Zaterdag speelde de heren van ZZ & PC De Devel de kraker tegen de nummer 2 in de competitie De Lansingh. In het zwembad De Hoge Devel waren zeker 100 supporters aanwezig van de 2 teams, dus de sfeer in het zwembad was dik in orde. De heren van De Devel wisten dat ze deze wedstrijd moesten winnen om een goede kans te maken op het kampioenschap. Na het verlies van De Lansingh vorig weekend had De Devel de koppositie al overgenomen in de competitie. Als De Devel deze wedstrijd weet te winnen lopen ze uit naar een voorsprong van 5 punten.

 

In de eerste periode wist De Devel de score te openen met een doelpunt vanaf de midvoor positie door Erik van der Pauw. De stand in deze periode ging vrij gelijk op. De Devel wist in de eerste periode 3 keer te scoren. De Lansingh wist door middel van een strafworp en een manmeer bij te blijven.

In de 2e periode wist De Devel twee manminder situaties te overleven, alleen de 3e manminder op rij kon benut worden door De Lansingh. Joost Cornelisse wist de laatste seconde van de periode de 4-3 binnen te schieten vanaf de helft van het veld.

Het spel van De Devel moest echt beter om deze wedstrijd te kunnen winnen. Na een goed praatje van coach Jeffrey van Geloof tussen de 2e en 3e periode gingen de heren van De Devel met vertrouwen de 3e periode in. De 5-3 werd door Dennis Hanibals ingeschoten. Toch wist De Lansingh weer aan te haken door het benutten van een strafworp. In de laatste secondes van de periode wist De Devel nog wel de 6-4 te scoren.

In de laatste periode wisten de heren van De Devel de stand uit te bouwen naar 8-4. Nu was het dan ook zaak om deze voorsprong niet weg te geven en deze wedstrijd te winnen. Toch wist De Lansingh de spanning in de wedstrijd terug te halen door terug te komen naar een 8-7 stand. Maar door het goed uitspelen van de laatste 30 seconde konden de bezoekers geen aanspraak meer maken op het maken van de gelijkmaker.

Doelpuntenmakers:
Erik van der Pauw 2x
Alexander van Doesburg 2x
Joost Cornelisse 2x
Dennis Hanibals 1x
Jos van Gelderen 1x

Periodestanden:
3-2, 4-3, 6-4, 8-7