De heren van ZZ & PC de Devel kwamen zaterdag 11 februari met weer een volle bank aan in het gerenoveerde zwembad van Rotterdam. Gezien de strijd om het kampioenschap was de Devel gebrand om over Z&PC Rotterdam H2 heen te denderen.

De Devel maakte een flitsende start en wist binnen achttien seconde te scoren door een hard schot van Erik van der Pauw. Dit beloofde een goede periode te worden, maar uiteindelijk was dit het enige doelpunt dat viel.

In de 2de periode maakte Alexander van Doesburg twee cruciale doelpunten wat de stand op 1-3 zette. Het derde doelpunt van de Devel en tevens tweede doelpunt van Alexander kwam voort uit een persoonlijke fout van Z&PC Rotterdam, welke Alexander op de juiste manier benutte met een man meer situatie. Jeffrey van Geloof, selectietrainer, heeft de afgelopen weken veel gehamerd op de man meer situatie. Dit was dan ook terug te zien in het spel.

In de 3de periode begon de wedstrijd pas echt goed te lopen. Een snelle counter van Jos van Gelderen zet de stand op 1-4. Joren Pantekoek wist in nog geen minuut daarna een bal in de kruising te schieten door het goede zwemwerk van het gehele team. De periode eindigt met 2-6 door nog een doelpunt van Erik van der Pauw.

De 4de en tevens laatste periode begon met een perfect uitgevoerde block door Seb Gilhuis. Hierdoor wist hij Jos van Gelderen ruimte te geven en dit resulteerde in de 3-7. Z&PC Rotterdam werd moe waardoor de Devel alleen maar meer energie kreeg. Na een counter van Dennis Hanibals vanaf de mid-achter wist hij hem zelf in de kruising te knallen. De wedstrijd werd afgesloten door nog een treffer van Alexander van Doesburg wat de stand op 3-9 bracht.

Volgende week is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen! De Lansingh H1 betreedt het territorium van de Devel. Na een gelijk spel van vorige wedstrijd tegen de Lansingh, zal de Lansingh dit keer zonder punten naar huis af moeten druipen. De heren van de Devel staan te popelen om dit voor elkaar te krijgen en hard te strijden voor het kampioenschap. Hierbij roepen wij, de Devel, dan ook iedereen op om ons aan te moedigen bij deze rete spannende wedstrijd.

Periode standen
0-1, 1-3, 2-6, 3-9

Doelpuntenmakers
Alexander van Doesburg 3
Erik van der Pauw 2
Jos van Gelderen 2
Dennis Hannibals 1
Joren Pantekoek 1