Zaterdag was het voor heren 1 van de Zwijndrechtse Zwem- en Poloclub De Devel het moment om de kers op de taart te zetten. Het team dat kampioen in de 2e klasse is geworden stond ook in de finale van het bekertoernooi. Tegenstander was de kampioen van de 1e klasse. ZPB 4 uit Barendrecht. Opmerkelijk feit: De finales van de regio-beker werden afgewerkt in het thuis-bad van de club, waarbij de De Devel moest aantreden als uitspelende ploeg met de blauwe caps!

 

Coach Jeffrey van Geloof had in de weken voor de finale gebruikt om alle afspraken weer door te nemen, alles op scherp om alle kansen optimaal te benutten.

In een volgepakt sportcomplex De Hoge Devel stond de ploeg na een minuut op een 0-1 achterstand. De heren keken op een 0-2 achterstand omdat ZPB opnieuw een overtal situatie wist te benutten. Via Erik van der Pauw kwam de ploeg terug op een 2-1.

In de 2e periode waren de instructies duidelijk, aanvallend meer de kansen zien en benutten. Erik van der Pauw trok de ploeg op gelijke hoogte om vervolgens de ploeg zelfs eroverheen te trekken: 3-2 Jeffrey van Geloof zet de ploeg zelfs op een 4-2 voorsprong, het zwembad kookt door het geweldige publiek!

In de 3e periode zijn de heren geheel van slag. Devel komt aanvallend niet tot goede gecreƫerde kansen en maakt er een zwempartij van. ZPB weet daarin tegen 2 overtal situaties wel af te ronden en trekt de stand gelijk op 4-4.

Coach Jeffrey bleef hameren op focus en concentratie in de aanvallen en afronding. De Devel kwam op 5-4 achterstand maar via een schitterend schot van Brian van der Jagt kwam de ploeg weer op gelijke hoogte. Via een goed uitgespeelde man-meer schoot Terrence te Duits de ploeg zelfs op voorsprong: 6-5! Devel zwakt af en ZPB komt weer in opmars en komt brutaal weer op 7-6 voorsprong. Erik van der Pauw kan aanleggen vanaf 5 meter en schiet de stand op 7-7. Met nog 2 minuten te spelen schiet ZPB toch de 8-7 op het scorebord. De tijd tikt af voor de Zwijndrechtse heren. Door een foute wissel bij ZPB mag Erik van der Pauw opnieuw aanleggen vanaf 5 meter. Met nog 30 seconden te gaan schiet hij de ploeg opnieuw naast ZPB: 8-8! Het zwembad staat op zijn kop in Zwijndrecht! Echter krijgt ZPB nog een overtal situatie die de ploeg goed afrond 5 seconde voor tijd, 8-9. De Devel schiet nog 1 keer van afstand dat via de lat voor de doellijn blijft.

"Een fantastisch seizoen wat de ploeg gedraaid heeft met helaas geen beker erbij. De ambiance in het zwembad was geweldig, de support van de trouwe supporters, de jeugd er vandaag allemaal bij. Fantastisch dat het zo enorm leeft" sluit aanvoerder Jeroen Neijman af.

Periode standen:
2-1; 2-4, 4-4; 9-8

Doelpuntenmakers:
Erik van der Pauw 5x
Brian van de Jagt 1x
Terrence te Duits 1x
Jeffrey van Geloof 1x