Afdrukken

De Devel heren 1 trok zaterdagavond met 10 spelers ten strijden tegen SG De Linge heren 2. Zowel Erik als Brian zijn nog geblesseerd. Beide zijn wel mee als coach! Het zal een zware wedstrijd worden,omdat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Aan de linkerkant van het bad konden de heren van beide teams staan, dit leek voor de keeper  van de Devel een extra moeilijkheidsgraad, omdat hij in de derde en vierde periode vleugels kreeg.

In de eerste periode komen de heren van De Devel al snel achter. De bal werd mooi in het linkerhoekje gegooid. De heren van de Devel kregen een man meer mee, net nadat het eerste doelpunt was gevallen. Helaas werd deze niet benut. Ook het tweede doelpunt voor SG De Linge viel al snel. Gelukkig was Terrence trefzeker en bracht hij de stand terug naar 2-1. Helaas was deze vreugde voor korte duur want SG De Linge scoorde weer een doelpunt. Echter vlak voor tijd was Dingeman Daan trefzeker voor de ploeg van De Devel waardoor de eerste periode met een stand van 4-2 werd afgesloten.

Ook in de tweede periode kwam SG De Linge snel op voorsprong. De thuisploeg liep uit naar 5-2. De heren van de Devel moeten nu gaan scoren, anders wordt het winnen van deze wedstrijd moeilijk. Wederom een uitsluiting voor de thuisploeg die benut wordt door Alexander! Stand 5-3. De heren van de Devel voelen dat de wedstrijd nog niet verloren is, waardoor zij aan het einde van de tweede periode op gelijke hoogte komen te staan.  

In de derde en de vierde periode keept Menno erg goed! De ploeg van SG De Linge lijkt het vertrouwen te verliezen. Snel in de derde periode maakt Terrence nog een goal. De stand is op dat moment 5-6. De spanning op de tribune is merkbaar. Zowel SG De Linge als de heren van de Devel komen moeilijk tot scoren in de laatste twee periodes. Aanvallen worden afgefloten, man-meers worden niet benut. In de laatste periode krijgen de heren van de Devel nog een strafworp tegen. Deze wordt echter gehouden door goed keeperswerk van Menno. In de laatste minuut komen de heren van De Linge nog tot scoren, de stand komt hierdoor op 6-6. De tribune wacht in spanning tot het eindsignaal heeft geklonken. De wedstrijd is nog niet voorbij. Beide teams moeten strafworpen nemen om de wedstrijd te beslissen.

De coach bepaalt welke spelers strafworpen mogen nemen, zowel op de tribune als op de spelersbank neemt de spanning toe.  De eerste strafworp zit er mooi in door Dennis. Nu is het belangrijk dat Menno de volgende strafworp tegen houdt. Dit doet hij! Menno komt hoog uit het water en met een harde knal blijft de bal uit het doel. Alexander ligt klaar om de volgende strafworp te nemen. Ook deze zit er mooi in. De Devel staat nu in het voordeel. De tweede strafworp van SG De Linge houdt Menno ook tegen! Echter vinden de scheidsrechters dat deze opnieuw genomen moet worden, omdat Menno volgens hen niet op de doellijn ligt. Nogmaals krijgt SG de Linge de kans om de strafworp te benutten. Weer houdt Menno hem tegen! Nu ligt Jos klaar om zijn strafworp te nemen. Onder hoge spanning weet hij hem raak te schieten. Als Menno de volgende strafworp tegen houdt dan is de wedstrijd gespeeld en heeft De Devel gewonnen. Wederom houdt Menno de eerste strafworp tegen, maar ook wordt hij weer afgefloten. SG De Linge krijgt nog een kans om in de wedstrijd te blijven. Helaas is onze keeper oppermachtig en houdt hij de strafworp weer tegen. De wedstrijd is gespeeld en de heren van de Devel blijven in de race voor de beker!

Categorie: Polo nieuws