Afdrukken

Afgelopen zaterdagavond konden de Devel dames aan de bak tegen een sterke tegenstander. Bij winst konden de Devel dames op de 4e plek komen.

De Devel trok na 1 trainingsweek met 8 dames ten strijde. Het eerste doelpunt werd snel gemaakt door Lindsey Hobé. Al snel kwamen de dames van D'elft op gelijke stand, 1-1. In de eerste minuut werd duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. De dames van D'elft kwamen op voorsprong. Ingrid Tak zorgde er voor dat de D'elft niet verder uitliep en scoorde de 2-2. Vlak daarna kregen de dames van de Devel een strafworp. Wederom scoorde Ingrid Tak. De eerste periode werd afgesloten met een 3-2 voorsprong voor De Devel.

De tweede periode verliep moeizaam voor beide teams. Er werd veel gezwommen, maar de kansen werden niet afgemaakt. Hierdoor ging er veel energie verloren, vooral omdat De Devel maar 1 wissel op de kant had zitten. D'elft wist in de laatste seconde van de tweede periode te scoren waardoor zij op 3-3 kwamen.

In de derde periode kreeg D'elft een uitsluiting waardoor Ingrid Tak haar 3e doelpunt van de wedstrijd kon maken. Vlak daarna kreeg De Devel nog een man-meer situatie. Deze werd helaas niet benut. De derde periode werd afgesloten met een uitsluiting voor Lindsey Hobé. D'elft kreeg de kans om op gelijke stand te komen. Hier maakten zij geen gebruik van. Wederom stonden de dames van de Devel eind derde periode met 1 doelpunt voor.

In de vierde periode werd het energieniveau van de Devel dames minder. Na twee minuten gespeeld te hebben wist Michelle Hamar de la Brethoniere te scoren. De Devel liep met 5-3 uit op D'elft. Ingrid Tak kreeg in de vierde periode nog een uitsluiting. Hierdoor kon D'elft terugkomen in de wedstrijd. Wederom bleef deze kans onbenut. D'elft kreeg in de laatste 28 seconden een strafworp mee. Deze ging er in waardoor de stand op 5-4 kwam. De dames van de Devel moesten de laatste seconden proberen balbezit te houden en zo min mogelijk risico nemen. Dit is gelukt en de 3 punten gaan naar Zwijndrecht. Ook hebben de dames een mooie 4e plek weten te bemachtigen in de competitie.

Categorie: Polo nieuws