Afgelopen vrijdag stond voor heren 1 van de Devel de belangrijke bekerwedstrijd tegen Wave 1 uit Delft op het programma.

Vooraf was tactisch gekozen om de sterkste selectie van de Devel neer te leggen. Hierdoor speelden twee oud heren 1 spelers mee uit het tweede team. De tegenstander bleek compleet verrast door deze zet want na de eerste periode stond er voor de thuisploeg een score van 2-0 op het bord.

In de tweede periode kwam Wave terug tot 2-1 door een goed uitgespeelde man meer situatie. De Devel had moeite om kansen te creëren en af te maken door de goede pressing van de tegenstander.

In de derde periode bouwde de Devel de voorsprong verder uit naar 4-2, mede door doelpunten van de oud gedienden Jeffrey van Geloof en Joost Cornelisse.

De laatste periode gaf Wave zich niet gewonnen en scoorde twee keer achter elkaar zodat de stand gelijk kwam op 4-4. Toen de Devel de 5-4 scoorde leek de thuisploeg binnen maar door een man meer scoorde de tegenstander toch de 5-5 met minder dan een minuut te gaan. Er moesten strafworpen worden genomen om zo de winnaar te bepalen.

In deze zenuwslopende strafworpen serie steeg keeper Menno van Dijkman boven zichzelf uit en hield 3 van de 5 strafworpen tegen. Het thuisteam miste maar 1 strafworp. En zo bekert de Devel in extremis verder. Hierin zal Wiekslag 2 de tegenstander zijn zodat er ook in 2017 weer een traditionele derby is tussen deze twee clubs.

Periode standen: 2-0, 2-1, 4-2, 5-5, 8-7

Doelpunten:

Erik van der Pauw 1x
Alexander van Doesburg 2x
Jeffrey van Geloof 2x
Joost Cornelisse 2x
Terrence te Duits 1x