Afdrukken

Zondagmiddag stond de regionale derby in de kwartfinale van de bekercompetitie op het programma voor heren 1 van De Devel tegen Wiekslag 2 uit het nabijgelegen Alblasserdam. De wedstrijd vond daar plaats maar ondanks dat waren er een groot aantal supporters mee.

Nadat iedereen op scherp was gesteld door de coach begon de eerste periode. Het eerste doelpunt kwam op naam van de Wiekslag door een overtal situatie. Daarna was het de Devel die ook door een man-meer gelijk maakten en daarna de leiding nam door de 1-2 te scoren. In de volgende drie minuten van deze periode werd er veel heen en weer gezwommen zonder verdere doelpunten.

In de tweede periode kwam Wiekslag weer langszij door wederom een man-meer. Daarna was het de Devel die gas gaf en twee doelpunten achter elkaar maakten. In de laatste minuut werd ook nog een overtal situatie benut waardoor de tweede periode eindigde in 2-5.

De derde periode begon met veel uitsluitingen. Ook werden er bij de Wiekslag een veldspeler en keeper weg gestuurd met een rode kaart. De Devel profiteerde van deze situatie en scoorde de 2-6. Vervolgens kreeg de Wiekslag een strafworp, 3-6. De periode werd met een doelpunt voor de Devel afgesloten op 3-7.

In de laatste periode scoorde Wiekslag tweemaal uit een man-meer. De mannen van de Devel bleven op zoek naar doelpunten waardoor de wedstrijd werd afgesloten met een dik verdiende score van 5- 10. Hierdoor bekert het team door naar de halve finale welke thuis zal worden gespeeld.

Doelpunten:
Alexander van Doesburg 3
Bart Klaassen 3
Terrence te Duits 1
Brian van der Jagt 1
Dennis Hanibals 1
Jeffrey van Geloof 1

Categorie: Polo nieuws