Afgelopen zaterdag speelde Dames 1 uit tegen BZC. Gabriëlle Gerdes speelde na haar zwangerschap weer haar eerste wedstrijd. Thuis werd eerder dit seizoen nipt met 4-3 van BZC gewonnen, dus het beloofde een moeilijke pot te gaan worden. De opdracht van coach Terrence was volle pressing te spelen, zodat de tegenstanders niet tot aanvallen zouden komen.

De eerste periode bleek deze tactiek goed te werken. De dames van BZC hadden veel moeite om de bal naar voren te krijgen en de dames van de Devel wisten de bal vaak te onderscheppen. Met snelle counters en goede aanvallen was de stand aan het eind van de 1e periode 0-4 door doelpunten van Ingrid Tak en Lindsey Hobé.

In de tweede periode werd deze lijn doorgezet. De scheidsrechters gingen strenger fluiten, maar ondanks 2x een uitsluiting bij de Dames, kwamen ze niet in gevaar. Ingrid Tak en Kelly van der Meer brachten de stand op 0-6.

De Dames van BZC gaven zich niet zomaar gewonnen en gingen in de 3e periode duidelijk harder spelen. De pressing van de Dames werd in deze periode ook minder. BZC wist te scoren, waardoor de 0 helaas van het scorebord verdween. Na doelpunten van Lindsey en Ingrid en nog een doelpunt van BZC was de stand aan het einde van de 3e periode 2-9.

In de vierde periode kwamen beide ploegen lastig tot scoren. BZC wist dan wel 3x het doel te vinden, 2x was dit tijdens een overtal situatie. Ook Roxanne Neijman van De Devel wist nog een keer het doel te vinden tijdens een overtal situatie. Eindstand van de wedstrijd was 5-10.