Afdrukken

Al een aantal weken heerst er een plaaggeest bij de heren uit Zwijndrecht. Speler Jos van Gelderen is tot het einde van het seizoen uitgeschakeld, Keeper Yosta Stroop is tijdelijk uitgeschakeld door knieklachten, waarbij het nog maar de vraag is op hij nog in actie kan komen dit seizoen. En de griepgolf waarbij spelers tijdens trainingen de opkomst ook laten schieten. Met de 7-4 overwinning uit bij LZ 1886 in gedachten, starten de ploeg met Joost Cornelisse op goal, die overigens ook licht geblesseerd was aan zijn hand.

De ploeg van coach Arjen Silvis keek al vrij snel naar een 3-0 achterstand. Erik van der Pauw wist iets terug te doen met een afstandschot. LZ 1886 maakte nog de 1-4 in de eerste periode.

De Devel kreeg wat grip op de wedstrijd en beide ploegen bleven over en weer gaan. Geen enkele actie kon het spel even stil zetten. Na een onbenutte over-tal situatie kreeg de ploeg opnieuw een over-tal door een fout bij het terug komen. Erik van der Pauw wist deze manmeer situatie wel te benutten. LZ 1886 maakt knullige persoonlijke fouten en vervolgens kan Arjen Silvis aanleggen vanaf 5 meter. Ook Jeffrey van Geloof weet het doel te vinden. Periode wordt gewonnen maar LZ 1886 blijft de leiding nemen. Tussenstand 4-6.

Coach Silvis gaf aan om door te blijven gaan met strijdlust te leveren. Verdedigend elkaar blijven helpen en aanvallend de combinaties kunnen blijven vinden. Individuele klasse kwam naar boven bij LZ 1886 waarbij de heren uit Zwijndrechts zelfs niet tot scoren kwamen. De ploeg uit leiden liep uit naar een 4-11 tussenstand.

In de laatste periode wist ZZ & PC De Devel via Jeffrey van Geloof en Erik van der Pauw (beide 2 keer) totaal 4 keer te scoren, echter was het al te laat in de wedstrijd en scoorde LZ 1886 zelf nog 2 keer. Uitslag helaas een 8-13 winst voor de ploeg uit Leiden.

Over 2 weken staat er een reis naar Hilversum op het programma. In de eerdere ontmoeting thuis werd met 13-9 gewonnen. Weet de ploeg deze wedstrijd wel te winnen? Punten zijn altijd bruikbaar!
Zaterdag 2 april om 19:10 in De Lieberg in Hilversum.

Periodestanden:

1-4, 4-6, 4-11, 8-13

Doelpuntenmakers:

Erik van der Pauw 4x

Jeffrey van Geloof 3x

Arjen Silvis 1x 

Categorie: Polo nieuws