Afdrukken

Zaterdag 19 september werd voor de 10e keer in samenwerking met CIOS Arnhem de Nationale Minioren Dag gehouden in Sportcentrum Valkenhuizen. De beste minioren-zwemmers van Nederland van het afgelopen seizoen werden uitgenodigd door de KNZB om deel te nemen aan deze officiële jaarlijkse talentendag, vol informatie en actie.

Binnen De Devel vielen, net als vorig jaar, Julian Stok, Timo Kock, Jay de Vries, Asha Lobberegts en Rinske Bouman onder de snelste miniorenzwemmers van het vorige seizoen in hun leeftijdscategorie. Voor Julian en Rinske was dit hun laatste deelname aan dit evenement; vanaf dit seizoen mogen zij zich beiden Junior 1 noemen.

In de ochtend nam bondscoach Titus Mennen de ouders en trainers mee in hun rol als ouder/coach van een talentvolle zwemmer. Het belang van het evenwicht en de communicatie in de driehoek tussen ouder, trainer en zwemmer kregen hierin ook aandacht.

20150919 miniorendag1

De kinderen werden intussen door de enthousiaste CIOS studenten met verschillende sport- en speloefeningen bezig gehouden in de sporthallen.
Na een goed verzorgde lunch was er in de middag voor de ouders en trainers een informatief programma. De ouders en trainers werden door ontwikkelingspsycholoog Steven Pont bijgepraat over de denkwereld van jonge mensen/coachen in de ontwikkeling van een kind. Hierna werden de ouders geïnformeerd over het belang van goede voeding. Op het zelfde moment werden de trainers door Kees Robbertsen RTC- trainer Drachten, bijgespijkerd over de schoolslagtechniek, inclusief de nieuwe onderwaterfase.

De kinderen gingen aan de slag met een roulerend programma. In het zwembad gaf Bibi Gullikers, RTC coach Eindhoven, samen met Nyls Korstanje, gouden medaillewinnaar EYOF 2015, een zwemclinic met handige tips voor thuis. Verder mochten zij 25m sprinten tegen Nyls.

20150919 miniorendag2
Paul Weijers, krachttrainer RTC Amsterdam, gaf de minioren een echte topsport-landtraining. In de sporthal gaf Sebastiaan Verschuren hen een kijkje in het leven van een topzwemmer. Sebastiaan traint 20 uur per week in het water en doet ook nog eens 15 uur krachttraining per week. Behalve een vriendin heeft hij twee papegaaien (die hij niet bij zich had), zijn lievelingsmaal bestaat uit zelfgemaakte hamburgers met verse sla, vooral niet van de Macdonalds, zijn favoriete slag is de borstcrawl. Enkele tips die hij gaf:

Na afloop was er ruimte voor een handtekening en foto met Sebastiaan Verschuren en Nyls.

20150919 miniorendag3

20150919 miniorendag4

Ewald Bouman

Categorie: Zwemmen nieuws