Op zaterdag 5 december hebben 4 kinderen met een beperking, die bij onze vereniging zwemmen, afgezwommen voor hun B en zelfs ook hun C diploma. De kinderen hadden veel toeschouwers meegenomen, ouders, opa's, oma's en begeleiders. Zelfs Jelmer kwam kijken naar zijn vriendjes en vriendinnetjes.

Een uur lang moesten de kinderen laten zien dat ze konden zwemmen met kleding aan, duiken door het gat, alle zwemslagen beheersten, drijven op hun buik & rug en nog veel veel meer.

Op de reguliere woensdagavond werden in het instructiebad alle onderdelen van het diploma B & C geoefend, de ene keer lukte dit wel maar soms was er ook wel eens iets wat niet gelijk of helemaal niet lukte. Met veel geduld en toewijding werd het beoogde doel altijd toch altijd weer gehaald. De afgelopen weken heeft de afzwemgroep op zaterdagmorgen 3 keer, om 08.15 uur, in het grote wedstrijdbad geoefend. Dit onder leiding van Wout Paans en Marjan Dorsman. Dit was soms toch echt wel even spannend en wennen want het water was een stuk kouder en ook de rand was een stuk hoger dan in het andere bad. Maar keer op keer ging het steeds beter en bij de 3e keer bleek dat alle kinderen de technieken echt goed beheersten en mochten afzwemmen.

Alle kinderen hebben het gehaald en onder de toeziende ogen van alle toeschouwers werden na afloop de diploma’s uitgereikt. De kinderen kregen een daverend applaus voor al hun zwemprestaties. Alle kinderen kregen van hun trainer Wout Paans ook nog een kado’tje voor hun inzet en het behalen van hun mooie diploma. Wat een kanjers zijn jullie en iedereen is echt super super trots dat dit weer gehaald is!

Namens De Devel feliciteren wij:

  • Jolanda & Robin met hun C-zwemdiploma
  • Joël & Raphaëlla met hun B-zwemdiploma.

Esper bedankt voor het maken van de foto's!

Afzwemmen met beperking 5-12-2015

Wilma Paans