Het Heren 1 team van ZZ & PC De Devel heeft zaterdagavond de lastige uitwedstrijd tegen Poseidon 1 in Ridderkerk met 6-5 gewonnen.

Drie perioden lang had De Devel de wedstrijd onder controle. In de aanval waren de spelpatronen terug te zien, waar de afgelopen maanden hard is op getraind en de verdediging gaf weinig kansen weg. Mede door doelpunten van jeugdspelers David Smilde en Ricky Dijkgraaf, hun eerste van het seizoen, ging De Devel met een 2-5 voorsprong de vierde periode in.

Door onachtzaamheid in de laatste periode gaf De Devel de wedstrijd bijna uit handen. Poseidon kwam in de laatste minuut langszij. Met nog 27 seconden te spelen bracht Terrence ter Duits De Devel weer op voorsprong. In de laatste 20 seconden van de wedstrijd kreeg Poseidon, door een uitsluiting van Erik van der Pauw, een man-meer situatie. Door 2 goede reddingen sleepte keeper Menno Dijkman toch uiteindelijk de overwinning over de streep.

Hierdoor gaat de ploeg uit Zwijndrecht als de nummer 2 de winterstop in. 1 punt achter de nummer 1 De Lansingh. Zaterdag 7 januari hervat heren 1 de competitie met een thuis wedstrijd tegen AZC uit Alphen aan de Rijn. Ploegen starten om 19:00uur in De Hoge Devel te Zwijndrecht. Toegang is gratis!

Tussenstanden perioden 1-2, 2-4, 2-4 en 5-6

Doelpunten voor De Devel zijn gescoord door Davis Smilde, Ricky Dijkgraaf, Brian van der Jagt, Erik van der Pauw en Terrence te Duits (2x)