Bij ZZ & PC De Devel is een grote groep zwemmers actief met het wedstrijdzwemmen. En niet voor niets. Wedstrijdzwemmen is gezond, leuk en iedereen krijgt de kans op zijn of haar niveau te presteren.

Het trainerscorps heeft jarenlange ervaring en speelt in op de wensen en behoeften van de verschillende groepen zwemmers. De beginners worden verder getraind in de zwemslagen, zodat ze zo goed en snel mogelijk leren zwemmen. Dit sluit uitstekend aan bij het Zwem A.B.C De volgende groepen worden begeleidt bij het opbouwen van kracht en duurtrainingen, techniek en tactiek. En dat steeds met aandacht voor de individuele zwemmer.

Jonge zwemmers worden langzaamaan begeleidt naar hun eerste wedstrijdjes. Spannend, maar juist daar is dan weer de aandacht om deze zwemmertjes op hun gemak te stellen, te motiveren en vooral een pluim te geven na de geleverde prestatie. Zij trainen meestal één of twee maal per week, vaak naast de zwemvaardigheid 1 of 2. Voordeel is dat op deze wijze zwemvaardigheid en zelfredzaamheid worden gecombineerd met meer kracht, waardoor in ons waterrijke land de kinderen nog beter zichzelf kunnen redden in geval van nood.

Naarmate de zwemmers ouder worden, zullen zij meer gaan trainen en ook vaker aan wedstrijden deelnemen. Uiteraard op hun eigen niveau. Met als doel hen te motiveren het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Uiteraard proberen we niet alleen sportief maar ook sociaal met elkaar bezig te zijn. Er worden diverse nevenactiviteiten georganiseerd, jaarlijks is er een spetterend kamp, ouders worden betrokken bij de vereniging en kinderen krijgen veel sociale vaardigheden mee. Omgaan met verlies en winst, respect voor je tegenstander en het verwerven van je plek in een groep. Waarbij de trainers en begeleiding steeds voorstaan dat dit op een heel natuurlijke manier verloopt, dus zonder dwang, maar vanuit een normale manier van omgaan met elkaar. Niet voor niets bestaan er vele langdurige vriendschappen binnen ZZ & PC De Devel.

Zwemmen is dus niet alleen gezond, het is bij ZZ & PC De Devel vooral heel leuk. Samen met je vrienden en vriendinnen trainen, je wedstrijden zwemmen en daarnaast veel lol hebben.

Wil je weten of wedstrijdzwemmen iets voor jou is? Je bent van harte welkom een aantal keren mee te trainen om kennis te maken. Zonder direct verplichtingen te hebben. Neem contact op met het de zwemcommissie van De Devel via e-Mail of bel de voorzitter van de zwemcommiessie Timo Maes: 06-20361542.

Je bent van harte welkom !!!

Beste zwemmers en ouders,

Op donderdag 19 februari organiseert de ZC in samenwerking met de trainers en de AR een informatieavond. We willen jullie daarvoor graag uitnodigen en hopen op een grote opkomst.

We krijgen veel signalen dat er vragen leven, zaken onduidelijk zijn en niet helder is hoe we binnen de zwemafdeling werken. De informatieavond is de uitgelezen kans om enerzijds geïnformeerd te worden, maar ook om vragen te stellen.

Zo willen we onduidelijkheden wegnemen en onrust, voor zover daarvan al sprake zou zijn, voorkomen.

Het programma is als volgt:

1             Voorstellen ZC leden en AR leden

2             Uitleg hoe we werken en wat we doen

3             Regels omtrent afschrijven

4             Hoe maken we opstellingen

5             De verenigingskleding

6             Toelichting Topselectie

Pauze

7             Denemarken

8             Vragen.

We verwachten dus een grote opkomst, zowel van de ouders van de jongere zwemmers als van de oudere zwemmers. Dit is je kans, heb je vragen, wees er dan bij.

Datum:                                 donderdag 19 februari aanstaande

Tijd:                           20.00 uur

Locatie:                    clubhuis

De koffie staat klaar, graag tot 19 februari!