Bij ZZ & PC De Devel is een grote groep zwemmers actief met het wedstrijdzwemmen. En niet voor niets. Wedstrijdzwemmen is gezond, leuk en iedereen krijgt de kans op zijn of haar niveau te presteren.

Het trainerscorps heeft jarenlange ervaring en speelt in op de wensen en behoeften van de verschillende groepen zwemmers. De beginners worden verder getraind in de zwemslagen, zodat ze zo goed en snel mogelijk leren zwemmen. Dit sluit uitstekend aan bij het Zwem A.B.C De volgende groepen worden begeleidt bij het opbouwen van kracht en duurtrainingen, techniek en tactiek. En dat steeds met aandacht voor de individuele zwemmer.

Jonge zwemmers worden langzaamaan begeleidt naar hun eerste wedstrijdjes. Spannend, maar juist daar is dan weer de aandacht om deze zwemmertjes op hun gemak te stellen, te motiveren en vooral een pluim te geven na de geleverde prestatie. Zij trainen meestal één of twee maal per week, vaak naast de zwemvaardigheid 1 of 2. Voordeel is dat op deze wijze zwemvaardigheid en zelfredzaamheid worden gecombineerd met meer kracht, waardoor in ons waterrijke land de kinderen nog beter zichzelf kunnen redden in geval van nood.

Naarmate de zwemmers ouder worden, zullen zij meer gaan trainen en ook vaker aan wedstrijden deelnemen. Uiteraard op hun eigen niveau. Met als doel hen te motiveren het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Uiteraard proberen we niet alleen sportief maar ook sociaal met elkaar bezig te zijn. Er worden diverse nevenactiviteiten georganiseerd, jaarlijks is er een spetterend kamp, ouders worden betrokken bij de vereniging en kinderen krijgen veel sociale vaardigheden mee. Omgaan met verlies en winst, respect voor je tegenstander en het verwerven van je plek in een groep. Waarbij de trainers en begeleiding steeds voorstaan dat dit op een heel natuurlijke manier verloopt, dus zonder dwang, maar vanuit een normale manier van omgaan met elkaar. Niet voor niets bestaan er vele langdurige vriendschappen binnen ZZ & PC De Devel.

Zwemmen is dus niet alleen gezond, het is bij ZZ & PC De Devel vooral heel leuk. Samen met je vrienden en vriendinnen trainen, je wedstrijden zwemmen en daarnaast veel lol hebben.

Wil je weten of wedstrijdzwemmen iets voor jou is? Je bent van harte welkom een aantal keren mee te trainen om kennis te maken. Zonder direct verplichtingen te hebben. Neem contact op met het de zwemcommissie van De Devel via e-Mail of bel de voorzitter van de zwemcommiessie Timo Maes: 06-20361542.

Je bent van harte welkom !!!

Van 4 t/m 10 augustus werd het EK Paralaympisch zwemmen gehouden in het Pieter van den Hoogenbandbad in Eindhoven.

Chantalle is ingeschreven op 4 afstanden.

  • dinsdag 5 augustus de 100 vlinder
  • woensdag 6 augustus de 100 schoolslag
  • donderdag 7 augustus de 400 vrij
  • vrijdag 8 augustus de 200 wissel

Chantalle komt uit in de klass S10/SB9/SM10

Disndag 5 augustus:

Haar eerste afstand op dit grote tournooi. In de series keert ze na 34,62 en tikt aan in 1:16,80, een nieuw persoonlijk record en 9e in de ranking. Ze zwemt geen finale en kan zich volledig focussen op haar afstand, de 100 school.

Woensdag 6 augustus:

In verband met het aantal inschrijvingen werd er een directe finale gezwommen. De finale werd in de ochtend gehouden, iets waar de meeste zwemmers een hekel aan hebben, ook Chantalle.

Chantalle had een geweldige start en lag direct voor op haar grote concurrenten, Yurchenko (Paralympisch kampioene van 2012 en houder van het ER 1:17,81) lag als 2e en Ryabova (3e inschrijftijd) als 3e. Chantalle keerde na 50 meter als 1e in 36,28. Deze voorsprong kon ze vast houden tot het einde en zette een nieuw Europees Record neer in een tijd van 1:17,39!

Een filmpje van deze race is te vinden op Youtube: http://youtu.be/AeMsGaG1CQs

Chantalle Zijderveld, race 100m schoolslag EK 2014

 

Chantalle Zijderveld, podum 100m schoolslag EK 2014

Donderdag 7 augustus:

De series 400 vrij staan op het programma. De eerste 200 meter blijft ze nog redelijk zwemmen op haar eigen tijd, maar uiteindelijk zwemt ze een 5:13,22 (PR 5:09,57) en wordt hiermee 10e.

Vrijdag 8 augustus:

Eerst de series in de ochtend. Hier zwemt ze, zoals ze zelf heeft gezegd, een gecontroleerde race en finisht in 2:40,76 en plaatst zich als 5e voor de finale.

In de finale wordt het spannend. Na de rug keert Chantalle als 7e, maar maakt heel veel goed op de schoolslag en keert als 3e. De laatst 25 meters zijn spannend! Nummer 1 ligt ver voor maar de rest gaat gelijk op. Chantalle finisht in een hele mooi 2:37,28 als 4e. Een dik persoonlijk record en een NR dames SM10.

Ze kan terug kijken op een geweldig Europees Kampioenschap!

Meer foto's van Chantalle zijn te zien op de site van Kees-Jan van Overbeeke.

Meer is hier te lezen, inclusief een mooie foto: http://www.paralympic.org/news/chantalle-zijderveld-verrast-met-europese-titel-en-record

Door Marga Stolk, foto's: Kees-Jan van Overbeeke