Bij ZZ & PC De Devel is een grote groep zwemmers actief met het wedstrijdzwemmen. En niet voor niets. Wedstrijdzwemmen is gezond, leuk en iedereen krijgt de kans op zijn of haar niveau te presteren.

Het trainerscorps heeft jarenlange ervaring en speelt in op de wensen en behoeften van de verschillende groepen zwemmers. De beginners worden verder getraind in de zwemslagen, zodat ze zo goed en snel mogelijk leren zwemmen. Dit sluit uitstekend aan bij het Zwem A.B.C De volgende groepen worden begeleidt bij het opbouwen van kracht en duurtrainingen, techniek en tactiek. En dat steeds met aandacht voor de individuele zwemmer.

Jonge zwemmers worden langzaamaan begeleidt naar hun eerste wedstrijdjes. Spannend, maar juist daar is dan weer de aandacht om deze zwemmertjes op hun gemak te stellen, te motiveren en vooral een pluim te geven na de geleverde prestatie. Zij trainen meestal één of twee maal per week, vaak naast de zwemvaardigheid 1 of 2. Voordeel is dat op deze wijze zwemvaardigheid en zelfredzaamheid worden gecombineerd met meer kracht, waardoor in ons waterrijke land de kinderen nog beter zichzelf kunnen redden in geval van nood.

Naarmate de zwemmers ouder worden, zullen zij meer gaan trainen en ook vaker aan wedstrijden deelnemen. Uiteraard op hun eigen niveau. Met als doel hen te motiveren het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Uiteraard proberen we niet alleen sportief maar ook sociaal met elkaar bezig te zijn. Er worden diverse nevenactiviteiten georganiseerd, jaarlijks is er een spetterend kamp, ouders worden betrokken bij de vereniging en kinderen krijgen veel sociale vaardigheden mee. Omgaan met verlies en winst, respect voor je tegenstander en het verwerven van je plek in een groep. Waarbij de trainers en begeleiding steeds voorstaan dat dit op een heel natuurlijke manier verloopt, dus zonder dwang, maar vanuit een normale manier van omgaan met elkaar. Niet voor niets bestaan er vele langdurige vriendschappen binnen ZZ & PC De Devel.

Zwemmen is dus niet alleen gezond, het is bij ZZ & PC De Devel vooral heel leuk. Samen met je vrienden en vriendinnen trainen, je wedstrijden zwemmen en daarnaast veel lol hebben.

Wil je weten of wedstrijdzwemmen iets voor jou is? Je bent van harte welkom een aantal keren mee te trainen om kennis te maken. Zonder direct verplichtingen te hebben. Neem contact op met het de zwemcommissie van De Devel via e-Mail of bel de voorzitter van de zwemcommiessie Timo Maes: 06-20361542.

Je bent van harte welkom !!!

Dit jaar werden de clubkampioenschappen gezwommen op 27 december. Dit was weer weer een hele leuke en beregezellige wedstrijd.

Naast de oliebollen en de gezelligheid bij het kaarsjes zwemmen, werd er ook aandacht geschonken aan een aantal leden die onze vereniging helaas gaan verlaten, namelijk Minou en Cindy van Seventer, Gabriël Danckaerts en Jelmar van Zijderveld:

20141227 ck verlaten

Verder was er ook aandacht voor drie zwemmers die hoog in de Nederlandse ranglijsten staan, ofwel bij de paralympische ploeg, ofwel bij de beste 10 van hun leeftijds categorie, namelijk Chantalle Zijderveld, Jana Plaisier en Julian Stok:

20141227 ck huldig

Natuurlijk is er ook weer een groepsfoto gemaakt:

20141227 ck groep

En dan is er natuurlijk weer geweldig gezwommen. De winnaars van dit jaar:

Meisjes Minioren 1/2:

20141227 ck mm12

Brons: Kaithltynn Groen, Goud: Samatha v/d Jagt, Zilver: Maud van Zadelhoff

Jongens Minioren 1/2:

20141227 ck jm12

Goud: Novi Jansen, Zilver: Stijn Aten

Meisjes Minioren 3/4:

20141227 ck mm34

Brons: Churiviella Koeiman, Goud: Isa Maes, Zilver: Larissa Punt

Jongens Minioren 3/4:

20141227 ck jm34

Brons: Bram Schaap, Goud: Stephen Verhoeven, Zilver: Bastiaan van Rhoon

Meisjes Minoren 5 Junioren 1:

20141227 ck mm56

Brons: Naomi van Ballegooijen, Goud: Rinske Bouman, Zilver: Jessica Kras

Jongens Minoren 5/6:

20141227 ck jm56

Brons: Timo Kock, Goud: Julian Stok, Zilver: Niels Zwiers

Meisjes Junioren 2/3:

20141227 ck mj23

Brons: Lara Idsinga, Goud: Jana Plaisier, Zilver: Daniëlle van Valen

Jongens Junioren 1/2:

20141227 ck jj12

Brons: Esper Paans, Goud: Robin Waas, Zilver: David Kras

Meisjes Jeugd 1/2:

20141227 ck mj12

Brons: Layla Middelkoop, Goud: Chantalle Zijderveld, Zilver: Laura Tromp

Jongens Junioren 3/4

20141227 ck jj34

Goud: Mark de Jongh

Dames:

20141227 ck dames

Brons: Myrthe Lampe, Goud: Lisa van Milt, Zilver: Aure Lampe

Heren:

20141227 ck heren

Brons: Gabriël Danckaerts, Goud: Dennis van Grevenbroek, Zilver: Freek Rijper

Familie Estafette:

20141227 ck fe

Brons: Familie de Waard 1, Goud: Familie Kras, Zilver: Familie Stok

De complete uitslagen zijn terug te vinden op de site bij de uitslagen.

En de foto's zijn terug te vinden in het fotoalbum:

Clubkampioenchappen 2014