Zaterdag 8 april stond alweer de laatste competitie wedstrijd op het programma voor heren 1 van de Devel tegen Poseidon uit Ridderkerk. Om kampioen te worden moest er worden gewonnen aangezien de nummer 2 de Lansingh in hun eigen wedstrijd geen fouten hadden gemaakt. Gelet hierop was de bezetting maximaal en aangevuld met twee routiniers uit het tweede team. Er was veel publiek naar de Devel gekomen om de heren aan te moedigen of te kijken wie er kampioen zou worden.

De eerste periode verliep wat aftastend. Er werd flink gezwommen maar tot veel doelpunten leidde dat niet. Het was de Devel die als enigste scoorde aan het begin van de periode, 1-0.

In de tweede periode kwam de Devel vroeg op een 2-0 voorsprong. Door een uitsluiting en uitgespeelde man meer situatie kwam Poseidon terug tot 2-1. Daarna volgde uitsluitingen bij wederom de Devel en Poseidon. Uit de overtal situatie scoorde de Devel 3-1.

In de derde periode liep de Devel uit naar 4-1. Echter haakte Poseidon weer aan door uit een man meer de 4-2 te maken en niet veel later de 4-3 te scoren. Toch was het weer de Devel die als laatste in een periode scoorde door 5-3 op het scorebord te zetten.

Onder enorme spanning begon de vierde periode want de Devel was er nog niet. Echter veroorzaakte de tegenstander een strafworp waardoor de bevrijdende 6-3 werd gemaakt. Door een overtal situatie scoorde Poseidon toch weer en stond het 6-4. Daarna zorgde de Devel voor het laatste doelpunt van hun zijde, 7-4. Toch kwam de tegenstander angstvallig dichtbij door 2 man meer situaties goed te benutten en de stand op 7-6 te zetten met nog 1 minuut te spelen. Echter kwamen er geen doelpunten meer wat dus het kampioenschap opleverde voor de Devel 1!

h1 kampioen 2017

Doelpunten:

Jeffrey van Geloof 3
Erik van de Pauw 2
Joost Cornelisse 2