Zaterdag 22 september 2017 speelde het Zwijndrechtse waterpolo heren 1 team in Waddinxveen tegen De Gouwe 2.

De mannen stonden zich voor de wedstrijd voor te bereiden om het nieuwe seizoen in te luiden. Na het inzwemmen en schieten was het zover voor de scheidsrechters om de wedstrijd te beginnen. Na het fluitsignaal startte Jos van Gelder weg maar was de tegenstander sneller volgens de scheidsrechter te snel en kreeg De Devel een vrije bal, maar binnen de eerste minuut maakte De Gouwe 2 het openingsgoal met kort daarop de gelijkmaker van Erik van der Pauw, maar door een uitsluiting van Dennis Hanibals kwam De Gouwe 2 weer op 2-1 en aan het eind werd de voorsprong vergroot naar 3-1.

De tweede periode begin sterk voor De Devel mannen met een uitsluiting bij De Gouwe 2 helaas werd dit niet uitbetaald in een doelpunt, na ruim een minuut kwam er weer een doelpunt helaas weer voor De Gouwe 2 nu stonden de mannen van De Devel op een 4-1 achterstand en leek maar niet het spel kunnen spelen wat coach Jeffrey van Geloof wilde zien. Maar toen werd het weer gevonden door de mannen van De Devel, ditmaal was het Terrence te Duits met de 4-2, waarop De Gouwe 2 weer antwoordde met de 5-2. Toen kwam Erik van der Pauw met de 5-3, maar helaas voor De Devel mannen kwam De Gouwe 2 door een uitsluiting van Alexander van Doesburg en een strafworp ook veroorzaakt door Alexander van Doesburg op 7-3 achterstand.

Even dachten de mannen dat de wedstrijd gespeeld was, maar door de vastberadenheid van coach Jeffrey gingen de mannen van De Devel met een beter spel de derde periode in en dat wierp gelijk zijn vruchten af. Na een sterk staaltje spel van De Devel mannen kwamen ze na ruim 1 minuut spelen op 7-4. Aan het einde van de periode wist Jos van Gelder De Devel te voorzien van een doelpunt en kort erna door een uitsluiting van De Gouwe 2 gaf Alexander van Doesburg de mannen van De Devel nog 1 doelpunt wat de stand terug bracht naar 7-6.

De vierde en laatste kans voor De Devel om de winst te halen in Waddinxveen, vol spanning ging de laatste periode van start maar na ruim 1 minuut en een sterk spel kwam De Devel dankzij Terrence te Duits op de gelijke stand van 7-7. Maar helaas voor onze Zwijndrechtse mannen kwam kort erna antwoord van De Gouwe 2 en werd er via een strafworp afkomstig van Dennis Hanibals een 8-7 voorsprong gemaakt en kregen de mannen van De Devel geen kansen meer tot een gelijkspel.

Periodestanden: 3-1, 7-3, 7-6, 8-7

Doelpuntenmakers: Erik van der Pauw  (3×), Terrence te Duits (2×), Alexander Doesburg (1×), Jos van Gelder  (1×)