logo masters zwemmen

Masters zwemmen is in Nederland een activiteit voor 20+ ers. (internationaal ben je master vanaf 25+).

Aan het einde van een zwem carrière blijft bewegen heel belangrijk. En waarom zou je dat niet doen in het water. Daar lag immers altijd al de passie. Het Masters zwemmen is de activiteit die hierbij het beste aansluit.

Er zijn masters die vooral alleen willen trainen maar er zijn ook masters die heel graag wedstrijden zwemmen. En masters wedstrijden zijn er voldoende. Regiowest organiseert elk seizoen 4 of 5 wedstrijden. De regio zuid kent de Zuidelijke Cirkel met 6 wedstrijden per kalenderjaar. Een aantal steden rondom het IJsselmeer organiseren per seizoen 9 wedstrijden in het Zuyderzee Masters Circuit.

Bij masters wedstrijden zwem je in je eigen leeftijdsklasse. Er zijn zelfs masters van 80+ en een enkele 90+ er. Net als bij het gewone wedstrijdzwemmen zijn er nationale, Europese en wereldrecords, de masters records. Ook zijn er Nederlandse, Europese en wereldkampioenschappen.

Kortom, er is voldoende reden om door te gaan met zwemmen. De KNZB zegt hierover: je stopt niet met zwemmen omdat je ouder wordt maar je wordt ouder omdat je stopt met sporten.

Wij hanteren een iets andere stelling: je stopt niet met zwemmen omdat je ouder wordt maar je wordt ouder omdat je niet stopt met zwemmen.
Ook al heb je geen wedstrijdachtergrond kan masters zwemmen een prima activiteit voor jou zijn. Er zijn veel voorbeelden van mensen die op latere leeftijd gaan masters zwemmen en steeds meer lol krijgen in het trainen en het realiseren van PR’s en uiteindelijk soms ook de uitdaging van een wedstrijd aangaan.

De masters afdeling van de Devel is onderdeel van de zwemcommissie.
Bij het tabblad: roosters vinden jullie de trainingstijden voor de masters.

Hebben we je interesse gewekt? Neem dan contact op met Nini en Nico van Dongen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..