Afgelopen zaterdag reisden de dames af naar Gorinchem voor de eerste wedstrijd tegen De Linge/PCG(SG). Periode 1 was nog maar net begonnen of er viel de eerste u20 in het team bij Roxanne. De Linge/PCG wist deze manmeer situatie niet om te zetten in het eerste doelpunt. Na flink knocken in de eerste periode, is deze geëindigd in een 1-0 achterstand voor de dames van de Devel. Na een pep talk en goede coaching van Brenda ging de tweede periode van start.

Het spel ging beter maar helaas viel daarbij na 2 minuten de volgende u20, deze keer mocht Kelly 20 seconden toekijken. Man minder netjes uit gespeeld en verdedigd, waardoor Selina de bal buiten het doel kon houden! De dames bleven de aanval opzoeken, maar helaas lukt het niet om deze aanvallen om te zetten in doelpunten. Verdedigend werden er veel u20 gepakt, deze keer kon Gabriëlle het spel vanuit de hoek bekijken. De Linge/PCG maakte deze manmeer situatie wel af waardoor de stand op 2-0 kwam. De laatste secondes van periode 2 kreeg ook Brenda nog een straf, hierdoor begonnen de dames de derde periode met een manminder.

De Lings/PCG maakte hier goed gebruik van en bracht de stand op 3-0. De dames van de Devel bleven de aanval zoeken om zo een aansluitingstreffer te maken. Helaas werd het doel nog steeds niet gevonden. Wel kregen ze weer een manminder situatie, Roxanne kreeg haar tweede U20 van de wedstrijd. De frustratie en vermoeidheid namen toe en De Linge/PCG maakte hier goed gebruik van en liep uit naar 4-0. Aan het einde periode viel de 3de u20 voor Gabriëlle waardoor zij de rest van de wedstrijd vanaf de kant kon gaan bekijken.

In de vierde periode kregen de dames ook nog eens een strafworp tegen. Selina stopte deze strafworp goed waardoor er gelijk weer de aanval gezocht kon worden. Helaas liep ook deze aanval niet goed af, wat resulteerde in een 20 seconden straf voor Kelly. Het spel werd fysieker vanuit beide kanten, de dames van Devel lieten zich niet kennen en bleven knokken. De conclusie aan het eind van de wedstrijd was dat we bleven knokken, maar het was helaas een verloren wedstrijd. De eindstand was uiteindelijk 7-0.

Aankomende zaterdag spelen de dames thuis tegen ZPC Rotterdam, tijdstip 18:55 in Sportcomplex De Hoge Devel