Afdrukken

Op zondag 15 februari kwam het minioren team samen in het clubhuis van De Devel. Zo goed mogelijk klaar voor de wedstrijd in Eindhoven waarvoor zij zich als 5e hadden geplaatst in november in Dordrecht. Helaas heeft ook het griepvirus het team niet overgeslagen en hebben diverse huisartsen meegewerkt om iedereen zo fit mogelijk klaar te hebben staan. Helaas kon Rinske niet meezwemmen door een dubbele longontsteking, maar was ze we fit genoeg om mee te gaan om aan te moedigen. Zo kon ze wel genieten van de sfeer en de gezelligheid, maar helaas niet van het startblok vertrekken.

Na een speech en laatste instructies van de trainers mochten de kids de bus instormen. Vol spanning en adrenaline gingen we in de bus op weg naar Eindhoven. Mooi op tijd aangekomen wisten we met de ouders mooie plaatsen te bemachtigen en gezellig lekker bij elkaar. Na het inzwemmen door de jongens en meisjes apart, de spandoekenpresentatie en de opkomst van de officials met daarbij Ewald, de vader van Rinske, was iedereen klaar voor de wedstrijd. Gestart werd met de eerste estafette's en uiteindelijk werden alle programma's gezwommen: rug, vlinder en vrije slag estafette's van zowel de meisjes als de jongens, 100meter wisselslagen, 100 meter vrije slagen en diverse andere programma's.

Op 1 nummer wisten de jongens met overmacht te winnen. Op de vlinderestafette startte Sem snel en begon met de borstcrawl, gelukkig niet opgemerkt ..., om vervolgens snel over te gaan op de vlinderslag. Jay nam na 25m het stokje over en startte vanuit het water voor zijn 50m vlinderslag. Als laatste vertrok, al met voorsprong, Julian voor de laatste 75m van de estafette en wist met mooie voorsprong als eerste aan te tikken. Na enige spanning stond dan toch op de uitslagenlijst dat ze eerste waren geworden en daar de volle 16 punten meenamen!

Andere zwemmers hebben mooie pr's gezwommen en soms lukte het ook wat minder, maar iedereen vocht voor zijn eigen race en probeerde er alles aan te doen dat er in zat. Uiteraard weer aangemoedigd door het team, begeleid door de trainers Wout, Jacco en Rainier en geweldig begeleid door Mariska, de moeder van Jessica die ervoor zorgde dat iedereen op het juiste moment bij de voorstart stond en bij het juiste startblok.

Bij alle tussenstanden kwam de Devel niet voor bij de eerste 3 ploegen en dat was ook wel te hoog gegrepen dit weekend met alle zieke / net weer op de been zijnde zwemmers. Maar gelukkig wel een top 10 positie, ze sloten af met een 9e plek. Toch een mooie prestatie. 9e van Nederland worden is toch niet niks.

Maar vooral heeft iedereen genoten. Een heerlijk team dat er samen voor en met elkaar stond!
Na afloop iedereen met een mooie bidon naar huis, weer met de bus (André bedankt!) waar we werden afgezet bij Verhagen. Lekker gegeten en iedereen naar huis. Moe en voldaan snel naar bed! Een mooie belevenis.

Foto's zijn te vinden in het fotoalbum:

Nationale Arena Club Meet 2015
Categorie: Zwemmen nieuws