Afgelopen zondag stond de eerste bekerwedstrijd voor heren 1 van De Devel op het programma. Na vorig jaar tot aan de finale te hebben gereikt was het noodzaak om de eerste wedstrijd te winnen om zo dezelfde weg te gaan bewandelen. De tegenstander was AZC heren 6 en er werd in Alphen aan de Rijn gespeeld.

Zonder de vaste zieke keeper en zonder de gebruikelijke coach begonnen de heren aan de wedstrijd. De eerste periode liet zich kenmerken door fanatiek spel van beide kanten waarbij De Devel twee keer scoorde en de tegenstander eenmaal. De vervangende keeper Andre Pantekoek maakte een goede indruk.

De tweede periode probeerde De Devel de voorsprong uit te bouwen maar kreeg het deksel op de neus van de tegenstander welke uitliep naar een 3-2 voorsprong.

In de derde periode was het dan toch weer De Devel welke terug kwam en een voorsprong van  3-5 nam. Echter wist de tegenstander zich toch weer terug te knokken zodat er aan het einde van de periode een 5-5 tussenstand was te noteren.

De vierde periode moest uitsluitsel gaan brengen van wie de winnaar zou worden. Echter golfde het spel op en neer en stond De Devel 1 minuut voor tijd op een 8-7 voorsprong. Zoals vaker dit seizoen kon de ploeg de wedstrijd niet uitspelen met deze voorsprong en werd het 2 seconden voor tijd 8-8.
Strafworpen zouden nu dan echt de beslissing gaan brengen.

In de strafworpen reeks steeg de keeper van De Devel boven zichzelf uit en forceerde de tegenstander, welke hierdoor 2 strafworpen miste. Hierdoor bekert De Devel verder hetzij met enig fortuin.