Afgelopen vrijdag was het zover: De halve finale in de strijd om de beker tegen SCOM/De Zeehond ’73, de laatste hindernis voor de mannen van ZZ & PC De Devel op weg naar de kers op de taart van dit seizoen. In een volgepakt Sportcomplex De Hoge Devel waarin zowel supporters van beide clubs al vroeg hun plaatsje op de tribune hadden gevonden. Zoals vaker de laatste weken het geval was ook nu de spanning op de gezichten af te lezen en om de kans op de finale te vergroten trokken routiners Joost Cornelisse en Jeffrey van Geloof wederom hun zwembroek aan.

 

Voor de wedstrijd is er goed over de tacktiek gesproken waarin vooral de verdeding een belangrijk aspect zou worden. Waar De Devel normaal bekend staat om hun fanatieke pressing werd nu besloten om meer teruggetrokken te spelen zodat we goed de aanval van de tegenstander zouden kunnen opvangen. Hoewel het in het begin even zoeken was werden duidelijk de vruchten hiervan geplukt, want SCOM/De Zeehond was maar in staat om 1 keer te scoren in de eerste periode waarin de mannen van De Devel gebruikelijk redelijk snel de score hadden geopend via Erik van der Pauw. De 2e periode was redelijk afwachtend van beide kanten en kwam SCOM/De Zeehond zowaar tegen het einde van de periode op voorsprong door een strafworp.

In de 3e periode kwam De Devel eindelijk wat los, via goals van Joost Cornelisse en Erik van der Pauw werd een voorsprong van 3-2 genomen en na een uitsluiting van een speler van SCOM/De Zeehond nam coach Jeffrey van Geloof een tactische time-out. Wanneer deze manmeer situatie gescoord zou worden zou De Devel voor het eerst in de wedstrijd een gat geslagen worden. De spelers werden op hun positie gezet en met resultaat: 4-2 door Joost Cornelisse. De verdeding van De Devel stond als een huis deze periode en een sterk keepende Menno van Dijkman was niet van plan veel goals tegen te krijgen.

De laatste periode en nog 6 minuten verwijderd van de finale en weer is het De Devel die de score opent die periode. Jeffrey van Geloof scoort de 5-2, SCOM/De Zeehond is echter nog niet van plan op te geven, maar keer op keer komen ze niet voorbij keeper Menno. Uiteindelijk scoren ze nog 1 keer, maar de finale is een feit! De Devel wint met 5-3 en kan zich 13 mei op gaan maken voor de finale in eigen bad.

h1 halve bekerfinale

Periode standen:
1-1, 1-2, 4-2, 5-3

Doelpuntenmakers:
Joost Cornelisse 2x
Erik van der Pauw 2x
Jeffrey van Geloof 1x