Bij ZZ & PC De Devel is een grote groep zwemmers actief met het wedstrijdzwemmen. En niet voor niets. Wedstrijdzwemmen is gezond, leuk en iedereen krijgt de kans op zijn of haar niveau te presteren.

Het trainerscorps heeft jarenlange ervaring en speelt in op de wensen en behoeften van de verschillende groepen zwemmers. De beginners worden verder getraind in de zwemslagen, zodat ze zo goed en snel mogelijk leren zwemmen. Dit sluit uitstekend aan bij het Zwem A.B.C De volgende groepen worden begeleidt bij het opbouwen van kracht en duurtrainingen, techniek en tactiek. En dat steeds met aandacht voor de individuele zwemmer.

Jonge zwemmers worden langzaamaan begeleidt naar hun eerste wedstrijdjes. Spannend, maar juist daar is dan weer de aandacht om deze zwemmertjes op hun gemak te stellen, te motiveren en vooral een pluim te geven na de geleverde prestatie. Zij trainen meestal één of twee maal per week, vaak naast de zwemvaardigheid 1 of 2. Voordeel is dat op deze wijze zwemvaardigheid en zelfredzaamheid worden gecombineerd met meer kracht, waardoor in ons waterrijke land de kinderen nog beter zichzelf kunnen redden in geval van nood.

Naarmate de zwemmers ouder worden, zullen zij meer gaan trainen en ook vaker aan wedstrijden deelnemen. Uiteraard op hun eigen niveau. Met als doel hen te motiveren het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Uiteraard proberen we niet alleen sportief maar ook sociaal met elkaar bezig te zijn. Er worden diverse nevenactiviteiten georganiseerd, jaarlijks is er een spetterend kamp, ouders worden betrokken bij de vereniging en kinderen krijgen veel sociale vaardigheden mee. Omgaan met verlies en winst, respect voor je tegenstander en het verwerven van je plek in een groep. Waarbij de trainers en begeleiding steeds voorstaan dat dit op een heel natuurlijke manier verloopt, dus zonder dwang, maar vanuit een normale manier van omgaan met elkaar. Niet voor niets bestaan er vele langdurige vriendschappen binnen ZZ & PC De Devel.

Zwemmen is dus niet alleen gezond, het is bij ZZ & PC De Devel vooral heel leuk. Samen met je vrienden en vriendinnen trainen, je wedstrijden zwemmen en daarnaast veel lol hebben.

Wil je weten of wedstrijdzwemmen iets voor jou is? Je bent van harte welkom een aantal keren mee te trainen om kennis te maken. Zonder direct verplichtingen te hebben. Neem contact op met het de zwemcommissie van De Devel via e-Mail of bel de voorzitter van de zwemcommiessie Timo Maes: 06-20361542.

Je bent van harte welkom !!!

Vorig jaar geopperd; dit jaar opgepakt, besproken, afgewogen en ingevuld. De nieuwsbrief van de zwemvereniging in een nieuw jasje. De eerste uitgave is een feit en komt middels de mail en via de site bij jullie in beeld.

De benaming NIEUWSBRIEF v2.0 in de titel zouden we nog willen wijzigen, maar niet zonder jullie hulp en creativiteit. Zoals ook in de nieuwsbrief vermeld staat, is er een prijsvraag om een nieuwe passende naam te verzinnen met de kans op een tegoedbon bij SportEmotion.
Verder is de nieuwsbrief gevuld met een verscheidenheid aan informatie; sommige als compleet verhaal en andere met een directe link (koppeling) naar het bericht op onze website www.dedevel.nl of naar de foto’s (ook externe websites).

Mochten jullie nog informatie, wetenswaardigheden of fotomateriaal bezitten, die in één van de volgende edities geplaatst kunnen worden, zijn wij zeer geïnteresseerd om daarvan op de hoogte te worden gesteld. Een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is voldoende.

De zwemcommissie en de redactie wensen jullie veel leesplezier met deze nieuwsbrief en hopen dat jullie elke maand weer uitkijken naar de volgende editie.

20160301 nieuwsbrief frontpage

Nieuwsbrief maart 2016 (jaargang 1, editie 1).pdf (1,4 Mb)