Afdrukken

Afgelopen zaterdag om 20:00 stond de locale derby tussen de wiekslag en de Devel op het programma,

Traditie getrouw is dit een wedstrijd opzich vol met emotie, passie en spanning zo ook nu.

Na een aftastend beginfase van de eerste periode was het Erik van de Pauw die de score opende uit strafworp. In het einde van de 1e periode kon Wiekslag de stand nog gelijk trekken waardoor deze periode afgesloten werd met een 1-1 stand.  Het begin van de tweede periode was voor wiekslag en zij liepen uit na een 3-1 voorsprong en even ging het moeizaam aan de kant van de Devel. Het waren speler/coach Arjen Slivis en Erik van der Pauw, wederom uit een strafworp die de Devel weer op gelijke hoogte brachten wat de eindstand van de tweede periode op 3-3 bepaalde.

De spanning liep op in de wedstrijd en het begin van de 3e periode was wederom voor de wiekslag met als resultaat een 5-3 voorsprong. De Devel touwde vervolgens een hoop veerkracht en het was uitgediende Alexander van Doesburg die tegen notabene oud-Develiaan Michiel Broekhuizen met een schitterende achterwaartse de 5-4 scoorde. De wiekslag leek met een voorsprong de 4e periode in te gaan, echter in de laatste minuut was het Joost Cornelise die de 5-5 scoorde waarna in de slotseconde van de periode Arjen Silvis een hoekbal van afstand strak in de kruising schoot 5-6. Dit was een mentaal gevoelige tik zoals dit wel vaker in deze fase van de wedstrijd gebeurde in onderlinge duels de laatste jaren.

De 4e periode zette de Devel de trend verder en bracht de score op 7-5 via Erik van der Pauw, maar de wedstrijd was nog niet gewonnen. De wiekslag rechtte nog een keer zijn rug en kwam na diverse uitsluitingen aan Devel zijde terug in de wedstrijd tot 7-7. Maar het slot was toch weer voor de Devel, het was routinier Cornelisse die 30 seconde voor tijd met een hele mooie boogbal de score op 7-8 bracht. De wiekslag was gebroken en kon niet meer gevaarlijk worden en de laatste seconden van de wedstrijd.

Hiermee blijft er een vloek rusten voor de Wiekslag op het spelen tegen de Devel, het maar niet kunnen winnen. Voor de Devel een goede opsteker omdat het met deze overwinning ook nog de Wiekslag voorbij gaat in de ranglijst en weer de 6e plaats in handen heeft.  Komende vrijdag volgt er thuis de wedstrijd tegen de koploper Den Haag en wiet weet kan de Devel wel de eerste verliespunten voor de Hagenaren bezorgen.

Periode standen:

1-1; 3-3, 5-6, 7-8

Doelpuntenmakers:
Erik van der Pauw 3x

Arjen Silvis 2x

Joost Cornelisse 2x

Alexander van Doesburg 1x

Categorie: Polo nieuws