Bij ZZ & PC De Devel is een grote groep zwemmers actief met het wedstrijdzwemmen. En niet voor niets. Wedstrijdzwemmen is gezond, leuk en iedereen krijgt de kans op zijn of haar niveau te presteren.

Het trainerscorps heeft jarenlange ervaring en speelt in op de wensen en behoeften van de verschillende groepen zwemmers. De beginners worden verder getraind in de zwemslagen, zodat ze zo goed en snel mogelijk leren zwemmen. Dit sluit uitstekend aan bij het Zwem A.B.C De volgende groepen worden begeleidt bij het opbouwen van kracht en duurtrainingen, techniek en tactiek. En dat steeds met aandacht voor de individuele zwemmer.

Jonge zwemmers worden langzaamaan begeleidt naar hun eerste wedstrijdjes. Spannend, maar juist daar is dan weer de aandacht om deze zwemmertjes op hun gemak te stellen, te motiveren en vooral een pluim te geven na de geleverde prestatie. Zij trainen meestal één of twee maal per week, vaak naast de zwemvaardigheid 1 of 2. Voordeel is dat op deze wijze zwemvaardigheid en zelfredzaamheid worden gecombineerd met meer kracht, waardoor in ons waterrijke land de kinderen nog beter zichzelf kunnen redden in geval van nood.

Naarmate de zwemmers ouder worden, zullen zij meer gaan trainen en ook vaker aan wedstrijden deelnemen. Uiteraard op hun eigen niveau. Met als doel hen te motiveren het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Uiteraard proberen we niet alleen sportief maar ook sociaal met elkaar bezig te zijn. Er worden diverse nevenactiviteiten georganiseerd, jaarlijks is er een spetterend kamp, ouders worden betrokken bij de vereniging en kinderen krijgen veel sociale vaardigheden mee. Omgaan met verlies en winst, respect voor je tegenstander en het verwerven van je plek in een groep. Waarbij de trainers en begeleiding steeds voorstaan dat dit op een heel natuurlijke manier verloopt, dus zonder dwang, maar vanuit een normale manier van omgaan met elkaar. Niet voor niets bestaan er vele langdurige vriendschappen binnen ZZ & PC De Devel.

Zwemmen is dus niet alleen gezond, het is bij ZZ & PC De Devel vooral heel leuk. Samen met je vrienden en vriendinnen trainen, je wedstrijden zwemmen en daarnaast veel lol hebben.

Wil je weten of wedstrijdzwemmen iets voor jou is? Je bent van harte welkom een aantal keren mee te trainen om kennis te maken. Zonder direct verplichtingen te hebben. Neem contact op met het de zwemcommissie van De Devel via e-Mail of bel de voorzitter van de zwemcommiessie Timo Maes: 06-20361542.

Je bent van harte welkom !!!

timo maes fullHallo,

Voor de zomervakantie ben ik door Simon de Waard benaderd voor de openstaande vacature van voorzitter ZC. Na diverse gesprekken met verschillende mensen die bij De Devel betrokken zijn, ben ik steeds enthousiaster geworden. Ik ben dan ook nu benoemd als voorzitter.

Ik stel me graag aan jullie voor:
Ik ben Timo Maes, 42 jaar en ik woon samen met Linda, Koen en Isa in Hendrik ido Ambacht. In het dagelijkse leven werk ik op de salesafdeling van een grote internationale verzekeraar, Allianz. Ik ga graag squashen en fitnessen en ben een grote fan van skiën.

Via Isa (junioren 2 dit seizoen) en Linda ben ik steeds meer betrokken geraakt bij De Devel. Het is me opgevallen dat het een leuke en gezellige club is waarbij plezier en de zwemmogelijkheden voor iedereen voorop staat. Hierbij worden de sportieve resultaten ook niet uit het oog verloren en deze combinatie spreekt me erg aan. Heldere en duidelijke communicatie vind ik erg belangrijk dus schroom niet om contact met mij te zoeken als dat nodig.

Ik kijk uit naar een prettige samenwerking met de ZC, het bestuur en met alle leden.

Groet,
Timo