Zondag 6 april was het weer zo ver, ons jaarlijkse pretpark uitje! Dit jaar ging dit uitje naar de Efteling. Voor de organisatie werd het onverwachts wel een ‘anders-dan-anders’ uitje… Voor ons ERG jammer !

Bij het prikken van een datum was er contact geweest met de Efteling en stond er niet op het programma dat er een bijzondere activiteit was; mooi, dan konden de uitnodigingen de deur uit ;)

Maar 3 dagen van te voren bleek dat er opeens ‘code rood’ op de site van de Efteling stond. Er werd opnieuw naar de Efteling gebeld en wat bleek Het hele park was afgehuurd door Post.nl … Er werd nog HEEL druk overlegd… Wat moesten we doen ??? Zelfs in de activiteitenraad was verdeeldheid en daarom besloten we om de mensen zelf maar te laten kiezen: kozen ze ervoor om tóch met ons mee te gaan? Of kozen ze ervoor om hun kaartje in ontvangst te nemen en zelf een keer naar de Efteling te gaan… (op een minder drukke dag maar dan zonder begeleiding van de activiteitenraad!)

Op zondagochtend 9.00u gingen we (i.p.v. 28 mensen) tóch nog met 14 mensen richting Kaatsheuvel.    

Ondanks de voorspelde drukte en de matige weersvoorspelling was deze dag toch wel HEEL gezellig! Gelukkig hadden we maar een paar spetters regen en viel de drukte toch wel mee. 

Om 2 uur werd er verzameld bij de ‘Stoomcarroussel’ voor een ijsje. Men mocht zelf kiezen wat voor ijsje en zo konden we even bijkletsen waar iedereen al in was geweest.

De groep ‘jongeren’ (Rogier, Naomi, Esra en Rainier) vonden het helemaal niet druk: ze waren zelfs binnen een paar uur door al hun ‘wensen’ van attracties (8st.) heen! En konden ze zelfs voor een 2e keer dezelfde attracties kiezen…

Hun geheim: de stok van Rogier ;). Hiermee mochten ze dus door de invalideningang en waren ze overal zo aan de beurt. Tja, zo heeft een nadeel ook nog eens een voordeel!!!

De groep van Timo had het ook erg naar zijn zin!!! Ze hadden ook nergens HEEL lang hoeven te wachten en ook zij vonden het gewoon erg gezellig en niet al te druk. 

Het groepje van Sanne & Marjan had dit jaar Bram bij zich die zich niet meer kon herinneren dat hij eerder bij de Efteling geweest was Hij keek zijn ogen uit, maar soms was het ook te spannend waardoor hij stiekem zijn handen voor zijn ogen deed maar dan wel door z’n vingers keek om niets te missen. Gelukkig voor hem werd hij goed opgevangen door Max en zijn vriend zodat ook Bram ‘nieuwe vrienden had’ en de dag van zijn leven had. De jongste kinderen van onze groep mochten vaak kiezen waar ze heen wilden dus werd ook door groot & klein genoten van de zweefmolen en de rups. Soms gingen de ‘grote’ een achtbaan doen waardoor de kleinere het doolhof in gingenen tja, tikkertje in het doolhof was voor Cora & Marjan ook ERG leuk om naar te kijken !!!

Al met al was het dus een zeer geslaagde dag. De meeste wachtrijen waren ca. 20/30 min. Een enkele was 40/45 min. wachttijd. Dus ja: achteraf gezien viel het onwijs mee.

Om 18u werd er keurig op tijd verzameld om naar huis te gaan… Daar zagen we zelfs dat Timo zo veel door het park geslenterd had, dat de hele voorkant van zijn rechter schoen kapot gelopen was ;). Iedereen had het enorm naar zijn zin gehad en ja: ondanks de hectische voorbereidingen waren wij heel blij dat wij  nu terug kunnen kijken op een zeer geslaagd pretparkuitje !!!

Graag willen wij iedereen bedanken die Efteling spaarkaarten bij ons heeft ingeleverd, hierdoor hebben we met z’n allen een hele leuke dag kunnen hebben!

Groetjes,

De activiteitenraad