De dames van ZZ&PC de Devel moesten het opnemen tegen de nummer 2 van de competitie; Z&PC de Gouwe. Mede door de mee gereisde supporters en versterking vanuit het meidenteam van de Devel; Romy, Lieke en debutant Amber werd het een spannende wedstrijd.

Tijdens de eerste periode werd het al meteen duidelijk dat het een spannende wedstrijd werd, en wellicht kans om voor het eerst dit seizoen de winst mee naar huis te nemen.  Keepster Selina hield de eerste periode het doel dicht voor de tegenstander en zo bleef de spanning stijgen: 0-0 als tussenstand na periode 1.

Na twee minuten spelen in de 2de periode kregen de dames van de Devel de eerste uitsluiting door een overtreding van Kelly, deze kans bleef onbenut door de dames van Z&PC de Gouwe. Direct na de uitsluiting werd er een mooie aanval door Roxanne en Kelly wel benut en werd het eerste doelpunt gescoord door de Devel. Dit was ook direct de tussenstand van periode 2.

Helaas werd er door de jurytafel een cruciale fout gemaakt en kon de aanval van Roxanne en Kelly met een 100% scoringskans niet afgemaakt worden. Daar maakte de tegenstander gebruik van en zo kwam de score op gelijke stand 1-1. Ondanks het fantastische keepers werk van Selina ging de bal net over de doellijn en werd het 2-1 in het voordeel van de tegenstander.  Waardoor de dames van de Devel wakker geschut werden en zo in de aanval erna direct gescoord werd door Roxanne met een prachtige boogbal over de keepster; 2-2. De spanning in de laatste periode was te snijden gaan de Devel met winst naar huis? Helaas werd er in deze periode na verschillende uitsluitingen de stand 4-2 in het voordeel van Z&PC de Gouwe.

Ondanks het verlies was het een mooie wedstrijd met veel teamwork, mooie aanvallen, scherpe verdediging en prachtig keeperswerk van Selina.

Als laatste: ook zijn wij de meisjes erg dankbaar 13 jaar en dan zo goed met de dames meedoen, ook Jaella verdient een vermelding. Als jongste vaste waarde van dames gaat ze elke week beter spelen!

Kelly van der Meer 1x
Roxanne Neijman 1x