Afdrukken

Op maandag 30 november was het weer zo ver! Sinterklaas had 3 pieten naar het zwembad gestuurd om bij ons te komen kijken en helpen bij de zwemles. Sommige kinderen vonden het in het begin erg spannend dat er pieten waren, maar naar een tijdje was de spanning weer weg.

De kinderen van zwemvaardigheid hebben eerst een parcours met kleding gezwommen. Dat was zwaar, maar het ging heel erg goed! Na het parcours mochten de kinderen de lange broek, het shirt en de schoenen uittrekken en verder gaan in hun badkleding. De kinderen konden vervolgens laten zien dat ze konden zwemmen met een bal en konden klimmen over een vlot.

Na dit parcours hebben we nog een estafette gedaan, waarbij Marjan en Sanne uiteraard ook mee moesten doen. Met kleding en al gingen zij te water. Na de estafette hebben de kinderen nog een liedje gezongen en hebben zij wat lekkers gekregen van de pieten.

Na de kinderen van zwemvaardigheid waren de kinderen snorkelen aan de beurt! Deze kinderen zwemmen altijd met flippers en gaan daarom extra snel. De pieten stonden daar wel even van versteld. Deze kinderen hebben laten zien dat ze achteruit moeten lopen als ze flippers aan hebben, maar ook dat ze goed onder water kunnen zwemmen en koprollen kunnen maken. Doordat de kinderen achteruit moesten lopen leken het niet pinguïns. De pieten dachten echt dat ze pinguïns les kwamen geven, in plaats van kindjes.

Ook deze kinderen heb een parcours gedaan. Ze hebben afgesloten met wedstrijdjes over de breedte van het bad. De kinderen deden daar een soort afvalrace. De kinderen konden heel hard zwemmen! Toch vroeg een van de kinderen zich af of de pieten ook konden zwemmen. De pieten die ons bezocht hebben, konden niet zwemmen. Dat hadden ze nooit geleerd. Marjan en Sanne stelde voor om volgend jaar bij De Devel op zwemles te komen, maar de pieten durfden dat niet.

De kinderen hebben aan het einde een liedje gezongen en wat lekkers gekregen van de pieten.

Op dinsdag 1 december zijn de kinderen van aquakids ook verrast. De pieten durfde het zwembad niet meer in, omdat ze bang waren dat ze moesten komen zwemmen. Daarom hebben ze een zak met veel lekkers en een gedicht achter gelaten bij de receptie. De mevrouw van de receptie heeft de zak vervolgens bij ons afgegeven. Gelukkig hebben de pieten ook nog aan de kinderen van aquakids gedacht. Zij hebben aan het einde van de les ook een lekker zakje strooigoed of een mandarijn gehad.

Foto's zijn te vinden in het fotoalbum:

Sinterklaas 2015
Categorie: Basis nieuws