Afdrukken

De Dames van de Devel speelde zaterdag hun laatste competitie wedstrijd tegen Poseidon. Poseidon was vorige week al kampioen geworden en zij waren nog ongeslagen. De Devel wilde hier verandering in brengen.

De eerste periode ging van start. Al snel maakte Poseidon het eerste doelpunt door de man- meer situatie uit te spelen. Ook doelpunt 2 en 3 volgde snel in de eerste periode. De dames van de Devel kregen wel wat kansen om te scoren, maar helaas bleven deze onbenut.  De coach van de Devel stond er op dat de dames meer moesten zwemmen als zij wilde winnen. Poseidon had namelijk het spelletje van de Dames al snel door.

Periode 2 was net begonnen toen Lindsey Hobé vanuit de mid-voor positie de bal in het doel schoot. Een aantal minuten later scoorde Poseidon ook een doelpunt, waardoor de stand op 1-4 kwam. Roxanne schoot een mooie bal in de kruising van het doel, waardoor de stand op 2-4 kwam. Helaas kreeg Poseidon  een strafworp mee waardoor zij uitliepen naar 2-5. Op de mid-voor positie schoot Lindsey nog een bal in het doel. De Devel kwam dichterbij want de stand stond op 3-5. Aan het einde van periode 2 kreeg Poseidon een man-meer mee. Deze bleef onbenut voor Poseidon door goed verdedigen van De Devel. 1 seconde voor tijd wist Roxanne het doel te vinden door een lopje over de keeper heen te gooien. Hierdoor kwam De Devel terug naar 4-5.

De 2e periode was voor beide teams intensief geweest. De Devel moest dit ritme en zelfvertrouwen nog 2 periodes vol houden. In het begin van de 3e periode werd er veel heen en weer gezwommen maar beide team wisten het doel niet te vinden. Roxanne maakte haar 3e doelpunt door de man-meer situatie uit te spelen. Hierdoor was de stand gelijk! Poseidon wist het doel niet te vinden, ook al hebben zij meerdere man-meer situaties gehad. Wederom verdedigde De Devel goed in de man-meer situatie.

Door de gelijke stand werd de wedstrijd fysieker. Beide teams speelden op 100% en gemene trucjes gingen zij niet uit de weg. In de vierde periode scoorde Poseidon waardoor zij uitliepen naar 5-6. Kelly maakte de stand weer gelijk. Poseidon ging verdedigend spelen en raakte geïrriteerd. 2 seconden voor tijd maakte Roxanne handig gebruik van deze irritatie en maakte haar 4e en winnende doelpunt. De Devel had hun missie volbracht, Poseidon is kampioen van de competitie maar zij zijn niet ongeslagen! Het was een leuke, maar pittige wedstrijd, die verdiend was om door de Devel te winnen!

Categorie: Polo nieuws