Afdrukken

De heren van de ZZ&PC De Devel wisten in de laatste twee wedstrijden 6 punten te pakken. Om zaterdag weer 3 punten te pakken moest er worden gewonnen van de hekkensluiter van de competitie, Aquadraat Heren 1.

De ploeg van De Devel miste in de wedstrijd de vaste keeper en ook de keeper van het Heren 2 was niet beschikbaar om het goal te verdedegen. Gelukkig werden er nog 2 andere keepers uit andere teams van De Devel opgtrommeld om te keepen. Ook was Erik van de Pauw afwezig door een schorsing.

De eerste periode ging van start en het was meteen duidelijk dat dit geen makkelijke wedstrijd ging worden. De tegenstander was een stuk feller en lieten het beste van zich zien. In de stand was dit aan het eind van de 1e periode nog niet te zien want de ploegen gingen daarin gelijk op 3-3. In de 2e periode liepen De Heren van De Devel achter de feiten aan en wist de tegenstander snel uit te lopen tot een stand van 3-5. De Devel kon weer aanhaken met een doelpunt van Bart Klaasen. Maar al snel kreeg Aquadraat 2 manmeer situaties die ze goed af wisten te maken. Eindstand van periode 2: 5-7.

Om de wedstrijd nog in het voordeel van De Devel te laten eindigen moest er nu wat gebeuren met het team. Er moest twee periodes lang geknokt worden voor elkaar om deze wedstrijd te winnen. De 3e periode viel behoorlijk tegen met maar 1 doelpunt voor de devel. De 4e periode zal gestart worden met een stand van 6-7.

Coach Jeffrey van Geloof vertelde zijn team dat er nog niks verloren was met 1 doelpunt achterstand. Het was er nu op of onder voor de ploeg uit Zwijndrecht. De periode begon goed door het benutten van een strafworp door Alexander van Doesburg die de stand gelijk trok naar 7-7. De bezoekers toonden echter dat ze niet van plan waren om deze wedstrijd te verliezen en scoorde snel na elkaar 3 doelpunten en liepen uit naar 7-10. De Devel wist nog 2 keer te scoren maar de Heren van Aquadraat toonde nog maar een keer dat ze de beter in het water waren door de eindstand van de wedstrijd op een 9-13 stand te zetten.

Doelputenmakers:
David Smilde: 3x
Alexander van Doesburg: 2x
Terrence te Duits: 2x
Bart Klaasen: 2x

Categorie: Polo nieuws