ayla1Zaterdag 4 februari was Ayla uit de DG1 Pupil van de Week. Dit was voor Ayla een echte opsteker, ze kon namelijk al 3 maanden niet zwemmen vanwege bronchitis. Een beetje zenuwachtig kwam ze ruim op tijd aan in het zwembad. Ze had er erg veel zin in maar vond het ook wel spannend.

Nadat was verteld wat ze allemaal kon verwachten en de eerste heren een handje had gegeven verdween de spanning een klein beetje. Tijdens de voorbespreking mocht ze zich voorstellen en dat was wel eng! Heel zachtjes vertelde ze wie ze was en in welk team ze speelt, maar ook dat ze al een tijdje ziek was.

Daarna begon de warming-up, samen met een aantal heren deed ze een korte warming-up op de kant. Ayla was het meest zenuwachtig voor het inzwemmen, want ze gaan zo hard en zij had al zo lang niet meer gezwommen. Maar ook dit kwam helemaal goed en ze probeerde zoveel mogelijk mee te doen! Zelfs het passen ging goed, ze kon de bal goed vangen en gelijk weer door gooien. Zo kreeg ze er steeds meer plezier in! Na nog wat schieten, was het tijd voor de yell in het water, ze ging stoer tussen al die grote mannen in liggen ook al wist ze niet wat ze allemaal zeiden.

De scheidsrechter had al uitgelegd wat ze moest doen voor de bal opgooien en daar was ze helemaal klaar voor. De Devel had de bal dus dat heeft ze goed gedaan!

De rest van de wedstrijd mocht ze op de bank tussen de wisselspelers inzitten om zo de wedstrijd te bekijken. Het was een spannende wedstrijd die gelukkig winnend werd afgesloten. Er is heel het seizoen nog steeds niet verloren als er een Pupil van de Week was. Na afloop heeft Ayla nog alle handtekeningen verzameld en liep ze met een grote lach rond in het zwembad. Ze vond het een super avond!

Afgelopen dinsdag lag ze gelukkig weer in het water en kon ze weer meetrainen. Het leukste op de training vindt ze de kleine wedstrijdjes, het minst leuke is het omhoog springen, want dat kan ze nog niet zo goed. Naast waterpolo vindt ze het ook leuk om dwarsfluit te spelen, tekenen, lezen, spelen en wandelen met de hond.

ayla2 ayla3