Nadat iedereen weer met 2 benen op de grond stond na het bekerduel van vorige week, kwamen nu de heren uit ’s Gravendeel op bezoek. ZVS is de huidige nummer 11 op de ranglijst. Vooraf altijd al een getekend beeld maar een grote zwakte voor de ploeg uit Zwijndrecht. Zonder aanvoerder Jeroen Neijman moest de wedstrijd dan toch gewonnen worden.

Coach Jeffrey van Geloof hamerde op het hoge tempo wat in de wedstrijd moest terecht komen. Gelijk vanaf het 1e fluitsignaal bleek dat ZVS het vandaag rustig aan wou doen en gooide niet alle krachten in de wedstrijd. Via Erik van der Pauw kwam de ploeg in deze periode op een 2-0 voorsprong.

In de 2e periode zwakte de ploeg af, aanvallend kwam de ploeg niet tot scoren door veel onoplettendheid en gemiste scherpte. Verdedigend had de ploeg het achterin goed dicht zitten, waardoor ZVS nog steeds de bal niet achter Menno van Dijkman kon schieten.

In de 3e periode scoorde Erik van der Pauw 3-0 en via een goed uitgespeelde man-meer situatie ook de 4-0. Verdedigend ging het spoken en ZVS stond ineens op 2 doelpunten: 4-2.

De 4e periode ging opnieuw stroef en rommelig, kansen voorin waren er wel maar miste scherpte tot een doelpunt. Toch was het Brian van der Jagt die wist te scoren uit een man-meer situatie. ZVS wist in de laatste secondes nog het doel te vinden waardoor de wedstrijd eindigde in 5-3.

Periodestanden
2-0, 2-0, 4-2 en 5-3

Doelpuntenmakers
Erik van der Pauw 4x
Brian van der Jagt 1x