De heren van ZZ & PC de Devel mochten zaterdagavond 27 januari voor het thuispubliek in actie komen. Gezien het verlies van de afgelopen twee wedstrijden was de Devel klaar om de eerste punten van 2018 binnen te slepen tegen Z&PC De Gouwe H2. In het begin van het seizoen heeft de Devel punten laten liggen tegen deze club met helaas een verlies van 8-7. Reden genoeg om dit keer wel de winnende ploeg te zijn.

De eerste twee periodes verliepen rustig, maar frustrerend. Schot na schot op doel mocht helaas niet baten, want de keeper van Z&PC De Gouwe H2 lag ijzersterk in zijn doel. Gelukkig is onze doelman, Menno van Dijkman, ook niet van zijn stuk te brengen waardoor ook vele pogingen van de tegenpartij worden tegengehouden. Na het einde van de tweede periode staat de Devel met 0-1 achter, het lijkt wel een voetbalwedstrijd!

Er wordt van kant gewisseld en de 3e periode gaat van start. De druk wordt nogmaals opgevoerd met een tegendoelpunt. Nu moeten we echt aan de bak. Erik van der Pauw weet aan het einde van de periode de stand op 1-2 te zetten.

De 4 de en tevens laatste periode begint met een heerlijke taterbal van Erik van der Pauw. Het staat nu gelijk! Jos van Gelderen weet in de laatste 2 minuten het tij te keren. Hij zwemt zichzelf vrij waarna hij de bal in de kruising ramt. Nog geen minuut later weet Jos van Gelderen de stand op 4-2 te zetten met nog een goal uit dezelfde hoek. De winst is binnen!

Periode standen
0-0, 0-1, 1-2, 4-2

Doelpuntenmakers
Jos van Gelderen 2
Erik van der Pauw 2