Bij ZZ & PC De Devel is een grote groep zwemmers actief met het wedstrijdzwemmen. En niet voor niets. Wedstrijdzwemmen is gezond, leuk en iedereen krijgt de kans op zijn of haar niveau te presteren.

Het trainerscorps heeft jarenlange ervaring en speelt in op de wensen en behoeften van de verschillende groepen zwemmers. De beginners worden verder getraind in de zwemslagen, zodat ze zo goed en snel mogelijk leren zwemmen. Dit sluit uitstekend aan bij het Zwem A.B.C De volgende groepen worden begeleidt bij het opbouwen van kracht en duurtrainingen, techniek en tactiek. En dat steeds met aandacht voor de individuele zwemmer.

Jonge zwemmers worden langzaamaan begeleidt naar hun eerste wedstrijdjes. Spannend, maar juist daar is dan weer de aandacht om deze zwemmertjes op hun gemak te stellen, te motiveren en vooral een pluim te geven na de geleverde prestatie. Zij trainen meestal één of twee maal per week, vaak naast de zwemvaardigheid 1 of 2. Voordeel is dat op deze wijze zwemvaardigheid en zelfredzaamheid worden gecombineerd met meer kracht, waardoor in ons waterrijke land de kinderen nog beter zichzelf kunnen redden in geval van nood.

Naarmate de zwemmers ouder worden, zullen zij meer gaan trainen en ook vaker aan wedstrijden deelnemen. Uiteraard op hun eigen niveau. Met als doel hen te motiveren het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Uiteraard proberen we niet alleen sportief maar ook sociaal met elkaar bezig te zijn. Er worden diverse nevenactiviteiten georganiseerd, jaarlijks is er een spetterend kamp, ouders worden betrokken bij de vereniging en kinderen krijgen veel sociale vaardigheden mee. Omgaan met verlies en winst, respect voor je tegenstander en het verwerven van je plek in een groep. Waarbij de trainers en begeleiding steeds voorstaan dat dit op een heel natuurlijke manier verloopt, dus zonder dwang, maar vanuit een normale manier van omgaan met elkaar. Niet voor niets bestaan er vele langdurige vriendschappen binnen ZZ & PC De Devel.

Zwemmen is dus niet alleen gezond, het is bij ZZ & PC De Devel vooral heel leuk. Samen met je vrienden en vriendinnen trainen, je wedstrijden zwemmen en daarnaast veel lol hebben.

Wil je weten of wedstrijdzwemmen iets voor jou is? Je bent van harte welkom een aantal keren mee te trainen om kennis te maken. Zonder direct verplichtingen te hebben. Neem contact op met het de zwemcommissie van De Devel via e-Mail of bel de voorzitter van de zwemcommiessie Timo Maes: 06-20361542.

Je bent van harte welkom !!!

Na weken met zenuwen en hoopvolle verwachtingen was het afgelopen weekend (20 en 21 februari 2016) dan eindelijk zo ver.20160221 jaargangwedstrijden leiden1 De jaargangwedstrijden in Leiden stonden weer op het programma en ook de Devel mocht met 3 minioren meedoen.

Verslag van Asha;

We moesten al vroeg in het zwembad zijn, want we moesten om 13.30 inzwemmen en het werd al gauw druk op de tribunes. Ik had er heel veel zin in, op de eerste dag moest ik 3 afstanden zwemmen, op de tweede dag nog 2. Ik heb in totaal 4 PR’s gezwommen en net geen podiumplaatsen (wel een vierde en twee keer een zesde ) behaald. 100 vrij 6e, 200 wissel 4e, 100 vlinder 10e, 100 rug 13e, 100 wissel 6e. Op zaterdag ging Jacco mee, op zondag was Wout erbij. Het waren lange dagen, want we waren pas om 18.30 weer thuis. Ik vond het erg leuk in Leiden en het is jammer dat het voor mij de laatste keer was!

Verslag van Rene (vader van Asha);

20160221 jaargangwedstrijden leiden2Afgelopen weekend weer in zwembad de Zijl in Leiden geweest. Een goede, strakke organisatie en een geweldige ambiance (iedereen zit er vlakbij het water) zorgden voor twee onvergetelijke dagen. De beste zwemmers en zwemsters van deze leeftijd lieten hun kunsten zien en we zijn trots dat daar ook een paar Devel zwemmers (Jay, Timo en Asha) bij horen. De prestaties van Jay (5 titels) zijn heel bijzonder te noemen, maar ook Timo en Asha deden het prima. Het mag wel eens gezegd worden dat ook de trainers Jacco en Wout een belangrijke bijdrage aan dit succes hebben geleverd, want zij hebben heel veel tijd in onze kinderen geïnvesteerd, bedankt daarvoor!

Verslag van Timo;

Ik was blij dat ik mee mocht doen met de jaargangwedstrijden, zeker omdat het de laatste keer was voor mij. Het was een belangrijke wedstrijd en dat maakte het extra spannend. Voor de wedstrijd was ik helemaal niet zenuwachtig maar tijdens de wedstrijd wel, omdat al die kinderen met hetzelfde doel komen: ‘winnen’.  De eerste dag ging het goed toen had ik goede tijden gezwommen, maar de volgende dag ging de 400 vrij nog wel goed, maar de laatste twee afstanden gingen niet zo lekker. Ook al waren we met maar drie kinderen, we hadden het wel gezellig met Asha en Jay en op zaterdag Jacco en zondag Wout. Iedereen moedigde elkaar aan en daarom was het zo leuk.

Geraldine,  André, Damian en Jay;

Ook wij mochten dit weekend 2 dagen  de deelnemers van de Devel toejuichen. Kanjers zijn het. 20160221 jaargangwedstrijden leiden3
De prestaties van Timo mochten er ook zijn. Timo had zich op 6 afstanden geplaatst.  Zoals altijd met een big smile en ogenschijnlijk zonder spanning. Zijn hoop was gevestigd op de 400 vrij en de wisselslagen. Zijn resultaten mochten er zijn. 100 vrij 9e, 200 wissel 6e, 200 vrij 7e, 400 vrij 6e, 100 school 9e en de 100 wissel 7e. Dit met 4x een mooie PR.
Asha en Timo hebben  zich keurig in de top tien gezwommen.  Timo en Asha, dit vasthouden en op naar Dordrecht!! Wie weet schuiven jullie nog een stukje verder op de ranglijst!

En dan Jay, we waren toch wel zenuwachtig. Ook Jay voelde de zenuwen door zijn lijf gieren, maar was zeer gefocust op wat hem te doen stond. Stiekem wist hij dat er op alle 6 de afstanden medaillekansen waren als alles goed zou gaan. De eerste race was het koningsnummer van de jongens, de 100 vrij. Hier zijn de jongens echt aan elkaar gewaagd. Vanaf het begin lag Jay voor en wist de voorsprong te behouden. Goud, fantastisch. De druk was van de ketel. Ook de 200 vrij ging hem ogenschijnlijk makkelijk af. Met lange halen sleepte hij de winst in de wacht. Weer goud. De dag eindigde met de 100 vlinder. Deze race werd met overmacht gewonnen. De 3e gouden plak.  De 2e dag was de druk al een stuk minder alhoewel de 50 vrij een super 20160221 jaargangwedstrijden leiden4spannende wedstrijd is. Alle jongens kunnen dit supergoed. Maar ook hier was Jay de beste. Hoe is het mogelijk, weer goud. De rug is 1 van z’n favoriete slagen. De onderwater fases waren fantastisch. Ook hier met een ruime voorsprong en een prachtige PR GOUD. Het laatste nummer 400 vrij mislukte helaas doordat z’n bril volliep met water en gaf hij na een paar meter op. Jay was zichtbaar aangeslagen maar kon door een troostend gebaar van Wout het toch opbrengen om de race van Timo af te kijken. Al met al een toernooi om met een grote glimlach op terug te kijken. 5 x PR met 5 x GOUD, wat een bekroning op al z’n harde werken. Wij zijn trots op de Devel zwemmers! Een bijzondere ervaring om dit met hen mee te mogen maken.

Trainers Wouter, Jacco, Jaap, Wout en Rainier; bedankt voor alle inzet, tijd en geduld.

Foto’s: zaterdag 21 februari en zondag 22 februari