Bij ZZ & PC De Devel is een grote groep zwemmers actief met het wedstrijdzwemmen. En niet voor niets. Wedstrijdzwemmen is gezond, leuk en iedereen krijgt de kans op zijn of haar niveau te presteren.

Het trainerscorps heeft jarenlange ervaring en speelt in op de wensen en behoeften van de verschillende groepen zwemmers. De beginners worden verder getraind in de zwemslagen, zodat ze zo goed en snel mogelijk leren zwemmen. Dit sluit uitstekend aan bij het Zwem A.B.C De volgende groepen worden begeleidt bij het opbouwen van kracht en duurtrainingen, techniek en tactiek. En dat steeds met aandacht voor de individuele zwemmer.

Jonge zwemmers worden langzaamaan begeleidt naar hun eerste wedstrijdjes. Spannend, maar juist daar is dan weer de aandacht om deze zwemmertjes op hun gemak te stellen, te motiveren en vooral een pluim te geven na de geleverde prestatie. Zij trainen meestal één of twee maal per week, vaak naast de zwemvaardigheid 1 of 2. Voordeel is dat op deze wijze zwemvaardigheid en zelfredzaamheid worden gecombineerd met meer kracht, waardoor in ons waterrijke land de kinderen nog beter zichzelf kunnen redden in geval van nood.

Naarmate de zwemmers ouder worden, zullen zij meer gaan trainen en ook vaker aan wedstrijden deelnemen. Uiteraard op hun eigen niveau. Met als doel hen te motiveren het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Uiteraard proberen we niet alleen sportief maar ook sociaal met elkaar bezig te zijn. Er worden diverse nevenactiviteiten georganiseerd, jaarlijks is er een spetterend kamp, ouders worden betrokken bij de vereniging en kinderen krijgen veel sociale vaardigheden mee. Omgaan met verlies en winst, respect voor je tegenstander en het verwerven van je plek in een groep. Waarbij de trainers en begeleiding steeds voorstaan dat dit op een heel natuurlijke manier verloopt, dus zonder dwang, maar vanuit een normale manier van omgaan met elkaar. Niet voor niets bestaan er vele langdurige vriendschappen binnen ZZ & PC De Devel.

Zwemmen is dus niet alleen gezond, het is bij ZZ & PC De Devel vooral heel leuk. Samen met je vrienden en vriendinnen trainen, je wedstrijden zwemmen en daarnaast veel lol hebben.

Wil je weten of wedstrijdzwemmen iets voor jou is? Je bent van harte welkom een aantal keren mee te trainen om kennis te maken. Zonder direct verplichtingen te hebben. Neem contact op met het de zwemcommissie van De Devel via e-Mail of bel de voorzitter van de zwemcommiessie Timo Maes: 06-20361542.

Je bent van harte welkom !!!

27 september 2015

Voor de Devel-meiden, junioren 1 en jonger, stond er al meteen in de eerste maand van het nog kersverse zwemseizoen een nieuwe ervaring op het programma, de NK Estafette in het prestigieuze Pieter van den Hoogenband-stadion in Eindhoven. Met een weifelende hoop op plaatsing, werden de Juliette Boon, Isis Naaktgeboren, Asha van Lobberegt, Jessica Kras en Rinske Bouman door Joke Tak ingeschreven voor dit kampioenschap. Twijfels waren echter niet nodig; toen eindelijk de plaatsingslijsten werden gepubliceerd, bleek dat de vijf meiden als 4e geplaatst stonden binnen de twintig snelste teams van het land. Uiteraard moest er eerst nog wel gezwommen worden om daadwerkelijk een prestatie neer te zetten.
Gecoacht door steun en toeverlaat Wout Paans hebben de meiden zich uitstekend weten te weren tegen topclubs als PSV, Aqua-Novio'94 en WVZ. Onze Vliegende Vijf heeft een prestatie neergezet om trots op te zijn. Het verslag van de wedstrijd is door henzelf geschreven:

 • Asha: De eerste afstand die we moesten zwemmen was school die ging goed toen zijn we 4de geworden. De rest ging minder met de wissel werden we 5de en met de vrij 7de
  Ik vond het heel leuk om mee te doen en zou volgend jaar wel weer mee willen doen.
  Groetjes Asha
 • Juliette: Zondag om 6 uur opstaan, toch wel iets later dan doordeweeks. Hup in de auto naar Eindhoven en waar we al om 8 uur met zijn vijven mochten gaan inzwemmen. Dan was ik eerst aan de buurt met Rinske, Jessica en Asha om de schoolslag te zwemmen. We hebben zo hard mogelijk gezwommen en een snelle tijd neergezet. Toen lekker uitzwemmen in het springbad. Daarna hebben Rinske, Jessica, Asha en Isis nog hun best gedaan op de wissel en de vrije slag. Uiteindelijk zijn we met 5 meiden 5de geworden op de NK estafette 2015.
  Juliette.
 • Rinske: Op zondag 27 september mochten Asha, Isis, Juliette, Jessica en ik naar het NK Estafette. Als eerste hadden we de 4x50m schoolslag, dat ging heel goed want we waren daarmee 4e. Ongeveer een uurtje later hadden we de 4x50m wisselslag, Asha zwom de rugslag, Jessica de schoolslag, ik zwom de vlinderslag en Isis de vrije slag. Nadat we hoorden dat we op deze afstand 5e waren geworden, werden we naar het uitzwembad gestuurd om uit te zwemmen. In het uitzwembad hebben we bommetjes en salto’s gemaakt.

  Rond 12 uur ’s middags werden we naar de voorstart gestuurd voor de laatste afstand: de 4x50m vrije slag, bij de voorstart hebben we natuurlijk losgegooid maar ook hebben we handstanden tegen de muur gemaakt. Na deze afstand waarop we 10e waren geworden, zijn we weer naar het uitzwembad gegaan, we hebben weer salto’s en bommetjes gemaakt maar dit keer zijn we ook van de duikplank gesprongen. Dat was heel leuk!

  In totaal zijn we 5e van heel Nederland geworden!
  Rinske Bouman
 • Jessica: We hebben met zijn vijven mee gedaan aan de NK estafette kampioenschappen.
  We moesten 8 uur inzwemmen en daarom vroeg op staan.
  We reden naar het zwembad in Eindhoven het was gelukkig rustig op de weg.
  Toen we in het zwembad aan kwamen waren Wout, Asha en Isis er al, en even later kwamen Rinske en Juliette er ook aan. Toen we er allemaal waren gingen wij ons om kleden dat ging niet zo snel want sommige hadden een strak badpak, nadat ieder een klaar was gingen we naar het zwembad daar gingen op de tribune zitten. Wij gingen om 08.15 inzwemmen nadat we de weg hadden gevonden. om 09.30 was de eerste wedstrijd(de school estafette). Die ging goed we waren zesde geplaatst en we werden vierde en iedereen had een pr. Daarna deden wij de wissel die ging goed derde geplaats vijfde geworden. De borst was op het laatst die ging minder( waarschijnlijk omdat iedereen een beetje moe was) het was wel jammer dat Isis water in haar bril kreeg na de duik en niks kon zien, maar ze had een mooie tijd. Daar werden we tiende. Toen we alles hadden gezwommen gingen we douchen, omkleden en dan naar huis. Toen we weg gingen zagen we Chantalle en Rogier nog die moesten 's middags nog zwemmen. Uiteindelijk zijn we vijfde van heel Nederland geworden.

  (*Rogier Dorsman en Chantalle Zijderveld hebben als zwemmers van de NTC paralympische ploeg in het middagprogramma bij de senioren dames en senioren heren gezwommen).
 • Isis: Op 27 september 2015 ben ik met Juliëtte, Asha, Rinske en Jessica in het Pieter van de Hoogenband stadion geweest voor het NK Estafette. Wout was mee als trainer. We hebben meegedaan met de estafette schoolslag, wisselslag en met de vrije slag. Ik heb meegezwommen met de estafette wisselslag en de vrije slag. We zijn uiteindelijk 5e van Nederland geworden. De eerste keer heb ik een pr gezwommen, de tweede keer niet.
  Het was super gezellig en ik wil echt nog een keer. Het was echt een eer om mee te doen. Ik wil de meiden en Wout bedanken dat ze zo aardig waren toen ik verdrietig was omdat ik dacht dat we door mij vijfde waren. In de laatste 50 meter vrij zat er water in mijn bril en daardoor zag ik niets meer.
  Jullie maakte mij weer aan het lachen, dank jullie wel! :)
  Groetjes, Isis Naaktgeboren

De wedstrijden zijn te zien door de links hieronder aan te klikken:

De uitslagen:

201509027 nk estafette uitslag