Afdrukken

De waterpoloheren van ZZ&PC De Devel hebben afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen De Kempvis wederom punten verspeeld in de strijd om het kampioenschap.

De Devel begon mat en gespannen aan het duel. In de eerste periode werden weinig kansen gecreëerd. De enkele schoten op het doel waren niet gevaarlijk. Tegenstander De Kempvis kreeg slechts 2 kansen, maar ging hier wel effectief mee om. Beide schoten resulteerden in een doelpunt. Ruststand na de eerste periode was 0-2.

In de tweede periode leek het voor De Devel beter te gaan. Het team kreeg geleidelijk aan meer grip op de wedstrijd en via doelpunten van onder andere Jos van Gelderen en Erik van der Pauw vocht De Devel zich terug naar een 4-3 voorsprong.

In de derde periode zakte het spel helaas weer in. De Devel toonde weinig initiatief en ging weer te afwachtend spelen. Aan het begin van de vierde periode werd de score nog wel uitgebouwd naar 5- 3, maar net zoals vorige week lukte het niet om de voorsprong tot het eind van de wedstrijd vast te houden. In de spannende laatste minuten wist De Kempvis toch langszij te komen.

In 2 weken tijd heeft De Devel een riante voorsprong van 5 punten verspeeld. Met nog 2 wedstrijden te gaan is de spanning in de competitie weer helemaal terug. De Devel staat nu 1 punt voor op de nummer 2 De Lansingh. Het onderlinge resultaat is in het voordeel van De Devel. De Devel moet nu de komende 2 wedstrijden winnen om kampioen te kunnen worden.

Periodestanden:
0-2, 4-3, 4-3, 5-5.

Doelpunten makers:
Erik van der Pauw 2x
Brian van der Jagt 1x
Alexander van Doesburg 1x
Jos van Gelderen 1x

Categorie: Polo nieuws