, de ene keer lukte dit wel maar soms was er ook wel eens iets wat niet gelijk of helemaal niet lukte. Met veel geduld en toewijding werd het beoogde doel toch altijd weer gehaald. De afgelopen weken heeft Jelle een aantal keren op zaterdagochtend en op donderdagmiddag extra geoefend. Raphaëlla heeft 1x proef gezwommen op de donderdag. Beide zwommen dan in het grote wedstrijdbad. Dit was soms toch echt wel even spannend en wennen want het water was een stuk kouder daar. Maar toen bleek dat deze kinderen alle technieken echt goed beheersten mochten ze dus vandaag afzwemmen.
Jelmer zwemt vanaf Januari dit jaar in het wedstrijdbad op donderdagmiddag en oefent daar voor zwemvaardigheid I alle technieken. Ook hij bleek alle vaardigheden goed onder de knie te hebben en mocht dus van de trainer ook afzwemmen voor zijn diploma.
Alle kinderen hebben het uiteraard gehaald en onder de toeziende ogen van alle toeschouwers werden na afloop de diploma’s uitgereikt. De kinderen kregen een groot applaus voor al hun zwemprestaties. De kinderen kregen van hun trainer Wouter Paans ook nog een kado’tje voor hun inzet en het behalen van hun mooie diploma. Wat een kanjers zijn jullie toch en iedereen is natuurlijk ook echt super trots dat jullie dit weer gehaald hebben! Esper super bedankt dat je deze ochtend je vader geassisteerd hebt met het regelen en organiseren van dit afzwemmen.

Namens ZZ&PC De Devel & Wouter Paans feliciteren wij met trots:

Jelle: met zijn A diploma
Raphaëlla:  met haar C diploma
Jelmer: Met zijn zwemvaardigheid-I diploma

 

Foto's zijn te vinden in het fotoalbum op de site

Wilma Paans