Heren 1 van De Devel moest zaterdag aantreden tegen de Wave H1 uit Delft. Tijdens de warming up bleek dat de coach van De Wave een oude bekende van De Devel te zijn ‘Johan Veenenbos’.

In de eerste periode ging de stand gelijk op. Door doelpunten van Terrence te Duits en Jeffrey van Geloof eindigde de 1 ste periode in een 2-2 stand.

Door een goede zone van De Wave was het voor De Devel lastig om te scoren. Er werden veel kansen gemist waardoor De Wave de 2 e periode af kon sluiten met een 5-4 voorsprong.

In de 3 e periode was het voor beide partijen lastig om te scoren, dit vooral door het goede optreden van beide keepers. Op 5 gemiste manmeer/manminder situaties en een gemiste strafworp na, gebeurde er in deze periode erg weinig. Stand 5-4.

Om een nederlaag te voorkomen moesten de heren van De Devel een goede laatste periode spelen. Al snel in de 4 e periode wist de thuisclub uit te lopen naar 6-4. Door een goed uitgespeelde manmeer situatie wist Jos van Gelderen het verschil terug te brengen naar 1 doelpunt 6-5. Toch wist De Wave nog een keer te scoren en bracht de stand naar 7-5. De Devel gaf zich nog niet gewonnen en probeerde terug te komen. Dit lukte aardig door de goede acties van Jos van Gelderen, hij benutte een zelf verdiende strafworp en wist met nog maar 32 seconde te spelen een goede counter af te
ronden. De eindstand van de wedstrijd werd hierdoor bepaald op 7-7.

Periode standen:
2-2, 5-4, 5-4, 7-7

Doelpunten makers:

Jos van Gelderen 3x
Terrence te Duits 2x
Jeffrey van Geloof 1x
Erik van der Pauw 1x