Afdrukken

Op zaterdag 22 november was het eindelijk zover. Na weken volop ervoor te hebben getraind stonden er 18 kinderen aan de start van de minioren clubmeet. Stik nerveus, sommige slecht geslapen, heel erg druk maar wel super gefocust. Na een rustige training een gezellig ontbijt op naar Dordrecht. Voor enkelen de eerste keer zo'n grote wedstrijd, voor anderen de laatste keer. Hoe dan ook voor iedereen een belevenis!
Na een enigszins rommelige start met wel of geen parade met de gemaakte spandoeken en outfits van trainers en kinderen begon de wedstrijd super! De eerste estafette begon goed! Aangetikt als eerste. Dat was een droomstart natuurlijk. Daarna volgden 2x een derde plaats, 1 keer een tweede plaats en in het 5e onderdeel tikte De Devel weer als eerste aan.


Na 5 onderdelen werd omgeroepen dat De Devel aan kop ging! En die koppositie hebben we niet losgelaten, want ook na het tiende en 15e programma nummer stond De Devel bovenaan, met een geringe voorsprong welliswaar. Op de tribune steeg de spanning, zou het genoeg zijn om als winnaar uit de bus te komen? Maar ook op de laatste onderdelen kwamen de Devel zwemmers steeds uit binnen de top 3! Wat een prestatie.
Nog 2 estafette's te gaan: Eerste de meiden op de wisselslag en daarna de jongen op de wisselslag! Daar was goed op getraind: de starts waren goed en na een paar banen was overduidelijk deze estafette's werden winnend afgesloten! Vreugde aan de kant bij alle schreeuwende teamgenoten, vreugde bij het startblok en in het water! Wat een afsluiting! De trainers waren overtuigd! Makkie, de winst was voor De Devel, maar toch nam de spanning bij de uitslag nog even toe. Alle zwemmers stonden in de kantine te wiebelen en bij elke vereniging die opgenoemd werd nam de spanning toe. Nummer 4 geen Devel, nummer 3 niet, nummer 2 niet! YES! Kampioenen! Gewonnen, feest in de kantine. Iedereen een badeend en natuurlijk de felbegeerde beker mee naar huis! Na een aantal foto's op naar Zwijndrecht, even opfrissen en naar de BBQ waar we warm onthaald werden. De kinderen voelden zich even ware kampioenen!


En als ouders? Trots! Trots op de kinderen, Trots op de steun en toeverlaat van de trainers en van Rainier (die op vrijdagmorgen om kwart over 5 zijn bed uitkomt voor onze kinderen) en Trots met zo'n vereniging! Daar werden ze met een rode roos in het zonnetje gezet!
En de kids zelf? Ook trots op zichzelf maar vooral ook op elkaar! En dat is nou het mooie van een verenigingswedstrijd! Niet elke wedstrijd in de zwemsport is een individuele race! Dit was er 1 voor de vereniging, 1 voor en met elkaar en maar toch ook voor zichzelf! Want wie wil er nou niet bij de beste ploeg horen?

En nu? Nog fanatieker aan de slag! Kunnen we plek 6 van vorig jaar bij de landelijke finale evenaren of verbeteren? We zullen zien! Zin hebben we er nu al in. Vooral de busreis maakt het compleet! Dus André bestel hem maar! Here we go again!

Minioren Clubmeet 22/11/2014

 

Linda Maes

Categorie: Zwemmen nieuws