Afdrukken

Op zaterdag 22 november was het weer zo ver! Het was niet alleen tijd voor de Minioren Club Meet, waar de jongste kanjers van onze vereniging weer super hebben gepresteerd, maar het was ook tijd voor de midwinter barbecue van 2014!

Deze dag begon met de voorbereidingen. Een delegatie leden is vroeg begonnen om al het fruit voor de fruitsalade en het toetje te snijden, saté te rijgen, de tenten op te zetten en de kantine van een winterse sfeer te voorzien. Kortom er was genoeg te doen. Het was erg gezellig en onder het genot van de heerlijke boterkoek van Rogier werd er hard gewerkt.

Rond een uur of 5 werd de barbecue alvast aangestoken, zodat Cor, Andre, Gust en Martin het eerste vlees alvast konden laten garen. Ook werden de salades van Wilma, Nicole, Sjanie, Cora en Diana binnen gebracht. Ze waren heerlijk, waarvoor wij jullie nogmaals willen bedanken!

Inmiddels was iedereen die bardienst zou draaien ook gearriveerd en werden er nog korte instructies uitgedeeld. Iedereen was aanwezig en wist wat hij / zij moest doen. De barbecue kon beginnen. Langzaam druppelde iedereen binnen en konden de amuses worden geserveerd. Lekkere bamboebootjes met garnalen of pastrami. Na het voorgerecht kon iedereen genieten van de salades, het brood en het vlees of vis van de barbecue en aan het einde van de avond het toetje met ijs en gekarameliseerde vruchtjes. Het was erg lekker en iedereen die zijn of haar steentje hieraan heeft kunnen bijdragen willen we dan ook via deze weg nogmaals bedanken!

Maar tijdens de barbecue is er ook altijd tijd voor een aantal uitreikingen. We begonnen met het afscheid van Sjanie bij de AR. Zij werd bedankt voor al haar inzet. Ook werden Marco van Seventer en Gust van Dam bedankt. Marco omdat hij geholpen heeft bij het opzetten van een beleidsplan en Gust omdat hij niet alleen dit jaar, maar ook alle voorgaande jaren een heerlijk menu en voorbereidingen heeft gedaan voor de barbecue! Ook Jacco werd naar voren geroepen, omdat hij zijn trainerscursus heeft behaald. En niet te vergeten, onze jongste zwemmers! Die hebben namelijk op dezelfde middag een mooi resultaat behaald! De eerste plek bij de Minioren Club Meet. Andre wilde geen bus meer regelen, maar helaas voor Andre ook dit jaar moet dit weer geregeld worden. Op naar de landelijke finale!

Toen het hoogtepunt van de avond, de prestatiebekers! Dit jaar ging de pechprijs naar Amy-Jo Middelkoop, omdat zij hard is gevallen en daarom het afgelopen seizoen niet heeft kunnen zwemmen. De beker voor het aanstormend talent mocht Danielle van Valen in ontvangst nemen. Zij heeft het afgelopen seizoen grote stappen gezet en daarmee laten zien dat zij het aanstormende talent van het afgelopen seizoen is! De prestatiebekers voor de jongens ging naar Jay de Vries en die van de meisjes naar Rinske Bouman. Deze zwemmers hebben het afgelopen seizoen grote stappen gezet en laten zien dat ze hard kunnen zwemmen. De prestatiebeker voor de heren ging naar Mark de Jongh. Ook hij liet zien veel in petto te hebben en heeft grote stappen gezet! De prestatiebeker voor de dames ging voor het derde jaar op rij naar Chantalle Zijderveld. Het afgelopen seizoen heeft zij bij het paralympisch zwemmen laten zien dat ze bij de wereldtop behoort. Met een berg NR’s, WR’s en ER’s en een hele mooie gouden medaille op het Paralympische Europees Kampioenschap heeft zij niet alleen de prestatiebeker, maar ook nog een mooie roos en een pluim in ontvangst mogen nemen. Het PR-klassement werd gewonnen door David Kras en Rianne Jongeleen. Mooie prestaties dus!

Kortom; het was een hele gezellige en een leuke avond!

 

Foto's zijn te vinden in het webalbum:

Midwinter Barbecue

Sanne de Roo

Categorie: Zwemmen nieuws