Bij ZZ & PC De Devel is een grote groep zwemmers actief met het wedstrijdzwemmen. En niet voor niets. Wedstrijdzwemmen is gezond, leuk en iedereen krijgt de kans op zijn of haar niveau te presteren.

Het trainerscorps heeft jarenlange ervaring en speelt in op de wensen en behoeften van de verschillende groepen zwemmers. De beginners worden verder getraind in de zwemslagen, zodat ze zo goed en snel mogelijk leren zwemmen. Dit sluit uitstekend aan bij het Zwem A.B.C De volgende groepen worden begeleidt bij het opbouwen van kracht en duurtrainingen, techniek en tactiek. En dat steeds met aandacht voor de individuele zwemmer.

Jonge zwemmers worden langzaamaan begeleidt naar hun eerste wedstrijdjes. Spannend, maar juist daar is dan weer de aandacht om deze zwemmertjes op hun gemak te stellen, te motiveren en vooral een pluim te geven na de geleverde prestatie. Zij trainen meestal één of twee maal per week, vaak naast de zwemvaardigheid 1 of 2. Voordeel is dat op deze wijze zwemvaardigheid en zelfredzaamheid worden gecombineerd met meer kracht, waardoor in ons waterrijke land de kinderen nog beter zichzelf kunnen redden in geval van nood.

Naarmate de zwemmers ouder worden, zullen zij meer gaan trainen en ook vaker aan wedstrijden deelnemen. Uiteraard op hun eigen niveau. Met als doel hen te motiveren het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Uiteraard proberen we niet alleen sportief maar ook sociaal met elkaar bezig te zijn. Er worden diverse nevenactiviteiten georganiseerd, jaarlijks is er een spetterend kamp, ouders worden betrokken bij de vereniging en kinderen krijgen veel sociale vaardigheden mee. Omgaan met verlies en winst, respect voor je tegenstander en het verwerven van je plek in een groep. Waarbij de trainers en begeleiding steeds voorstaan dat dit op een heel natuurlijke manier verloopt, dus zonder dwang, maar vanuit een normale manier van omgaan met elkaar. Niet voor niets bestaan er vele langdurige vriendschappen binnen ZZ & PC De Devel.

Zwemmen is dus niet alleen gezond, het is bij ZZ & PC De Devel vooral heel leuk. Samen met je vrienden en vriendinnen trainen, je wedstrijden zwemmen en daarnaast veel lol hebben.

Wil je weten of wedstrijdzwemmen iets voor jou is? Je bent van harte welkom een aantal keren mee te trainen om kennis te maken. Zonder direct verplichtingen te hebben. Neem contact op met het de zwemcommissie van De Devel via e-Mail of bel de voorzitter van de zwemcommiessie Timo Maes: 06-20361542.

Je bent van harte welkom !!!

Op zondag 15 februari kwam het minioren team samen in het clubhuis van De Devel. Zo goed mogelijk klaar voor de wedstrijd in Eindhoven waarvoor zij zich als 5e hadden geplaatst in november in Dordrecht. Helaas heeft ook het griepvirus het team niet overgeslagen en hebben diverse huisartsen meegewerkt om iedereen zo fit mogelijk klaar te hebben staan. Helaas kon Rinske niet meezwemmen door een dubbele longontsteking, maar was ze we fit genoeg om mee te gaan om aan te moedigen. Zo kon ze wel genieten van de sfeer en de gezelligheid, maar helaas niet van het startblok vertrekken.

Na een speech en laatste instructies van de trainers mochten de kids de bus instormen. Vol spanning en adrenaline gingen we in de bus op weg naar Eindhoven. Mooi op tijd aangekomen wisten we met de ouders mooie plaatsen te bemachtigen en gezellig lekker bij elkaar. Na het inzwemmen door de jongens en meisjes apart, de spandoekenpresentatie en de opkomst van de officials met daarbij Ewald, de vader van Rinske, was iedereen klaar voor de wedstrijd. Gestart werd met de eerste estafette's en uiteindelijk werden alle programma's gezwommen: rug, vlinder en vrije slag estafette's van zowel de meisjes als de jongens, 100meter wisselslagen, 100 meter vrije slagen en diverse andere programma's.

Op 1 nummer wisten de jongens met overmacht te winnen. Op de vlinderestafette startte Sem snel en begon met de borstcrawl, gelukkig niet opgemerkt ..., om vervolgens snel over te gaan op de vlinderslag. Jay nam na 25m het stokje over en startte vanuit het water voor zijn 50m vlinderslag. Als laatste vertrok, al met voorsprong, Julian voor de laatste 75m van de estafette en wist met mooie voorsprong als eerste aan te tikken. Na enige spanning stond dan toch op de uitslagenlijst dat ze eerste waren geworden en daar de volle 16 punten meenamen!

Andere zwemmers hebben mooie pr's gezwommen en soms lukte het ook wat minder, maar iedereen vocht voor zijn eigen race en probeerde er alles aan te doen dat er in zat. Uiteraard weer aangemoedigd door het team, begeleid door de trainers Wout, Jacco en Rainier en geweldig begeleid door Mariska, de moeder van Jessica die ervoor zorgde dat iedereen op het juiste moment bij de voorstart stond en bij het juiste startblok.

Bij alle tussenstanden kwam de Devel niet voor bij de eerste 3 ploegen en dat was ook wel te hoog gegrepen dit weekend met alle zieke / net weer op de been zijnde zwemmers. Maar gelukkig wel een top 10 positie, ze sloten af met een 9e plek. Toch een mooie prestatie. 9e van Nederland worden is toch niet niks.

Maar vooral heeft iedereen genoten. Een heerlijk team dat er samen voor en met elkaar stond!
Na afloop iedereen met een mooie bidon naar huis, weer met de bus (André bedankt!) waar we werden afgezet bij Verhagen. Lekker gegeten en iedereen naar huis. Moe en voldaan snel naar bed! Een mooie belevenis.

Foto's zijn te vinden in het fotoalbum:

Nationale Arena Club Meet 2015