Bij ZZ & PC De Devel is een grote groep zwemmers actief met het wedstrijdzwemmen. En niet voor niets. Wedstrijdzwemmen is gezond, leuk en iedereen krijgt de kans op zijn of haar niveau te presteren.

Het trainerscorps heeft jarenlange ervaring en speelt in op de wensen en behoeften van de verschillende groepen zwemmers. De beginners worden verder getraind in de zwemslagen, zodat ze zo goed en snel mogelijk leren zwemmen. Dit sluit uitstekend aan bij het Zwem A.B.C De volgende groepen worden begeleidt bij het opbouwen van kracht en duurtrainingen, techniek en tactiek. En dat steeds met aandacht voor de individuele zwemmer.

Jonge zwemmers worden langzaamaan begeleidt naar hun eerste wedstrijdjes. Spannend, maar juist daar is dan weer de aandacht om deze zwemmertjes op hun gemak te stellen, te motiveren en vooral een pluim te geven na de geleverde prestatie. Zij trainen meestal één of twee maal per week, vaak naast de zwemvaardigheid 1 of 2. Voordeel is dat op deze wijze zwemvaardigheid en zelfredzaamheid worden gecombineerd met meer kracht, waardoor in ons waterrijke land de kinderen nog beter zichzelf kunnen redden in geval van nood.

Naarmate de zwemmers ouder worden, zullen zij meer gaan trainen en ook vaker aan wedstrijden deelnemen. Uiteraard op hun eigen niveau. Met als doel hen te motiveren het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Uiteraard proberen we niet alleen sportief maar ook sociaal met elkaar bezig te zijn. Er worden diverse nevenactiviteiten georganiseerd, jaarlijks is er een spetterend kamp, ouders worden betrokken bij de vereniging en kinderen krijgen veel sociale vaardigheden mee. Omgaan met verlies en winst, respect voor je tegenstander en het verwerven van je plek in een groep. Waarbij de trainers en begeleiding steeds voorstaan dat dit op een heel natuurlijke manier verloopt, dus zonder dwang, maar vanuit een normale manier van omgaan met elkaar. Niet voor niets bestaan er vele langdurige vriendschappen binnen ZZ & PC De Devel.

Zwemmen is dus niet alleen gezond, het is bij ZZ & PC De Devel vooral heel leuk. Samen met je vrienden en vriendinnen trainen, je wedstrijden zwemmen en daarnaast veel lol hebben.

Wil je weten of wedstrijdzwemmen iets voor jou is? Je bent van harte welkom een aantal keren mee te trainen om kennis te maken. Zonder direct verplichtingen te hebben. Neem contact op met het de zwemcommissie van De Devel via e-Mail of bel de voorzitter van de zwemcommiessie Timo Maes: 06-20361542.

Je bent van harte welkom !!!

Hallo allemaal,

De Paralympische Spelen zijn gisteren van start gegaan en wat is het toch mooi dat daar een lid van onze zwemvereniging De Devel bij aanwezig is. Chantalle Zijderveld maakt deel uit van het Paralympisch Team NL en gaat in Rio strijden voor de medailles. Jazeker, strijden voor de medailles, want Chantalle komt hier onder andere uit op haar favoriete afstand, de 100 meter schoolslag. Op deze afstand is zij met haar 15 jaar wereldkampioene en wereldrecordhoudster, dus dit schept zeker verwachtingen.
De schoolslag is niet het enige programmanummer wat Chantalle zwemt, want zij komt ook nog uit op de vrije slag, vlinderslag, persoonlijke wisselslag en zij maakt deel uit van de estafetteploeg op de 4x100 wisselslag. Onderstaand treffen jullie het schema aan van de te zwemmen afstanden, data en tijden.

 

dag datum afstand serie
lokale
tijd
serie
ned.
tijd
finale
lokale
tijd
finale
ned.
tijd
world
ranking
donderdag 08-09-16 100 meter schoolslag SB9 10:24 15:24 18:12 23:12 1e
vrijdag 09-09-16 50 meter vrij slag S10 10:15 15:15 18:51 23:51 4e
zondag 11-09-16 200 meter wisselslag SM10 11:07 16:07 19:07 00:07 5e
maandag 12-09-16 100 meter vlinderslag S10 10:51 15:51 18:43 23:43 12e
dinsdag 13-09-16 100 meter vrije slag S10 10:37 15:37 18:16 23:16 6e
vrijdag 16-09-16 4x100 meter wisselslagg 34 pnt 11:36 16:36 20:43 01:43  


De NOS heeft helaas geen rechtstreekse uitzendingen van de Paralympische Spelen in haar programmering opgenomen, maar zal dagelijks een Paralympisch journaal uitzenden. Op werkdagen is dit om 07.40 en 19.20 uur en in het weekend om 08.15 en 13.15 uur. Daarnaast zijn op de livestream van de NOS de wedstrijden wel direct te volgen. Op de website www.paralympic.org onder het kopje “schedule and result” zijn de resultaten en de livetiming te volgen.

De wedstrijden kunnen natuurlijk iets anders verlopen dan geplanned, dus let op, dit zijn richttijden. Om er zeker van te zijn dat je de wedstrijd ziet raden wij aan in ieder geval tijdig in te schakelen, zodat bij een vroegere start je hier niets van mist.
Laten wij met zijn allen Chantalle vanuit Nederland volgen en aanmoedigen en hopen dat zij een uitstekend resultaat gaat neerzetten. Chantalle heeft aangegeven dat zij, vanwege de focus op haar wedstrijden, de komende tijd niet actief zal zijn op social media, dus als je haar een berichtje stuurt, weet dan dat je waarschijnlijk even geen reactie krijgt.
Wij wensen jullie allemaal, ondanks het dikwijls late tijdstip, veel kijkplezier toe bij deze voor Chantalle (maar ook voor onze vereniging) fantastische wedstrijden.

Namens bestuur ZZ&PC De Devel
Martin Dorsman